Toyota și Line încheie un parteneriat, Alibaba finanțează Grab, Daimler investește 150 mil. USD în Careem iar AIG dezvoltă cu IBM un sistem blockchain pentru asigurări multi-naționale

 

MobiKwik, compania de plăți mobile aflată pe locul 2 pe piața din India, va căuta obținerea unei noi runde de finanțare.

MobiKwik urmărește să obțină 150 de milioane USD la o finanțare de 1 miliard USD. Astfel, la această evaluare, compania se află în rândul “unicornilor” tech. Planul MobiKwik este de a investi o treime din capitalul obținut pentru a crește baza de utilizatori și de comercianți și a-și extinde numărul de sedii. (sursă)

 

Line și Toyota anunță un parteneriat prin care platforma AI cloud a rețelei sociale va fi integrată în vehiculele producătorului auto.

Platforma AI Clova a Line va fi integrată în vehiculele SmartDeviceLink ale Toyota. Prin platforma Clova, Line dorește să îmbunătățească experiența de asistență digitală într-o lume „post-smartphone, post-display și post-touch”.  SmartDeviceLink este un standard open-source care conectează aplicațiile smartphone cu tehnologia auto. Toyota și Line speră să lanseze o mașină cu asistent virtual AI până la anul. (sursă)

 

Alibaba pregătește o rundă de finanțare de 1,5 miliarde USD în compania de ride-hailing Grab.

Alibaba urmărește încheierea unui parteneriat în acest scop cu SoftBank și Didi Chuxing, cea mai mare companie de ride-hailing din China. Prin această mișcare, Alibaba ar intra în competiție cu Tencent pe piața de ride-hailing din Asia de Sud-est. Tencent este partener cu Go-Jek, concurent al Grab. Alibaba și Tencent finanțează și companiile de închirieri de biciclete. (sursă)

 

Daimler conduce o rundă de finanțare de 150 de milioane USD în Careem.

Careem este o companie care concurează Uber, prezentă în peste 80 de orașe din Orientul Mijlociu și care este evaluată la 1 miliard USD. La runda de finanțare mai participă Kingdom Holding, fond de investiții saudit condus de miliardarul Al-Waleed, DCM Ventures și Coatue Management. (sursă)

 

 

AIG încheie un parteneriat cu IBM pentru dezvoltarea unui sistem smart pentru încheierea polițelor de asigurare.

Acest sistem urmează să folosească tehnologie blockchain și urmează să fie folosit la nivel internațional. AIG și IBM au operat un sistem test numit “smart contract” pentru banca Standard Chartered și pentru trei instituții financiare din SUA, Singapore și Kenya. Asigurarea multinațională este dificil de încheiat din cauza reglementărilor diferite de la stat la stat, însă odată cu sistemul AIG-IBM, dificultățile vor fi gestionate mai ușor. (sursă)

 

Taxele de roaming la nivel de UE dispar.

Raport UE: cetățenii care călătoresc în interiorul UE vor putea efectua apeluri telefonice, trimite SMS și naviga pe internet pe device-uri mobile și vor plăti același preț ca pe piața din care provin. Comisia Europeană a declarat că abolirea taxelor de roaming este unul din cele mai mari succese ale UE. (sursă)

 

 

Snapsheet, provider de software pentru revendicări referitoare la asigurări personale și comerciale, obține finanțare de 12 milioane USD.

Compania va folosi capitalul pentru a accelera dezvoltarea sistemului său de rezolvare de claim-uri, sistem care este mobile-first, data centric și integrat AI. De asemenea, Snapsheet urmărește extinderea funcțiilor de vânzări, marketing și customer engagement. Sistemul Snapsheet este utilizat în special de transportatorii auto, aceștia beneficiind de reducerea perioadei de rezolvare a claim-urilor. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.