Tesco lansează un serviciu de livrare într-o oră, Alphabet va colabora cu Avis pe zona de mașini autonome, iar Naspers achiziționează o participație mai mare în Flipkart

 

Facebook plănuiește lansarea mai multor seriale originale până la finalul verii.

Facebook se află în discuții cu mai multe studiouri de la Hollywood. Rețeaua socială poate aloca 3 milioane USD per episod. Segmentul-țintă de public este cel între 13 și 34 de ani, cu focus pe grupa 17 – 30. Facebook a lansat deja serialul Strangers și game show-ul Last State Standing. Este de așteptat ca episoadele să fie lansate în mod clasic, nu în cadrul unui întreg sezon, ca în cazul Netflix. (sursă)

 

Banca poloneză mBank va licenția tehnologia către alte instituții financiare din Europa.

mBank deja a încheiat un acord cu banca franceză Banque Postale pentru modelul de banking mBox. Cadrul licenței include atât aspectele legate de platforme electronice cât și de produse și procese financiare și know-how. mBank are în prezent peste 5,5 milioane de clienți în Polonia, Cehia și Slovacia. mBank se află în discuții cu Accenture pentru integrarea noilor licențe. (sursă)

 

Tesco lansează serviciul de livrare într-o oră.

Prin acest serviciu, numit Tesco Now și disponibil initial în Londra, Tesco va concura direct cu oferta Amazon. Prin aplicația Tesco Now, clienții vor putea comanda dintr-o gamă de 1000 de produse, inclusiv fructe, carne, lactate, produse pentru sănătate și frumusețe, și vor putea primi comenzile foarte repede. Logistica de livrare last-mile este gestionată de Quiqup, serviciu de livrare londonez. (sursă)

 

Google va primi o amendă record din partea autorităților de reglementare antritrust ale UE.

Este o probabilitate mare ca Google să primească o amendă consistentă din cauza practicilor din cadrul serviciului său de shopping. Acesta este doar unul din trei procese majore împotriva companiei. Investigația UE a durat 7 ani, în 2015 fiind lansate oficial acuzații conform cărora Google distorsionează rezultatele căutării organice pentru a favoriza propriul serviciu de shopping. (sursă)

 

IBM construiește o platformă blockchain pentru șapte bănci europene majore, printre care HSBC și Deutsche Bank.

Implementarea platformei are ca obiectiv simplificarea tranzacțiilor financiare pentru IMM-uri. Tehnologia blockchain oferă o evidență electronică și un sistem de procesare a tranzacțiilor prin care toate părțile implicate pot urmări documentația printr-o rețea securizată. Primul serviciu comercial de pe platformă va fi finanțarea și gestionarea riscului. (sursă)

 

Alibaba se află în discuții privind colaborarea cu Yoox, retailer de fashion de lux din Italia, conform unor surse neoficiale.

Conform unor surse neoficiale din cadrul consorțiului de fashion chinezesc Ladymax, Alibaba ar putea chiar achiziționa Yoox Net-a-Porter. Un mare magnat din Orientul Mijlociu a achiziționat o participație de 4% în ianuarie 2016. Nici Alibaba și nici Yoox nu au comentat pe marginea acestor zvonuri. (sursă)

 

Alphabet semnează un acord cu Avis privind gestionarea flotei de mașini autonome a Waymo din Phoenix.

Prin acest acord, cele două companii doresc să își facă simțită prezența pe piața de mașini autonome. Avis va oferi service pentru mașinile Waymo dar nu și tehnologie self-drive. În ultimul an, Alphabet a colaborat cu Chrysler privind modificarea Pacifica Hybrid și integrarea sistemului Waymo. Avis deține și Zipcar, serviciu on-demand de închirieri de mașini. Avis și Waymo ar putea concura cu Uber. (sursă)

 

Apple colaborează cu Hertz în zona de tehnologie self-drive.

Apple va închiria o mini-flotă de vehicule de la Hertz pentru a testa tehnologie pentru condus autonom. Apple va închiria SUV-uri Lexus RX450h din cadrul unității de management al flotei Donlen. Apple se concentrează pe dezvoltarea de tehnologie pentru mașini autonome. (sursă)

 

 

Naspers cumpără o participație mai mare în cadrul Flipkart.

Naspers a achiziționat acțiuni Flipkart în valoare de 71 de milioane USD în aprilie. Conform celui mai recent raport anual al Naspers, compania a făcut achiziții ulterioare de acțiuni din participațiile acționarilor minoritari. Astfel, Naspers deține în prezent 16% din cea mai mare companie e-commerce indiană. (sursă)

 

 

Apple achiziționează o companie germană de computer vision.

SensoMotoric Instruments oferă ochelari care monitorizează mișcarea ochilor și sisteme pentru aceste device-uri. Compania a dezvoltat o gamă largă de software și hardware pentru monitorizarea mișcărilor ochilor pentru domenii precum realitate virtuală și augmentată, sisteme in-car, cercetare medicală, lingvistică sau neuroștiințe. (sursă)

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.