eBay va oferi aceleași prețuri ca Amazon și Walmart pentru anumite articole, JD oferă livrare personalizată la produsele de lux, iar CEO-ul Uber își dă demisia

 

EBay a declarat că va oferi aceleași prețuri ca și concurenții pentru un anumit număr de articole.

EBay va garanta vânzarea a peste 50.000 de produse la prețuri identice cu ale Amazon, WalMart și Target. Astfel eBay dorește să atragă mai mulți clienți pe platforma sa și să se diferențieze de concurenți. eBay dorește să fie văzut ca un loc în care clienții pot găsi articole unice, nu numai produse de serie. Compania va garanta livrare în trei zile pentru zeci de milioane de produse. (sursă)

 

Snapchat achiziționează Zenly, start-up din zona de social mapping și lansează caracteristica Snap Map.

Achiziția Zenly s-a produs în mai și a fost în cuantum de 250 de milioane USD. Snapchat va permite Zenly să opereze independent, similar cu modelul Instagram. Bazată pe tehnologia Zenly, Snap Map permite location sharing și descoperirea de conținut bazat pe locația utilizatorului. (sursă)

 

JD Logistics va oferi un serviciu personalizat de livrare pentru clienții care cumpără articole de lux.

Serviciul JD va include alocarea unui șofer dedicat, unui anumit vehicul și program de livrare. Serviciul se va desfășura sub numele Zun și include mai multe produse de pe platformă. Compania plănuiește extinderea serviciului. Lansarea serviciului vine în urma investiției de 397 de milioane USD făcută de JD în Farfetch, platformă globală pentru industria fashion. (sursă)

 

Deliver, serviciu rusesc online de transport de marfă, obține o finanțare de 8 milioane USD.

Start-up-ul moscovit automatizează procesul de comandă de transport mărfuri și alocă acea comandă celui mai apropiat furnizor. Deliver are peste 59.000 de șoferi înregistrați în Rusia și va folosi capitalul pentru a-și mări baza de colaboratori și a se extinde pe piața europeană. Printre competitori se numără Palletter și Convargo. Piața europeană de transport mărfuri valora 96 de miliarde UD în 2015. (sursă)

 

Atom, banca exclusiv digitală din Marea Britanie, primește o facilitate de capital de 30 milioane GBP de la British Business Bank.

Această facilitate este concepută pentru a ajuta Atom Bank să îndeplinească cerințele pentru oferirea de împrumuturi, având posibilitatea să ofere mai multe împrumuturi IMM-urilor. Atom Bank a obținut recent 83 de milioane GBP finanțare dar a fost forțată să înghețe anumite împrumuturi din cauza mai multor reglementări care vor intra în vigoare la anul. (sursă)

 

Samsung Pay se extinde pe piața din India.

Momentan, portofelul electronic Samsung Pay este disponibil pe device-urile premium ale companiei, însă compania plănuiește extinderea serviciului și pe device-urile mid-market, precum J7 Max și Pro în această vară. Demonetizarea din India a făcut ca serviciile de plată online să crească exponențial în India, trend de care Samsung profită inclusiv pentru a vinde mai multe telefoane. (sursă)

 

Reebonz, retailerul online de lux din Asia de Sud-est, caută finanțare de 150 de milioane USD.

Reebonz este cel mai mare magazin online de bunuri de lux din regiune. Prin capitalul pe care ar urma să îl obțină, compania ar urms să își extindă marketplace-ul către China, Japonia și Coreea de Sud. Clienții Reebonz pot cumpăra articole de lux noi sau la mâna a doua. Platforma intră inclusiv pe zona offline, adresându-se magazinelor tip boutique și clienților individuali. (sursă)

 

Travis Kalanick, CEO Uber, demisionează.

Această mișcare vine în urma presiunii investitorilor companiei și controverselor din jurul Uber. Conform unui raport intern, Kalanick a prejudiciat imaginea Uber din cauza scandalurilor legate de anumite practici de business, procesele intentate companiei sau managementul de zi cu zi. Conform anumitor surse, Google nu a votat împotriva lui Kalanick, deși compania a intentat proces împotriva Uber. (sursă)

 

Naver va coopera cu Qualcomm pentru dezvoltarea platformei AI Clova.

Conform termenilor parteneriatului, Naver va oferi platforma AI pentru utilizarea împreună cu chipurile IoT ale Qualcomm, Clova urmând să fie integrat inclusiv în device-urile companiei. Naver și partenerul japonez Line vor lansa împreună un smart speaker intitulat Wave, bazat pe asistentul virtual Clova CLOud. (sursă)

 

SoftBank investește 100 de milioane USD în Cybereason, companie care facilitează lupta împotriva atacurilor cibernetice.

Cybereason folosește machine learning și analiza de comportament pentru a procesa informație în timp real. Conform reprezentanților companiei, softul Cybereason pune peste 8 milioane de întrebări pe secundă pentru a corela datele obținute din semnale din întreaga lume. Compania are în prezent peste 200 de clienți, printre care Lockheed Martin, SoftBank și Motorola. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.