Acțiunile Alibaba cresc la un nivel record, Amazon a acordat împrumuturi de 1 miliard USD în ultimele 12 luni, aplicația Packagd permite teleshopping pe YouTube iar board-ul Yahoo aprobă vânzarea către Verizon

 

Acțiunile Alibaba cresc la un nivel record.

Prețul acțiunilor gigantului e-commerce chinez au crescut cu 13% înainte de deschiderea pieței bursiere în ziua de joi, creșterea survenind în urma anunțului Alibaba că anticipează venituri cu 50% mai mari față de 2016. Compania a înregistrat anul trecut o creștere de 56% a veniturilor. Prețul acțiunilor Alibaba a crescut cu peste 60% din ianuarie. (sursă)

 

Amazon a oferit comercianților împrumuturi de peste 1 miliard USD în ultimul an.

Cifra este impresionantă, în condițiile în care Amazon a oferit 1,5 miliarde USD în împrumuturi între 2011 și 2015. Peste 20.000 de comercianți au folosit serviciul pentru a-și extinde oferta de produse și a oferi discount pe Amazon. Creșterea vânzărilor comercianților de pe marketplace-ul său este profitabilă pentru Amazon, care percepe un comision din tranzacțiile efectuate. (sursă)

 

Teleshopping pe YouTube: fostul CTO al Hulu lansează o aplicație care va permite utilizatorilor să cumpere articolele văzute în clipuri video.

Packagd este o familie de aplicații care permit utilizatorilor să cumpere articolele vizualizate în clipuri de pe YouTube. Eric Feng, fost CTO al Hulu, a anunțat o investiție de 7,5 milioane USD în acest serviciu adresat în special millennialilor. Feng pariază pe milioanele de canale YouTube deja existente în locul căutării unora noi și a producerii de noi clipuri video. (sursă)

 

Ant Financial va lansa Ant Check Later, un set de servicii mobile pay-by-credit pentru comercianți online și offline.

Până acum, serviciul a funcționat strict pe bază de invitație. Ant Financial va deschide serviciul pentru mai mulți comercianți și va reduce numărul de pași din procesul de aplicare. Prin Ant Check Later, consumatorii pot achiziționa articole pentru care pot plăti în rate lunare. Serviciul are în prezent peste 100 de milioane de utilizatori, din care 47,25% sunt născuți după 1990. (sursă)

 

Algolia obține 53 de milioane USD finanțare pentru îmbunătățirea motorului său de căutare.

Compania va folosi infuzia de capital pentru dezvoltarea produsului său search și extinderea pe alte piețe. După crearea unui cont pe site-ul Algolia, companiile introduc datele de căutare, configurează relevanța rezultatelor și configurează interfața pentru utilizatorii săi. Algolia oferă clienților și integrare cu platforme e-commerce. Dintre clienții Algolia fac parte Twitch, Medium, Periscope și Stripe.  (sursă)

 

Start-up lui Andy Rubin, fondatorul Android și creatorul noului smartphone Essential, obține 300 de milioane USD finanțare.

Compania Essential a fost evaluată la 1 miliard USD, conform unei analize Equidate. Essential a trimis documentația pentru finanțare în mai, cu doar câteva zile înainte ca Andy rubin să dezvăluie lansarea primelor două produse ale companiei: un smartphone high-end și un gadget similar cu Amazon Echo pentru uz domestic. (sursă)

 

Familia Nordstrom ia în calcul varianta de a cumpăra participațiile tuturor acționarilor din cadrul lanțului său de magazine.

Decizia familiei Nordstrom vine în urma scăderii vânzărilor în sectorul de retail fizic și închiderii mai multor magazine, unele chiar intrând în procedura de faliment. Acțiunile Nordstrom au crescut cu peste 15% joi, valoarea de piață a companiei atingând 7,8 miliarde USD. (sursă)

 

HSBC încheie un parteneriat cu start-up-ul AI Ayasdi în vederea combaterii fraudelor bancare.

Banca va implementa tehnologia AI a Ayasdi pentru a automatiza procesele de investigare a cazurilor de spălare de bani, operațiuni de obicei efectuate de echipe de mii de angajați. Conform Ayasdi, vasta majoritate a cazurilor suspectate de fraudă se dovedesc a fi alarme false, însă resursele instituțiilor financiare sunt consumate. Ayasdi a redus cu 20% numărul de cazuri investigate pentru HSBC în cadrul unui proiect pilot. (sursă)

 

Acționarii Yahoo aprobă vânzarea companiei către Verizon.

Acționarii Yahoo au aprobat prețul tranzacției de 4,48 miliarde USD. Reprezentanții Yahoo anticipează încheierea tranzacției pe 13 iunie 2017. Compania a declarat că a extins o ofertă de buy-back a acțiunilor de maximum 3 miliarde USD, valabilă până pe 16 iunie. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.