Alexa depășește 15.000 de skill-uri, DropBox și Tencent pregătesc IPO-uri, iar Visa și MasterCard sunt în cursă pentru a cumpăra Nest, cel mai mare procesator de plăți din Scandinavia

 

Platforma Alexa a Amazon depășește 15.000 de skill-uri.

Cifra reprezintă o creștere de aprox. 50% față de cele 10.000 de skill-uri din februarie. Cea mai mare creștere a numărului de skill-uri a fost înregistrată în iunie. Printre cele mai populare caracteristici ale Alexa se numără Flash Briefings, serviciu care este folosit deja de Wall Street Journal sau Washington Post. Flash Briefings a generat 20% din totalul de skill-uri adăugate în Alexa Skill Store. (sursă)

 

Validus Capital primește 3 milioane USD finanțare și încheie un parteneriat cu Visa.

Platforma de împrumuturi din Asia de Sud-Est folosește un algoritm propriu pentru a face evaluări de credit ale IMM-urilor pentru instituțiile care acordă împrumuturi. Validus ia în calcul toate facturile și comenzile IMM-urilor, chiar și cele neonorate. Validus va oferi carduri virtuale prin intermediul Visa pentru ca IMM-urile din regiune să își poată finanța creșterea. (sursă)

 

Mercateo, marketplace german B2B, obține finanțare în vederea creșterii.

Compania intenționează să folosească fondurile pentru a extinde modelul său de marketplace. Planul este finațarea infrastructurii digitale care permite companiilor să își îmbunătățească sistemele de procurement și să gestioneze relațiile business. Mercateo, care a generat 2228 de milioane EUR în vânzări în 2016 și care este prezentă în 14 piețe, a încheiat în iunie un acord cu SAP.  (sursă)

 

Tencent plănuiește un IPO al China Literature pe Bursa din Hong Kong.

În cazul IPO-ului ar urma să fie vândute 15% din acțiunile China Literature. Tencent ar urma să controleze indirect 50% din acțiuni. China Literature operează platforme online de literatură care conectează scriitorii, cititorii și editorii și generează venituri prin monetizarea conținutului său literar. Business-urile companiei: online reading, operațiuni legate de proprietate intelectuală și vânzarea de cărți fizice. (sursă)

 

 

DropBox se află în căutare de garanți în vederea unui IPO.

IPO-ul Dropbox ar urma să aibă loc la finalul anului, urmând să reprezinte cea mai mare ofertă publică inițială de acțiuni de la cea a Snap. Dropbox a fost evaluată la 10 miliarde USD. Compania a început prin a oferi un serviciu gratuit prin care utilizatorii puteau stoca fișiere în cloud, însă pe parcurs a început să achiziționeze clienți business. Dropbox va genera venituri de peste 1 miliard USD anul acesta, conform proiecțiilor. (sursă)

 

Movile primește 53 de milioane USD finanțare de la Naspers.

Fondurile vor fi folosite pentru extinderea aplicație Rapiddo, aplicație testată în orașul Campinas și care a generat 500.000 de descărcări și 100.000 de utilizatori activi lunar. Se vor face investiții și pe zona de marketing, infrastructură și resurse umane, precum și pentru susținerea restului companiilor din grupul Movile. (sursă)

 

Visa și MasterCard, văzute drept principalele candidate pentru achiziția companei daneze de servicii de plăți Nets.

Motivul interesului giganților americani este faptul că Nets este cel mai mare procesator de plăți din Scandinavia și faptul că are o capitalizare de piață de 4 miliarde USD. Acțiunile Nets au crescut cu 14% în urma interesului manifestat de Visa și MasterCard. Conform analiștilor financiari, Nest reprezintă o achiziție atractivă, acțiunile sale având un preț sub al celor din industrie cât și sub prețul celui mai mare rival, Worldplay. (sursă)

 

Prețurile acțiunilor companiilor mari listate pe Nasdaq a fluctuat masiv pe mai multe site-uri de tranzacționare în urma unei erori legate de datele de piață.

În ziua de luni, prețurile acțiunilor Amazon și Microsoft au apărut pe anumite site-uri de tranzacționare ca având un preț înjumătățit, prețul acțiunilor Apple apărând dublat. Acțiunile Alphabet și Ebay au avut același preț, anume 123,47 USD per acțiune. Conform unui reprezentant Nasdaq, prețul real al acțiunilor nu a fost afectat și nu s-a efectuat nici o tranzacție cu prețuri eronate. Prețurile acțiunilor pe site-ul Nasdaq nu au fost afectate. Nasdaq a lansat o investigație. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.