eMAG recrutează economist din ING pentru analize macroeconomice, Netflix lansează interfața pentru România, OLX.ro devine profitabil iar Banca Transilvania lansează un chatbot pentru Facebook Messenger și Skype

 

→ Dragoş Cercel, Business Development Manager Appscend: Segmentul de vârstă până în 40 de ani consumă mult mobile. Oamenii sunt dispuşi să plătească pentru servicii pe Internet

Am ajuns la un nivel în care există o interacţiune în timp real a business-urilor cu consumatorii. Consumăm foarte mult conţinut media pe device-urile mobile, a declarat Dragoş Cercel, Business Development Manager Appscend, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2017. Am început să facem totul pe mobile: cumpărături online, taxi, etc. Segmentul de vârstă până în 40 de ani consumă mult mobile. Oamenii sunt dispuşi să plătească pentru servicii pe Internet.

Appscend: Segmentul de vârstă până în 40 de ani consumă mult mobile


Librăria online Okian a vândut anul trecut carte străină în valoare de peste 2 mil. lei şi mizează pe un plus de 40% în 2017

Okian.ro, una dintre cele mai mari librării online româneşti specializată pe vânzarea de carte în limba engleză, a înregistrat anul trecut afaceri de 2,2 milioane lei, cu aproape 40% mai mari faţă de cele din anul precedent, şi estimează o creştere asemănătoare a veniturilor pentru anul în curs. În opinia reprezentanţilor librăriei, principalul factor ce stă la baza evoluţiei a fost apetitul tot mai crescut al cititorilor români pentru literatura în limba engleză. Ficţiunea conduce în continuare detaşat în topul vânzărilor, în special sub-genurile young adult şi fantasy.

Okian, peste 2 mil lei vânzări în 2016, creștere așteptată de 40% pe 2017


→ L’Oréal accelerează expansiunea pe segmentul de retail și online după ce businessul a sărit de 300 mil. lei

Gigantul producător francez a intrat local pe segmentul de retail în 2015, când a deschis primul magazin sub brandul Kiehl’s, în mallul AFI Cotroceni. Apoi a continuat să deschidă unităţi sub acest brand, dar şi Nyx şi Maybelline, şi ajunge la finalul lunii la opt unităţi. De altfel, Gilles Antoine, CEO-ul operaţiunilor locale ale L’Oréal, a declarat recent într-un  interviu acordat ZF că grupul are două direcţii de dezvoltare pe piaţa locală, şi acelea sunt retailul propriu şi online-ul.

L’Oreal se extinde pe retail si online


→ Vânzările de produse electro-IT au crescut afacerile DPAP cu 30% în T1 iar ţinta pentru tot anul 2017 este de 7 milioane de euro

În medie, valoarea unei comenzi se situează la 575 lei, cele mai vândute produse făcând parte din categoria produselor din hârtie. Compania locală DPAP (Department of Procurement and Acquisition Platform), specializată în comercializarea de produse consumabile pentru firme, a înregistrat în primele trei luni ale anului venituri cu 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016, ţinta de afaceri a companiei pentru 2017 fiind de 7 milioane de euro. Anul trecut, compania, care furnizează produse de birotică şi papetărie, produse de IT&C şi consumabile, rechizite şcolare, produse administrative şi de protocol, mobilier, precum şi produse HoReCa, a avut o cifră de afaceri netă de 5 milioane de euro.

DPAP crestere de 30% in trimestrul 1


→ Plecare surprinzătoare de la ING: Vlad Muscalu, unul dintre economiştii băncii, a fost recrutat de grupul eMag pentru a face analizele macroeconomice ale celor patru ţări unde operează

Vlad Muscalu, 34 de ani, unul dintre economiştii ING Bank, care în ultimii doi ani a fost trader pe piaţa titlurilor de stat a plecat la eMag, cel mai mare grup din e-commerce care operează pe patru ţări, România, Bulgaria, Polonia şi Ungaria. Muscalu, care lucra pentru ING de 10 ani, a fost recrutat de eMag după mai multe luni de discuţii. Această recrutare este surprinzătoare având în vedere că economiştii nu prea părăsesc băncile sau grupurile financiare pentru a lucra în alte zone.

Vlad Muscalu, economist ING, recrutat de eMAG


→ Este legala colectarea CNP-ului de magazinele online in vederea facturarii clientilor?

Comertul electronic, instrumentul ideal pentru a achizitiona rapid, comod si care se desfasoara in timp real, justifica amploarea pe care a luat-o fenomenul shopurilor online. Cu toate acestea, comertul online reprezinta un segment distinct in legislatia care stabileste modul in care se desfasoara intreaga activitate ce tine de acesta. Este asadar necesara o atentie sporita in ceea ce priveste legalitatea tuturor operatiunilor desfasurate prin intermediul magazinelor online.

Colectarea CNP-ului de catre magazine online


→ Glami, catalog de fashion online, intra in Romania din iunie

Glami.ro va oferi cumparatorilor online de fashion o optiune all-inclusive si posibilitatea de a trece in revista sute de mii de produse si de a alege pe cele optime pentru necesitatile si bugetul lor. Este prima platforma de acest fel care se lanseaza in Romania, combinand continutul de moda cu actiuni performante de marketing, totul cu un singur scop: livrarea clientilor potriviti pentru fiecare magazin online de fashion inregistrat in platforma. Echipa de content a Glami ii ajuta pe cumparatori sa descopere brand-uri noi, putand fi considerat si un consilier online in domeniul fashion.

Glami, catalog fashion online intra in Romania in iunie


→ Continut “made in Romania” pe Netflix? “Avem o relatie excelenta cu regizori si producatori din tara!”

Netflix a anuntat astazi localizarea continutului special pentru Romania, devenind astfel una dintre putinele tari din lume care are continut localizat, inclusiv dublaj pentru anumite seriale si filme. Ce inseamna asta, insa, pe termen mediu si lung in strategia gigantului american, ce scopuri au in Romania si, bineinteles, ce preferinte au romanii in materie de filme.

Netflix interafata Romania


→ Gheorghitoiu, Naspers: OLX a devenit profitabil; nu exista “nu am ce vinde”!

Acum sunt 65 de colegi, atat la OLX, cat si la Autovit.ro si Storia, iar cand a venit Cristina la OLX (2012) erau doar 15. “Mai mult, OLX a devenit, oficial, profitabil, din martie anul trecut. In noile birouri incap, lejer, 75 de oameni, insa avem si colegi care lucreaza de acasa sau pe teren”, spune Cristina. General managerul crede “in importanta pauzelor, in faptul ca daca nu poti sa fii productiv intr-o zi, mai bine te duci acasa, iti incarci bateriile si recuperezi dupa aceea

OLX.ro devine profitabil


→ Digitalizarea in Romania: majoritatea companiilor se plang ca au prea putini consumatori digitali

Principalul obstacol pe care il vad companiile in calea transformarii digitale este perceptia pe care o au in acest moment despre ponderea consumatorilor digitali. Astfel, 55% dintre companiile consultate in cadrul unui studiu Valoria, intitulat Barometrul digitalizarii, spun ca sunt prea putini consumatori digitali.

Prea putini consumatori digitali in Romania


→ Atrăgând bani de la eMAG, Zitec începe extinderea în țară cu un birou la Brașov și angajează programatori

Zitec, unul dintre principalii producători români de aplicații online, începe extinderea în țară, cu un prim birou în Brașov. Până la finalul acestui an, compania și-a propus să angajeze 20 de programatori pe toate nivelurile de experiență, inclusiv începători. Conform reprezentanților Zitec, compania va inaugura biroul din Brașov în această vară și se află deja în proces de recrutare.

Zitec, extindere la Brasov


→ Banca Transilvania a lansat un chatbot activ pe Facebook Messenger sau Skype

Banca Transilvania a lansat un chatbot cu ajutorul caruia clientii pot afla informatii despre conturile, produsele si serviciile pe care le au cei de la BT. Robotul Livia, ofera informatii non-stop prin Facebook Messenger sau Skype. Chatbotul  ofera gratuit informatii care pana acum puteau fi obtinute doar prin intermediul echipelor BT din sucursale, agentii si call center: IBAN-ul si soldul conturilor curente in lei, euro sau dolari; sumele de plata aferente cardurilor de credit; numarul punctelor de loialitate acumulate pe cardul de cumparaturi STAR; detalii despre rate, dobanzi, comisioane la credite sau popriri, respectiv cursul valutar.

Banca Transilvania lanseaza chatbot pentru Facebook si Skype

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.