WorldPay primește oferte de achiziție de la Vantiv și JPMorgan, Samsung integrează Bixby într-un smart speaker, PayU ajunge la 400 de milioane de tranzacții procesate iar Twitter transmite Wimbledon live

 

WeChat anunță lansarea unei platforme open source pentru tool-ul său de plăți in-app WeChat Pay.

Prin această mișcare, comercianții și prestatorii de servicii internaționali vor putea aplica online pentru serviciu, vor putea semna contracte și găsi instituții autorizate prin intermediul WeChatPay. Tot prin intermediu aplicației vor putea fi găsiți comercianți locali care au un parteneriat cu WeChat. WeChat va oferi suport în ce privește utilizarea aplicației, dezvoltarea de produse, conținut, marketing și tech support. (sursă)

 

WorldPay confirmă că a primit oferte de achiziție de la Vantiv și JPMorgan.

WorldPay declară că procesează 31 de milioane de tranzacții mobile, online și in-store zilnic, având peste 400.000 de clienți. Compania procesează plăți în 146 de țări și 126 de monede și a fost recent evaluată la 10 miliarde USD. Vantiv este compania care achiziționează cei mai mulți clienți business din SUA și ar putea ca prin achiziția WorldPay să se extindă pe mai multe piețe. JPMorgan și-ar putea diversifica mai mult serviciile de plăți pe online și mobile. (sursă)

 

Baidu a anunțat partenerii din proiectul Apollo pentru dezvoltarea unei platforme de sisteme pentru mașini autonome.

Baidu promite prezența mașinilor complet autonome și automatizate pe drumuri urbane până în 2020. Cele mai importante nume din lista de parteneri sunt cele ale producătorilor auto Chery Automobile, FAW Group, Changan și Great Wall Motors. Baidu are de asemenea peste 50 de parteneri pe zona de software (Nvidia, ZTE, Microsoft Cloud) sau din zona de ride-sharing (Grab Taxi sau UCAR). CEO Baidu: “Apollo va fi, în esență, Android-ul industriei de mașini autonome”. (sursă)

Rakuten a anunțat unificarea brandingului său la nivel global începând cu 1 iulie 2017.

Prin această mișcare, compania dorește să reprezinte mai bine strategia sa de bază, anume aceea de a construi un ecosistem de servicii diverse cu beneficii unice pentru utilizatori. Rebrandingul coincide cu aniversarea de 20 de ani a companiei și cu parteneriatul global cu FC Barcelona. Prin rebranding, cei 1 miliard de utilizatori globali ai serviciilor Rakuten vor putea recunoaște mai ușor beneficiile de a utiliza servicii multiple ale companiei. (sursă)

 

SF Express a obținut licența pentru folosirea dronelor în scop comercial.

Compania de curierat chinezească a obținut licența de utilizare a dronelor pentru a livra comenzi de la autoritățile militare, care au autorizat și o zonă de teste pentru piloții de drone. SF a declarat că a lansat mai multe tipuri de drone pentru servicii de livrare, drone cu o capacitate maximă de 25 de kg și distanță maximă de zbor de 100 de km. Pentru proiectul său de utilizare a dronelor, SF a obținut 151 de patente. (sursă)

 

Samsung integrează asistentul vocal Bixby într-un smart speaker.

Samsung urmează modelul Apple, care a anunțat lansarea HomePod. Numele de cod al proiectului pentru device-ul Samsung este Vega, proiect care se află în desfășurare de un an. Încă nu a fost stabilită o dată de lansare pentru proiectul Vega. Acest lucru s-ar putea datora faptului că Bixby nu este încă disponibil în limba engleză și nu a fost introdus pe piețe majore precum SUA. (sursă)

 

PayU raportează 400 de milioane de tranzacții în anul financiar 2017.

Volumul total de plăți procesat de PayU a fost de peste 16 miliarde USD, în creștere cu 36% față de 2016. Conform Naspers, 6 din cele 17 piețe pe care este prezent PayU au raportat creșteri operaționale de peste 50%. PayU are o rețea de peste 300.000 de comercianți la nivel global. Numărul mediu de tranzacții zilnic a crescut la 1,6 milioane de la 900.000 în 2016. Veniturile PayU au fost de 186 de milioane USD, în creștere cu 33% față de anul precedent. (sursă)

 

Twitter va oferi livestream pentru turneul de tenis de la Wimbledon.

Twitter va transmite live turneul de la Wimbledon în urma unui parteneriat cu All England Club. Twitter a renunțat la parteneriatul cu ESPN, care permitea numai transmiterea de reportaje și reluări. Eforturile pe zona de livestream ale Twitter sunt bine-cunoscute, compania urmând să transmită live deschiderea evenimentului Comic-Con din San Diego, în urma unui parteneriat cu IGN. (sursă)

 

Tencent lansează o soluție video VR.

Divizia de cloud computing a Tencent a lansat această soluție video VR, care oferă o experiență imersivă, inclusiv experiențe panoramice 360 de grade. Aplicația video VR va fi disponibilă pentru mai multe show-uri TV, gaming și clipuri video interactive și streaming 2D și 3D, oferind o interfață de utilizare prietenoasă. Tencent oferă suport pentru web, iOS, Android și HTML5. (sursă)

 

Tide, bancă britanică mobile-first pentru servicii financiare adresate IMM-urilor, obține 14 milioane USD finanțare.

Este una dintre cele mai mari runde de finanțare din zona fintech de anul acesta. Tide oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea un cont business total funcțional într-un interval de timp de ordinul minutelor. Singurul act necesar este pașaportul sau carnetul de conducere. Tide oferă, pe lângă facilități de plată și banking, servicii de contabilitate. Finanțarea va fi folosită pentru a mări echipa din Londra și crearea de noi servicii, inclusiv conturi multi-user și cu monede multiple. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.