Zillow îmbunătățește algoritmul de evaluare a prețului imobilelor, JD.com lansează un festival de shopping iar UPS încheie un parteneriat pe zona de delivery cu firma chineză de curierat SF Express

 

Apple News angajează un nou editor șef, în persoana fostului editor de la New York Magazine, Lauren Kern.

Apple News a înlocuit fosta sa aplicație de știri, Newsstand, în 2015, în favoarea uneia mai user-friendly și care oferă experiențe mobile personalizate. Compania se alătură astfel trendului la care aderă foarte multe platforme tech: angajarea unui jurnalist veteran pentru a identifica și înlătura conținutul de slabă calitate. Google, Facebook și Snapchat au angajat la rândul lor foști jurnaliști. (sursă)

 

Zillow va oferi 1 milion USD primei persoane sau echipe care va îmbunătăți Zestimate, algoritmul său de evaluare a prețului locuințelor.

Zillow Zestimate există de 11 ani iar compania caută să atragă ingineri de date pentru a îmbunătăți algoritmul. Zillow caracterizează Zestimate drept unul dintre cele mai corecte și sofisticate exemple de machine learning. Algoritmul a stârnit și controverse, în special printre cei care doreau să obțină un preț mai bun pentru locuința cumpărată sau vândută și printre agenții imobiliari intermediari. (sursă)

 

Ebix, furnizor de sotware și servicii on-demand pentru e-commerce, achiziționează o participație de 80% în ItzCash.

Tranzacția se ridică la 120 de milioane USD. Ebix, companie listată Nasdaq, oferă software și servicii pentru domeniile de asigurări, financiar, e-governance și healthcare, operând în peste 40 de țări, inclusiv India. ItzCash este cea mai veche companie indiană care oferă servicii de portofel electronic. Prin această investiție, ItzCash se va putea extinde către piețele din Australia sau Brazilia. (sursă)

 

JD va organiza un festival de cumpărături online, după modelul Alibaba.

Festivalul e-commerce al JD.com se va numi “618”și va avea loc pe 18 iunie. Compania se așteaptă să doboare mai multe recorduri e-commerce pe piața din China în urma festivalului. JD va promova branduri calitative în cadrul evenimentului său. WeChat aduce 25% din clienții JD, însă festivalurile de shopping aduc un procent și mai mare, ceea ce a dus la decizia JD de a tine 618. (sursă)

 

Giganții tech au achiziționat 34 de start-up-uri AI în trimestrul 1 din 2017.

Cercetarea CB Insights indică o creștere de peste 100% față de aceeași perioadă din 2016. Google a achiziționat 11 astfel de companii din 2012. Pe locurile următoare din acest top se situează Apple, Facebook și Intel. În primul trimestru a avut loc una din cele mai mari achiziții pe zona AI, Ford investing 1 miliard USD în Argo AI, companie fondată de foști directori de la Google și Uber. (sursă)

 

Mail.ru lansează TamTam Messenger.

Noua aplicație mobile este disponibilă pentru Android și iOS. TamTam este proiectată pe baza aplicației OK Messages a Odnoklassniki, care va fi înlocuită în magazinele de aplicații. Utilizatorii TamTam vor putea trimite mesaje, participa în grupuri de chat, vor putea trimite multimedia, vor putea utiliza serviciul chiar și în condiții de conexiuni limitate și vor putea salva mesaje offline. (sursă)

 

Banca Emirates NBD lansează SkyShopper, un nou mall online.

Prin lansarea SkyShopper , Emirates NBD țintește deținerea unei cote importante din piața de e-commerce din Orientul Mijlociu. Clienții SkyShopper vor putea folosi cardurile emise de NBD și vor beneficia de un checkout consolidat prin care vor putea cumpăra de la mai mulți comercianți printr-un singur login. Analiștii estimează că piața e-commerce din EAU se va dubla în valoare până în 2020. (sursă)

 

Alibaba cumpără o participație de 18% în lanțul de supermarketuri Lianhua.

Alibaba va deveni astfel al doilea cel mai mare acționar din cadrul Lianhua. Compania deține peste 3600 de locații fizice în 19 provincii și municipalități din China. Alibaba și Lianhua vor stabili termenii unei colaborări viitoare. Prin această mișcare, giganul e-commerce chinez își continuă expansiunea pe zona de retail clasic. (sursă)

 

 

Snap achiziționează Ctrl Me Robotics, companie producătoare de drone.

Prin această mișcare, Snap intră în zona de hardware. Ambele companii operează în Venice, California. Tranzacția reprezintă un acquihire, fondatorul Ctrl Me fiind cooptat în cadrul Snap, împreună cu o serie de resurse ale companiei. (sursă)

 

 

UPS și SF Express, giganți ai pieței de curierat din SUA și respectiv China, încheie un parteneriat pentru dezvoltarea de servicii de livrare la nivel internațional.

Inițial, cele două companii se vor concentra pe livrarea din China către SUA. Părțile au declarat că își vor folosi rețelele de distribuție, portofoliile de servicii și expertiza tehnologică și logistică pentru a oferi clienților o gamă mai largă de opțiuni. SF este printre liderii pieței de express delivery din China, având 13000 de locații și un brand puternic în țară, mai ales pe zona de pachete mici. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.