Prețul unei acțiuni Amazon depășește 1000 USD, Barclaycard va permite clienților să plătească în magazinele fizice printr-o aplicație mobile iar Apple lansează Carpool Karaoke

 

Prețul acțiunilor Amazon depășește 1000 USD per unitate.

Astfel, acțiunile Amazon devin mai valoroase decât cele ale Alphabet. Acțiunile Amazon au crescut cu 33% numai în 2017, adăugând companiei 120 de miliarde USD la valoarea de piață. În 2017 au crescut și acțiunile celorlalți giganți tech, Apple și Facebook înregistrând o creștere de 33% fiecare, Alphabet de 26% iar Microsoft de 13%. (sursă)

 

 

Barclaycard va permite clienților să plătească prin smartphone în magazine fizice.

Barclaycard și-a propus să ajute cumpărătorii să evite cozile de la casele de marcat lansând aplicația Grab+Go. Aceasta transformă camera smartphone-ului într-un cititor de coduri de bare. După ce un client și-a umplut coșul, acesta poate scana cu telefonul fiecare produs iar costul coșului va fi achitat printr-un card legat de aplicație. Grab+Go generează o factură la care are acces și comerciantul. (sursă)

 

Andy Rubin, co-creatorul Android, lansează Essential, un telefon modular de înaltă tehnologie.

Telefonul este dotat cu sistemul de operare Android și prețul său inițial este de 699 USD. Procesorul său este unul Qualcomm Snapdragon 835 Octa-core, display-ul are rezoluția de 2560 x 1312. Essential are 4 GB de RAM și memorie de 128 GB și este fabricat din titaniu. Adițional se poate achiziționa o cameră 360 care se conectează magnetic la telefon și transferă date wireless. (sursă)

 

First Data achiziționează CardConnect pentru 750 de milioane USD.

First Data este o companie specializată în tehnologie. CardConnect oferă soluții de procesare de plăți și sisteme tehnologice pentru zona comercială, fiind unul din cei mai mari parteneri de distribuție ai First Data. Compania procesează un volum de plăți de aprox. 26 de miliarde USD de la 67.000 de comercianți anual. Tranzacția este una cash. (sursă)

 

BNP Paribas lansează o aplicație de realitate virtuală pentru clienții retail și cei care doresc să achiziționeze o locuință.

Aplicația mobile permit clienților retail ai băncii să vizualizeze istoricul tranzacțiilor lor, precum și pașii de urmat într-o achiziție imobiliară. Prin intermediul aplicației, cumpărătorii de locuințe pot vizualiza în 3D și 360 de grade imobilul aflat încă în construcție. BNP urmează să lanseze o aplicație bazată pe VR care va promova încheierea de polițe de asigurări prin intermediul mobile. (sursă)

 

Apple va lansa Carpool Karaoke pe 8 august pe Apple Music.

Serialul achiziționat de curând cu drepturi exclusive de difuzare va include vedete precum Ariana Grande, Will Smith, Alicia Keys și Metallica. Pentru a putea viziona serialul, utilizatorii trebuie să se aboneze la Apple Music. Show-ul  va fi transmis în timpul emisiunii Late Night de pe CBS, prezentată de James Corden. Astfel, Apple realizează un mix de conținut online cu programe TV tradiționale. (sursă)

 

Fondatorii Snapdeal și investitorii de la Nexus finanțează platforma e-commerce cu 17,5 milioane USD din fonduri proprii.

Această mișcare asigură fondurile necesare funcționării Snapdeal în condițiile tergiversării negocierilor de preluare de către Flipkart. SoftBank a insistat pe vânzarea rapidă a Snapdeal după ce compania a pierdut o cotă de piață importantă în detrimentul Amazon în 2016. Fondatorii și investitorii timpurii negociază pentru condiții mai favorabile în cazul unui exit. (sursă)

 

Amazon vizează centrele de date și telecomunicații ale providerului Retelit în vederea extinderii Amazon Web Services în Italia.

Retelit deține în prezent 15 centre de date în Italia și a devenit recent membră în consorțiul Open Hub Med, primul hub neutru de exchange de date din țară. Amazon este interesată să se extindă pe piața italiană, lansând luna trecută Amazon Pay Service în Italia. Nu este clar dacă Amazon va achiziționa Retelit sau va încheia un acord strategic cu providerul italian. (sursă)

 

Omise, companie thailandeză care oferă servicii de plăți similare cu Stripe, obține 19 milioane USD finanțare pentru pătrunderea pe piața de monedă virtuală.

Omise operează pe piețele din Japonia și Asia de Sud Est și va folosi capitalul primit pentru vânzarea propriei sale monede virtuale, OMG (prescurtare de la Omise Go), și implementarea de tehnologie blockchain. Prin serviciile Omise, utilizatorii vor putea transfera bani și face plăți fără obligativitatea deținerii unui cont în bancă și fără comisioane bancare. Scopul Omise este să stimuleze incluziunea financiară pe piețele emergente. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.