SoftBank investește în rivala Uber din Brazilia și în producătorul de chipuri Nvidia, Emaar Malls își mărește prezența e-commerce în Orientul Mijlociu iar Amazon deschide librăria din New York

 

Facebook semnează acorduri cu BuzzFeed, Vox Media, ATTN și alte entități media axate pe segmentul de public millennials.

Facebook pregătește astfel lansarea propriului său serviciu video, care va cuprinde clipuri lungi și scurte și interludii publicitare. Facebook plănuiește oferirea a două tipuri de show-uri: show-uri proprii cu episoade de 20 – 30 de minute și show-uri cu episoade de 5 – 10 minute create de terți. Facebook caută ca prin licențiere de conținut să atragă mai mulți advertiseri.  (sursă)

 

Emaar Malls achiziționează 51% din site-ul fashion Namshi pentru 151 de milioane USD de la Rocket Internet.

Emaar Malls a eșuat în achiziționarea Souq.com, retailerul online din Orientul Mijlociu fiind cumpărat de Amazon. Emaar își mărește amprenta în e-commerce-ul din regiune prin achiziționarea Namshi. Emaar este cel mai mare retailer fizic din zonă. Rocket Internet va păstra 49% din Namshi ca parte din operațiunea Global Fashion Group. (sursă)

 

SoftBank va investi 100 de milioane USD în compania braziliană de ride-hailing 99, rivală Uber.

Didi Chuxing a condus în ianuarie o altă rundă de finanțare de 100 de milioane USD pentru 99. Injecțiile de capital indică un interes crescut al investitorilor pentru piața de ride-hailing din America Latină. 99 este un serviciu care reține un comision mai mic de la pasagerii săi față de Uber. Compania lansată în 2012 declară 14 milioane de utilizatori înregistrați și peste 200.000 de șoferi colaboratori. (sursă)

 

Bulletproof 360, producător de produse alimentare care îmbunătățesc performanțele, obține 19 milioane USD finanțare.

Compania va folosi fondurile pentru a-și extinde brandul și mai mult pe zona de retail fizic și e-commerce. Bulletproof fabrică propriul său brand de cafea, batoane proteice și uleiuri pentru consum. Compania operează și două cafenele în California și plănuiește extinderea în New York și alte locații din SUA. (sursă)

 

G2 Crowd, platformă care colectează și publică recenzii de produse, primește finanțare de 30 de milioane USD de la Accel.

Startup-ul colectează recenzii pentru peste 25000 de produse din domenii precum tool-uri CMS sau soluții e-commerce. Utilizatorii care doresc să publice recenzii trebuie să se înregistreze. Peste 230.000 de utilizatori verificați au publicat peste 170.000 de recenzii. Companiile pot achiziționa un abonament  pentru adăugarea de recenzii de la G2 Crowd pe site-urile proprii. G2 Crowd are peste 800 de clienți. (sursă)

 

Bitcoin atinge un nou maxim istoric, depășind valoarea de 2400 USD.

Noul record se datorează creșterii cererii de monedă virtuală și finanțărilor acordate companiilor care creează tehnologie blockchain. Dominația Bitcoin se datorează, conform mai multor experți tehnologici și criminaliști, răspândirii și mărimii sale – valoarea totală a tuturor unităților Bitcoin în circulație este mai mult decât dublă față de alte 200 de monede virtuale rivale. (sursă)

 

Alipay intră pe piața de plăți în monedă locală.

Alipay va oferi posibilitatea plății într-o monedă non-yuan odată cu lansarea AlipayHK, versiune a aplicației sale denominată în dolari Hong Kong. Ant Financial declară că AlipayHK va fi acceptată inițial în peste 2000 de magazine din Hong Kong. Compania se așteaptă la un portofoliu de 8000 de comercianți din Hong Kong. (sursă)

 

Microsoft achiziționează Hexadite, companie de securitate cibernetică, pentru 100 de milioane USD.

Hexadite oferă tehnologie care automatizează răspunsurile la atacuri cibernetice, crescând în același timp productivitatea și reducând costurile companiilor. Microsoft a declarat în ianuarie că va continua să investească peste 1 miliard USD anual în cercetare și dezvoltare pentru securitate cibernetică. (sursă)

 

Amazon va deschide astăzi prima librărie fizică din New York, Amazon Books.

Această mișcare este cea mai mare mutare a Amazon în zona de magazine fizice. Spațiul de peste 1300 de metri pătrați conține în jur de 3000 de cărți, toate întoarse cu coperta spre cumpărător, la fel ca pe site. Similar cu Amazon.com, librăria conține o secțiune de recomandări, care combină date din operațiunea sa e-commerce cu input de la recenzori umani. (sursă)

 

SoftBank achiziționează o participație de 4 miliarde USD în Nvidia.

Compania japoneză devine astfel al patrulea cel mai mare acționar în Nvidia. SoftBank deține aproximativ 5% din acțiunile producătorului de chipuri. Fondatorul SoftBank, Masayoshi Son, a declarat că dorește să devină cel mai mare investitor în zona tech în următoarea decadă, pariind în special pe investițiile în inteligența artificială. (sursă)

 

 

LG plănuiește lansarea oficială a propriului său serviciu de plăți mobile, LG Pay, în Coreea de Sud în iunie.

LG a expus platforma LG Pay la World IT Show 2017 din Seoul. Serviciul este bazat pe tehnologie de comunicare wireless magnetică. Utilizatorii LG Pay vor putea face plăți prin utilizarea smartphone-ului la terminale POS. Conform companiei, LG va vi integrat cu principalele carduri de credit utilizate în țară. Utilizatorii LG G6 vor fi primii care vor beneficia de acest serviciu. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.