Alibaba își mărește participația în Lazada și cumpără divizia de software a ZTE, Amazon înjumătățește prețul Prime Video iar Alipay se aliază cu AirBnb și BBVA

 

Alibaba investește încă 1 miliard USD pentru a-și mări participația în Lazada la 83%.

În urmă cu peste un an, Alibaba a plătit o sumă similară pentru achiziția a 51% din compania e-commerce din Asia de Sud-est. Lazada este evaluată la 3,15 miliarde USD. Restul de 17% din companie este deținută de Temasek și management. Printre investitori se mai numără Rocket, Tesco și Kinnevik. Se estimează că piața e-commerce din Asia de Sud-est va ajunge la 88 de miliarde USD într-un deceniu, numărând în prezent peste 600 de milioane de consumatori.  (sursă)

 

Amazon înjumătățește prețul abonamentului Prime Video.

Amazon Prime Video a avut prețul de 5,99 USD/EUR pe lună, acum acest preț fiind de 2,99 USD/EUR lunar ca parte dintr-o ofertă promoțională valabilă până la finalul anului. Prime Video este disponibil în peste 200 de piețe internaționale. În comparație, un abonament Netflix costă peste 9 USD lunar și de 4 ori mai puține filme disponibile pentru streaming. (sursă)

 

AirBnb colaborează cu Alipay pentru lansarea unui fond de economii pentru călătorii.

Fondul Travel Deposit este proiectat pentru a ajuta călătorii să economisească pentru vacanțe. Utilizatorii pot accesa acest serviciu în cadrul aplicației Alipay, pot introduce destinația, datele de călătorie și numărul de călători iar sistemul va estima costul călătoriei și cât trebuie un utilizator să economisească pentru aceasta pe zi. Statusul contului de economii poate fi verificat oricând. (sursă)

 

BBVA aduce Alipay pe piața din Spania.

BBVA va adăuga Alipay ca metodă de plată în cadrul aplicației SmartPay și va oferi asistență comercianților pentru integrare. Acesta este unul dintr-o serie de mai multe înțelegeri încheiate de Ant Financial cu bănci și procesatori de plăți din Europa. Până la finalul anului, sunt așteptați peste 1,5 milioane de turiști chinezi în Spania, aceștia urmând să cheltuie în jur de 1,1 miliarde USD. (sursă)

 

PayPal investește în Lendup.

Lendup este un serviciu care acordă împrumuturi personale către clienți pe care instituțiile financiare clasice nu i-ar servi sau pe care acestea i-ar taxa excesiv. Prin serviciile sale, Lendup oferă acestor clienți posibilitatea de a-și achita datoriile și de a economisi. PayPal a investit strategic în Lendup, care dorește să se extindă și în zona de emitere de carduri de credit. (sursă)

 

Amazon organizează un eveniment pentru atragerea comercianților pe marketplace-ul său după ce Wal-Mart a început să îi atragă cu succes pe platforma sa.

La evenimentul organizat de Amazon în New York, aproximativ 1500 de invitați vor avea ocazia de a socializa cu executivii companiei și vor putea participa la seminarii unde vor putea învăța să atragă clienți internaționali. Este primul astfel de eveniment organizat în cei 21 de ani de funcționare ai Amazon. Alibaba a organizat un eveniment similar în Detroit. (sursă)

 

Ingenico investește în Joinedapp, companie californiană de comerț conversațional.

Joinedapp oferă tehnologie pentru chatbots care permite comercianților să se conecteze cu clienții acestora pe mai multe platforme de messaging. Clienții vor putea căuta produse și plăti pentru acestea direct în cadrul aplicațiilor native. Joinedapp a lucrat cu Ingenico pentru implementarea tehnologiei de plăți electronice Connect. Astfel, clienții finali vor beneficia de un proces simplificat de check-out. (sursă)

 

Best Inc, companie chineză de logistică, a depus documentația pentru un IPO de 3 miliarde USD.

Alibaba deține o participație de 23% în Best Inc, evaluată la 3 miliarde USD anul trecut. Alibaba este și cel mai mare client al companiei chineze, cu 70% din volumul total de business al Best Inc. Cainiao, divizia de logistică a Alibaba, deține de asemenea o participație de 5%. Best Inc deține depozite în Japonia, Coreea de Sud, SUA și Germania și a avut venituri de 1,28 milarde USD în 2016. (sursă)

Alibaba va achiziționa divizia de software a ZTE pentru o sumă vehiculată în jurul a 300 de milioane USD.  

Alibaba se apropie de finalizarea tranzacției, mișcare care ar putea ajuta la întărirea poziției pe piața globală. Alibaba investește miliarde în extinderea business-ului său de cloud computing în vederea competiției cu Amazon și Microsoft. Alibaba urmează să beneficieze de portofoliul global de clienți al ZTE precum și de relațiile companiei cu operatori wireless din Europa și Africa. (sursă)

 

Singapore va permite băncilor să intre pe zona de e-commerce.

Ministrul de finanțe singaporez a declarat că jucătorii e-commerce concurează instituțiile financiare clasice prin oferirea de metode de plată online, precum portofele digitale. Prin mobile și online banking, băncile vor putea oferi valoare adăugată consumatorilor. Pentru acest scop, autoritățile din Singapore vor relaxa reglementările în vigoare și vor permite băncilor să investească în operațiuni complementare. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.