SoftBank Vision Fund obține 93 de miliarde USD pentru investiții în AI, Facebook oferă posiblitatea de a comanda mâncare direct din aplicație iar Bitcoin depășește valoarea de 2000 USD

 

SoftBank Vision Fund obține 93 de miliarde USD pentru investiții în AI și robotică.

Reprezentanții fondului susținut de SoftBank și principalul fond de investiții din Arabia Saudită a declarat că pentru construcția business-urilor care vor aduce următoarea etapă din revoluția informatică va fi nevoie de investiții masive și constante. Printre companiile care au contribuit la Vision Fund se numără Apple, Qualcomm, Foxconnn, Sharp și Mubadala Investment Abu Dhabi. (sursă)

 

Facebook adaugă opțiunea de comandă de mâncare direct din aplicație.

Opțiunea “Order Food ” este de acum disponibilă pentru anumiți utilizatori. Caracteristica permite userilor să plaseze comenzi de mâncare de la restaurantele care folosesc aplicația Delivery sau Slice și este indicată de un icon în formă de hamburger. Întregul proces are loc în cadrul aplicației Facebook, nu este nevoie ca utilizatorii să navigheze către alt serviciu sau website. (sursă)

 

Tencent permite utilizatorilor din China ai WeChat să sincronizeze conținutul contului Moments din aplicație cu cel de pe Facebook și Twitter.

Facebook și Twitter sunt interzise de guvernul Chinei. Sincronizarea conturilor este disponibilă pentru utilizatorii WeChat de pe alte piețe. Tencent a înteprins eforturi pentru a-și extinde baza de utilizatori atât pe piața internă cât și în afara Chinei. Momentan, funcția de sincronizare este disponibilă doar pentru utilizatorii de iPhone, urmând ca funcția să fie disponibilă în curând și pentru Android. (sursă)

 

Valoarea Bitcoin depășește 2000 USD și are o capitalizare de piață de 32,92 miliarde USD.

Aceste cifre au fost oferite de mai multe companii de bitcoin exchange. Bitcoin nu este însă singura monedă virtuală în creștere. Ripple, monedă virtuală centralizată care țintește să devină standardul de protocol pentru bănci, a crescut în valoare de 10 ori într-o lună, ajungând la o valoare de tranzacționare de 130 USD per unitate, la o capitalizare de piață de 12 miliarde USD. (sursă)

 

Parlamentul European elaborează legi pentru portabilitatea conținutului.

Legile sunt conforme cu principiul libertății de mișcare în cadrul UE, principiu care permite cetățenilor UE să locuiască și să lucreze oriunde în cadrul Uniunii. De acum, cetățenii UE își pot porta serviciile achiziționate în țara de origine în țara UE în care se stabilesc. Astfel, accesul la servicii precum Netflix sau iBBC este permis și în noua țară în care un cetățean se mută. Un pachet de legi care interzice restricționarea conținutului la nivel de UE este de asemenea în discuție. (sursă)

 

Achiziția planificată a Hungryhouse de către JustEat va fi investigată de autoritățile britanice privind competiția economică.

JustEat a anunțat în decembrie achiziția Hungryhouse pentru 200 de milioane GBP. Autoritățile britanice au afirmat că fuziunea ar urma să aibă un impact profund asupra competiției pe piața de livrări de mâncare din cauza similarității celor două servicii. Aceeași agenție a declarat că Uber și Deliveroo nu sunt în competiție directă. (sursă)

 

Descartes achiziționează ShipRush, provider de soluții de livrare de colete pe zona de e-commerce pentru IMM-uri.

Descartes, business global de logistică, va deveni astfel lider pe segmentul de livrare last-mile. Platforma ShipRush este integrată cu peste 60 de sisteme de business, insclusiv ERP și platforme e-commerce și de livrări. ShipRush permite clienților săi reducerea costurilor de transport prin automatizarea comenzilor, sisteme de comparare a prețurilor și urmărirea coletelor last-mile. (sursă)

 

Ford integrează capabilități de actualizare wireless a software-urilor sale.

Ford a adăugat Android Auto și Apple CarPlay în cadrul vehiculelor din 2016 echipate cu sistemul Sync 3. Sync 3, sistemul interactiv de touch-screen al Ford, va beneficia de actualizări over-the-air. Practic, sistemele mașinilor Ford vor putea fi actualizate exact ca softurile de pe smartphone-uri. Producătorii de mașini vor folosi update-urile over the air numai pentru sistemele non-critice. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.