Amazon și Dish discută intrarea pe piața de wireless ca parteneri, Facebook, Twitter și Snap se luptă pentru drepturile de transmitere a World Cup 2018, iar eBay lansează Price Match Guarantee în UK

 

QVC achiziționează HSN pentru 2,1 miliarde USD.

Liberty Interactive, deținătoarea companiei de teleshopping QVC, deținea deja 38% din HSN. Tranzacția este pe bază de acțiuni. QVC a avut vânzări de 8,7 miliarde USD anul trecut, HSN 3,5 miliarde USD. Achiziția va duce la dezvoltarea de noi produse e-commerce, mobile și video streaming ale Liberty Interactive. Liberty a mai achiziționat o companie e-commerce, Zulily în 2015. (sursă)

 

Amazon și Dish iau în calcul un parteneriat în vederea intrării pe piața de wireless.

Amazon ar putea finanța rețeaua IoT pe care Dish o construiește și ar putea oferi abonaților Prime opțiunea de a plăti separat o mică taxă pentru accesul la respectiva rețea. Dish a cumpărat mai multe frecvențe radio prin care device-urile wireless să poată transmite semnale. Ca parte a parteneriatului, Amazon ar putea oferi un semnal unidirecțional de transmisie pentru Prime video folosind Dish. (sursă)

 

Start-up-ul francez PayFit primește 16 milioane USD finanțare.

PayFit gestionează aspectele administrative ale plăților unei companii, în special cele privind salariile, prin intermediul unei interfețe simple. Serviciile PayFit sunt mai ieftine decât ale unui departament HR sau companii terțe. PayFit produce documente legale în cadrul sistemului său, notifică autoritățile și transferă salariile angajaților, aceștia având acces la contractul de muncă și salariile precedente. (sursă)

 

iZettle, compania suedeză de plăți mPOS, se pregătește pentru un potențial IPO.

iZettle a înregistrat în ultimul an o dublare a veniturilor și o scădere a pierderilor, devenind de la înființarea sa din 2011 un fel de Square al Europei. Compania operează pe 12 piețe din Europa și America Latină, crescând cu 100 de IMM-uri zilnic. iZettle a avut venituri de 74 de milioane USD în 2016, în creștere de la 45 de milioane USD în anul precedent. (sursă)

 

Facebook, Twitter și Snap urmăresc achiziția drepturilor de a transmite rezumatele meciurilor de la Cupa Mondială din 2018.

Conform Fox, rețeaua TV care deține drepturile de transmitere a conținutului de la următoarele 3 Cupe Mondiale, au fost făcute oferte de ordinul zecilor de milioane USD. Fox nu a decis dacă va vinde drepturi în exclusivitate însă ia în calcul faptul că cele trei rețele sociale pot duce conținutul fotbalistic și către alte tipuri de public în afară de microbiști. Campionatul Mondial de Fotbal FIFA este cel mai urmărit eveniment sportiv de pe glob. (sursă)

 

EBay lansează Price Match Guarantee în Marea Britanie.

Noua caracteristică nu impactează anunțurile obișnuite, însă se aplică unui mic număr de oferte de la anumiți comercianți exclusivi care pot garanta vânzarea de cantități mari de articole cu discount-uri semnificative și cu livrare gratuită. Price Match Guarantee se aplică pentru 20.000 de articole în UK, iar în SUA pentru 50.000 de articole de la 900 de comercianți. Lista de comercianți exclusivi este diferită de la piață la piață. (sursă)

 

 

WeChat și KPN lansează un card SIM cu roaming pentru turiștii chinezi care călătoresc în Europa.

WeChat GO SIM Card este primul card SIM preplătit 4G lansat în cooperare cu un operator telecom european. Utilizatorii pot alege dintre 2 pachete de servicii, pachete care includ date mobile, minute pentru convorbiri și SMS-uri gratuite în UE. Utilizatorii WeChat au avantaje exclusive. WeChat GO SIM Card va fi disponibil în curând pe marile platforme e-commerce chinezești, în aeroporturile internaționale europene și în mai multe centre comerciale. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.