Flipkart lansează o aplicație similară cu WeChat, Instacart încheie un parteneriat cu Wegmans pentru livrări în orașe din estul SUA, iar Tesla va investi peste 32 mld USD în mașini electrice în următorii 5 ani

 

Element AI obține finanțare de 102 milioane USD în vederea concurenței cu Alphabet și Amazon.

Compania din Montreal va folosi fondurile pentru a angaja peste 100 de ingineri de date până la finalul anului și pentru a investi în alte start-up-uri similare în vederea lărgirii ofertei de servicii. Reprezentanții Element sunt de părere că piața va cere companii care să facă strict AI, în timp ce momentan companiile mari precum Amazon sau Google folosesc AI ca simplu instrument pentru alte industrii. (sursă)

 

Flipkart va lansa o aplicație similară cu WeChat.

Noua aplicație va putea fi folosită pentru a efectua orice operațiune de cumpărături online, de la a organiza o vacanță, la a chema un taxi sau a comanda mâncare. Această mișcare face parte din strategia noului CEO al Flipkart de a întări business-ul pe zona de advertising. Aplicația va fi lansată cel mai probabil la finalul anului. Odată cu lansarea punctelor de loialitate pentru cumpărături, Flipkart va deveni un canal de distribuție pentru serviciile menționate mai sus. (sursă)

 

Google și compania pharma elvețiană Novartis creează un fond de 300 de milioane USD pentru investiții biotech.

Prin acest fond, se vor dezvolta noi medicamente. Această mișcare denotă interesul Google de a se extinde în cât mai multe zone de business investind în cercetare medicală. Verily, unitate a Alphabet, a încheiat deja multiple acorduri cu jucători din piața pharma pentru combaterea diabetului sau dezvoltare de roboți pentru operații. Calico, altă companie susținută de Google, dezvoltă tratamente anti-ageing. (sursă)

 

Amazon pare a avea planuri de a concura Microsoft pe piața de aplicații pentru productivitate.

Acest lucru a reieșit în urma unui proces intentat recent de Amazon împotriva unui fost angajat, anume fostul vice-președinte al AWS, care este acuzat de încălcarea clauzei de concurență. Acesta a acceptat un post în cadrul start-up-ului Smartsheet. Smartsheet este un client AWS al cărui serviciu este proiectat sub formă de tabel și care concurează direct cu Microsoft Excel sau Trello. CEO Smartsheet: Amazon consideră toate aplicațiile de productivitate drept concurență pentru AWS. (sursă)

 

Instacart intră în parteneriat cu Wegmans pentru livrări pe coasta de est a SUA.

Instacart nu este la prima colaborare cu lanțuri de grocery. Prin parteneriatul cu Wegmans, Instacart va avea provocarea de a oferi servicii pentru clienții din suburbii, nu numai pentru cei din zonele urbane dens populate. Wegmans este o afacere de familie care operează 92 de locații fizice și are vânzări de peste 8 miliarde USD anual. Colaborarea va contribui la creșterea credibilității și vânzărilor Instacart. (sursă)

 

Flipkart își închide platforma de sourcing pentru comercianți, Flipkart Global.

Flipkart a decis să folosească platforma similară a eBay. Prin această mișcare, Flipkart se bazează din ce în ce mai mult pe eBay, după achiziția operațiunilor acesteia din India. Flipkart Global a reprezentat o inițiativă prin care comercianții erau puși în legătură cu producători din întreaga lume și prin care li se facilita acestora logistică de plăți și livrări prin parteneriate cu firme locale. (sursă)

 

Start-up-ul de plăți blockchain Circle Internet lansează un serviciu de transfer internațional de bani.

În Circle au investit Goldman Sachs și Baidu. Serviciul permite utilizatorilor din SUA și Europa să transfere bani P2P instant și fără costuri. Această mișcare denotă inițiativa companiilor fintech de a concura cu instituțiile financiare clasice, prin implementarea de tehnologii pentru servicii mai ieftine și mai orientate către utilizatori. Serviciul Circle este construit pe Ethereum. (sursă)

 

Tesla va investi 32,7 miliarde USD în proiecte legate de mașini electrice în următorii 5 ani.

Tesla are o oportunitate de a deține un fel de monopol pe piața de mașini electrice în condițiile în care marii producători auto au optat pentru strategii cu investiții și riscuri mici. Investiția Tesla este cu 40% mai mare decât cele ale Daimler și Volkswagen combinate. Tesla a investit în fabrici dedicate fabricării vehiculelor electrice precum și în îmbunătățirea tehnologiilor de producție a bateriilor. (sursă)

 

AEye, start-up de tehnologie pentru mașini autonome, primește 16 milioane USD finanțare de la Intel și Airbus.

AEye dezvoltă tehnologie lidar pentru sisteme de transport autonom. Este de așteptat ca piața de transport autonom să valoreze foarte mult în următorii 10 ani. Tehnologia AEye vor ajunge să reprezeinte “ochii și creierul vehiculului autonom”, conform reprezentanților companiei. Waymo a anunțat deja faptul că se concentrează pe dezvoltarea de tehnologie lidar, radar și machine vision. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.