Ant Financial crește cu 86% în anul fiscal 2017, Google investește 10 mil. USD într-un marketplace pentru developeri, iar Google Home poate răspunde de 6 ori mai bine la întrebările userilor față de Alexa

 

Ant Financial înregistreză o creștere aproape dublă a profitului în anul fiscal 2017.

Creșterea se datorează extinderii companiei în zona de managementul activelor și pe piețe internaționale. Ant Financial crește cu 86% în profituri înainte de taxe, la 814 milioane USD. Compania controlează mai mult de jumătate din piața chineză de plăți mobile cotată la 5,5 trilioane USD. Aceste cifre cresc încrederea investitorilor în vederea unui IPO, programat pentru 2018. (sursă)

 

Google investește 10,5 milioane USD în Algorithmia, marketplace și soluție enterprise care permite developerilor să acceseze peste 3500 de algoritmi, funcții și modele de machine learning.

Algorithmia are în prezent peste 45000 de developeri pe platformă. Algoritmii deținuți au ca surse cercetare universitară și developeri individuali. Alorithmia a atras mai multe companii de partea sa, inclusiv servicii de informații datorită abilității companiei de a menține securitatea datelor. Platforma CODEX a companiei este portabilă, funcționând pe AWS, Azure și Google Cloud Platform. (sursă)

 

PayKey, start-up de plăți sociale, obține peste jumătate din targetul de finanțare de 10 milioane USD.

Noua infuzie de capital va fi folosită pentru a dezvolta serviciul de plăți mobile, care permite clienților să transfere bani instant folosind rețele sociale populare, precum Facebook Messenger, WhatsApp și Twitter. Serviciul este acum disponibil prin Westpac în Australia, Garanti Bank în Turcia, Davivienda în Columbia și Sparebank1 în Norvegia. Singapore și alte piețe vor fi adăugate în lunile următoare. (sursă)

 

OneAssist, companie care permite utilizatorilor să își asigure portofelele mobile, cardurile și smartphone-urile în caz de pierdere sau furt, obține 18 milioane USD finanțare.

Noua infuzie de capital vine în contextul în care companii telecom precum Airtel sau Vodafone și companii care administrează portofele mobile precum Paytm au început să ofere servicii de asigurări similare pentru utilizatorii din India. (sursă)

 

Mytaxi achiziționează Clever Taxi, aplicația concurentă de pe piața din România.

Mytaxi a achiziționat în februarie și Taxibeat, aplicația similară de pe piața din Grecia, după fuziunea cu start-up-ul britanic Hailo din vara 2016. Mytaxi este activă în 10 țări și raportează peste 10 milioane de descărcări de la lansarea sa în 2009. Clever Taxi, fondat în 2010 și disponibil în 20 de orașe mari din România, are 17.000 de șoferi înregistrați și peste 600.000 de utilizatori. (sursă)

 

Odnoklassniki extinde serviciul de transfer de bani pe piața din Kazakhstan.

Transferurile către Rusia și alte 16 state a devenit posibli prin acest serviciu. Rețeaua socială plănuiește extinderea serviciului și pentru utilizatorii care locuiesc în Azerbaijan, Armenia, Belarus, Germania, Georgia, Israel, Italia, Letonia, Lituania, România, Moldova, Franța, Uzbekistan, Cehia, Ucraina și Estonia. Rețeaua Vkontakte a lansat recent un serviciu similar. Ambele rețele sociale sunt deținute de Mail.ru. (sursă)

 

Un nou studiu relevă că Google Home are probabilitate de 6 ori mai mare de a răspunde corect la întrebările userilor față de Amazon Alexa.

Research-ul favorizează Google Home, deținută de compania care administrează cel mai mare motor de căutare și care are acces la o bază de date gigantică de rezultate de căutări strânsă pe parcursul ultimilor 5 ani. Comercial vorbind, Amazon Alexa este device-ul preferat de consumatori, deținând 70% din piața de speakere controlate vocal. Google Home a înregistrat rezultate de 6 ori mai bune privind răspunsurile la întrebările utilizatorilor. (sursă)

 

Tencent și Bank of China încheie un acord de cooperare pe zona fintech.

Cele două entități au creat “BOC-Tencent Finance Technology Joint Laboratory” și vor colabora pentru dezvoltarea pe zone precum cloud computing, big data, tehnologie blockchain și AI. Ținta acordului este crearea unei platforme fintech cloud pentru cercetarea sistemelor de risk management și îmbunătățirea eficienței din finanțe. Și banca comerciașă Huaxia va colabora cu Tencent pe dezvoltare de AI. (sursă)

 

Cleartrip, agenție de turism online, lansează versiunea în limba arabă a site-ului său.

Compania caută să se extindă în Orientul Mijlociu prin oferirea de conținut localizat.Cleartrip a intrat în Gulf Cooperation Council Market în 2010 și declară că are creștere de 40% – 50% de la an la an. Traficul de pe device-uri mobile a crescut cu 30% în prima săptămână de Ramadan. Cleartrip vizează o cotă de piață de 70% în regiune. Momentan, 86% din rezervările din EAU sunt făcute prin carduri de credit, 14% prin carduri de debit. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.