Google Assistant va fi folosit pentru e-commerce, Delivery Hero crește cu 68% și pregătește un IPO iar Ant Financial intră pe piața din Malaezia

 

Google Assistant va obține pentru Google venituri din e-commerce.

Prin Google Assistant, utilizatorii vor avea opțiunea de a cumpăra articole de la anumiți parteneri comerciali. Google va percepe un comision pentru fiecare vânzare, echivalentul unui comision de afiliat. E-commerce prin Google Assistant va fi susținut de datele e-commerce provenite din Google Search. Astfel, modelul de monetizare al Google Assistant devine clar. (sursă)

 

Paytm lansează propria sa bancă, serviciu cu un cadru mult mai larg decât portofelul electronic.

Portofelul electronic Paytm avea limitările sale, utilizatorii experimentați fiind nevoiți să realimenteze constant portofelul, suma limită fiind de 310 USD. Există și limitări privind numărul de tranzacții permise. Prin noul serviciu, vor putea fi depozitate sume de până la 1550 USD, vor putea fi emise carduri și se vor putea folosi netbanking și mobile banking. Nu se vor putea contracta credite. (sursă)

 

Delivery Hero înregistrează venituri în creștere cu 68% și pregătește un IPO înainte de vacanța de vară.

Listarea pe bursă a companiei de livrări Delivery Hero, aflată în portofoliul Rocket Internet, ar urma să fie o afacere de 4,5 miliarde USD. Delivery Hero a înregistrat o creștere cu 68% a veniturilor, la 121 de milioane EUR pe trimestrul 1. Compania a înregistrat și pierderi mari, însă si-a îmbunătățit constant profitabilitatea. Serviciul livrează mâncare de la 150.000 de restaurante în 40 de țări. (sursă)

 

Pinterest lansează noi modalități pentru ca utilizatorii să poată descoperi noi rețete culinare folosind tool-urile Lens și Search.

Lens a fost lansat vara trecută, serviciul permițând userilor să caute teme și pins legate de conținutul unei fotografii. Lens deja recomanda rețete pentru anumite ingrediente. Pinterest folosește viziune computerizată pentru a recunoaște ingredientele de pe o farfurie, pentru a identifica rețete deja existente și pentru a oferi instrucțiuni utilizatorilor legat de cum să gătească acel fel de mâncare. (sursă)

 

Consorțiul blockchain R3 primește cea mai mare finanțare din istoria acestui tip de business, 107 milioane USD.

Printre finanțatorii business-ului se numără și Intel și Temasek. Inițial, grupul urmărea primirea unui capital de 200 de milioane USD, cifră micșorată ulterior la 150 de milioane USD. R3 a crescut rapid de la lansarea sa din 2015, ajungând să numere 80 de organizații membre și 110 angajați. Capitalul va fi folosit pentru dezvoltare de tehnologie și încheierea de parteneriate strategice. (sursă)

 

Ant Financial lansează serviciul de plăți cashless Alipay în peste 2100 de magazine din Malaezia, în urma unui acord cu 7-Eleven Malaysia.

Serviciul de plăți a fost facilitat de platforma de plăți locală MOL Accessportal. Segmentul de public țintit este cel al turiștilor chinezi, segment cifrat la 2 milioane de posibili clienți în 2016. Partenerul malaezian Berjaya va integra Alipay în cadrul companiilor gestionate de grup, inclusiv Starbucks, Kenny Rogers și hotelurile și stațiunile Berjaya. (sursă)

 

Google adaugă YouTube la instrumentele de măsurare a vizitelor în magazinele fizice.

Această mișcare a fost anunțată în cadrul evenimentului de marketing din această primăvară al Google. Anul acesta, compania a continuat să integreze din ce în ce mai mult canalele publicitare într-un singur serviciu. Google introduce de asemenea și Google Attribution, un tool pentru monitorizarea cumpărătorilor pe măsură ce trec de la un device la altul și de la o proprietate Google la alta. (sursă)

 

Snapchat lansează un nou tool care va permite utilizatorilor să colaboreze cu prietenii pentru video stories.

Utilizatorii își pot posta propriile producții video în cadrul aplicației și pot decide să creeze un video story de grup legat de evenimente precum aniversări sau nunți și să invite alți prieteni să contribuie la compilații. Snap speră ca acest nou tool să o diferențieze față de Instagram și alți competitori care îi copiază caracteristicile. (sursă)

 

JD va investi 3 miliarde USD în următorii 5 ani într-o nouă bază logistică.

JD a semnat un acord cu baza industrială aerospațială din Xi’an pentru dezvoltarea unui sediu logistic, unui centru de sisteme de producție automatizate și un centru de operațiuni cloud. Cele două entități vor dezvolta sisteme pentru avioane, mașini și depozite automatizate, care nu vor necesita operatpri umani. JD a pus și bazele unui ecosistem urban smart, care include tehnologie cloud și big data. (sursă)

 

Miniștrii UE aprobă propunerile legislative care vor obliga platformele online să înlăture clipurile video care conțin hate speech.

Acesta este primul proiect legislativ la nivelul întregii Uniuni Europene privind acest aspect. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie aprobat de Parlamentul European. Textul propunerii mai include și prezența în proporție de 30% a filmelor și show-urilor TV europene pe platforme de streaming precum Netflix și Amazon Prime Video. Platformele de video-sharing vor fi obligate prin lege să contribuie financiar la producțiile europene în țările în care acestea sunt produse. (sursă)

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.