Kinnevik își va vinde întreaga participație în Rocket Internet, Amazon reduce abonamentul Prime pentru familiile sărace iar Apple lansează serialul Planet of the Apps

 

Ant Financial anunță consumatorii cu un scor de credit suficient de mare în cadrul Sesame Credit că nu mai sunt nevoiți să includă declarații bancare la aplicarea pentru vize în Luxemburg și Japonia.

Dacă un utilizator are un scor de credit de 750 de puncte sau mai mult în cadrul sistemului de scoring de credit Sesame Credit al Ant Financial și aplică pentru o viză prin Fliggy, serviciul de călătorii al Alibaba, respectivul utilizator va beneficia de urgentarea serviciilor. De asemenea, utilizatorii pot aplica pentru o viză multiple-entry de 5 ani pentru Japonia prin Alipay la un scor de cel puțin 700. (sursă)

 

Klarna, companie suedeză de plăți digitale, obține finanțare de 225 de milioane USD.

Klarna facilitează plăți de pe aplicații sau site-uri terțe și oferă opțiuni flexibile pentru cumpărături, precum plata la livrare sau în rate. Compania declară că a procesat peste 60 de milioane de tranzacții de la utilizatori din Europa și America de Nord care au cumpărat de la peste 70.000 de comercianți. Magnatul fashion Andres Povlsen a achiziționat prin această infuzie de capital 10% din Klarna. (sursă)

 

Kinnevik urmează să își vândă întreaga participație din cadrul Rocket Internet.

Kinnevik a vândut  jumătate din participația sa în februarie, ceea ce a constituit o lovitură pentru credibilitatea Rocket Internet. Există dubii printre investitori privind atât valoarea acțiunilor Rocket Internet cât și privind valoarea companiilor susținute. Acțiunile companiei și-au mai revenit după anunțul IPO-urilor HelloFresh și Delivery Hero, firme din cadrul portofoliului Rocket Internet. (sursă)

 

Amazon va oferi o reducere de aproape 50% la Amazon Prime pentru familiile cu venituri mici sau asistate social.

Un abonament Amazon Prime costă 99 USD pe an, sau 10,99 USD pe lună. Clienții care au un card Electronic Benefits Transfer se vor califica pentru un preț redus de 5,99 USD pe lună. Prețul redus va fi disponibil pentru aproape 20% din populația SUA. Prin acest program, Amazon încearcă astfel să obțină clienți ai concurenților Walmart sau Costco. (sursă)

 

Tencent investește 44 de milioane USD în Shenzhen Coocaa, al treilea cel mai mare producător de smart TV din China.

Prin această mișcare, Tencent intră pe piața televizoarelor smart. Compania se adresează păturii din ce în ce mai mari de cumpărători de smart TV, care sunt atrași de faptul că pot viziona conținut, cumpăra, juca jocuri sau plăti facturi fără a fi nevoie să achiziționeze echipamente adiționale. Tencent devine al treilea cel mai mare acționar în Coocaa, operatorul unui serviciu online de video cu peste 9 milioane de utilizatori pe zi. (sursă)

 

Plynk, companie de plăți sociale cu sediul în Dublin fondată de foști angajați ai Facebook și Wonga, obține finanțare de 28 de milioane USD.

Plynk poate trimite bani unui utilizator Facebook printr-un mesaj privat sau în grupui, fără taxe adiționale. La crearea unui cont Plynk, fiecare utilizator primește un IBAN dedicat și un card Mastercard virtual pentru plăți online. Plynk plănuiește integrarea aplicației sale cu Apple și Android Pay și extinderea pe piețele din Spania și Portugalia.  (sursă)

 

BlackBerry a dezvoltat software pentru sisteme integrate în cadrul vehiculelor.

QNX Hypervisor 2.0 va oferi companiei un avantaj pe noua piață de tehnologie pentru mașini. BlackBerry nu a dezvăluit numele producătorilor auto care îi vor folosi tehnologia. Compania a declarat că softul va face mașinile mai puțin susceptibile la atacuri de sercuritate. QNX este bine poziționat pe piața de sisteme de infotainment pentru mașinile conectate la internet. (sursă)

 

Facebook lansează un tool care va conecta reprezentanții aleși la membrii circumscripțiilor lor electorale.

Facebook a lansat tool-ul Town Hall prin care cetățenii pot ajunge mai ușor la reprezentanții lor. Compania extinde caracteristicile serviciului inclusiv către reprezentanții aleși pentru a le permite acestora să înțeleagă mai bine ce probleme au cetățenii și de ce le pasă cel mai mult alegătorilor. Oficialii pot posta ceva legat de o anumită situație, postarea fiind vizibilă doar celor care locuiesc în respectivul district. (sursă)

 

Apple va lansa serialul Planet of the Apps.

Este vorba de mult-așteptata producție tip reality show despre lumea dezvoltatorilor de aplicații care încearcă să transmită maselor ideile lor. Show-ul va avea 10 episoade și va fi similar cu serialul Shark Tank de pe ABC. Prin această mișcare, Apple încearcă să atragă noi abonați pentru serviciul său de music streaming. Intrarea Apple pe piața producțiilor video este un avantaj pentru Hollywood.  (sursă)

 

MediaMath, companie care oferă tool-uri și date pentru achiziția automatizată de publicitate, obține o linie de credit de 175 de milioane USD.

Operațiunea a fost condură se Goldman Sachs. Cu banii obținuți, MediaMath își va refinanța datoriile și va investi în instrumente de creștere. 105 milioane USD au reprezentat datorie contractată. CFO-ul MediaMath a declarat că linia de credit permite o mai mare flexibilitate, inclusiv în ceea ce privește contractarea unei viitoare noi runde de finanțare. (sursă)

 

JD lansează centrul operațional național de logistică și drone în provincia Jiangsu din China.

Camera de control a centrului va permite monitorizarea întregii flote de drone a JD în timp real, oferind inclusiv coordonate geografice și parametri de zbor. Datele logistice precum rutele de navigație, distanțele parcurse și timpul de livrare vor fi de asemenea disponibile pe panourile de control din cadrul centrului din Suqian, Jiangsu. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.