Alibaba susține start-up-urile din Kenya și inaugurează un hub de cloud computing în Malaezia, serviciul suedez de plăți Klarna primește 250 mil USD finanțare iar Viber achiziționează ShopChat

 

Grab obține 2 miliarde USD finanțare de la Didi și SoftBank.

Este cea mai mare finanțare obținută în Asia de Sud-Est. Acest acord cimentează alianța dintre Didi și Grab, alianță care are ca scop detronarea Uber din poziția de lider de piață în zona de ride-hailing în regiune. Grab se așteaptă la 500 de milioane USD finanțare adițională din alte surse, ceea c ear aduce valoarea companiei la 6 miliarde USD. Finanțarea vine în contextul retragerii Uber din Rusia. (sursă)

 

Alibaba va încheia un parteneriat cu investitori locali în vederea finanțării unui start-up în Kenya.

Jack Ma a susținut un discurs în cadrul unei inițiative ONU la Nairobi adresată tinerilor antreprenori și inovatori. Ma a declarat că dorește să ajute companiile din Kenya să își vândă produsele pe piețele internaționale. Fondatorul Alibaba a mai declarat că Alipay este pregătită să intre pe piața locală și să ajute antreprenorii kenyeni să deschidă o companie. (sursă)

 

Klarna obține 250 de milioane USD finanțare.

Această sumă a fost obținută de la Permira, companie care investește pe piața de tech late-stage. Permira achiziționează astfel o participație de minim 10% în Klarna. Cele două companii nu au confirmat suma investită. Klarna a fost evaluate la 2,25 miliarde USD în 2015. Compania suedeză de plăți se află la a treia finanțare în ultimele 2 luni, cu un total estimat de 500 de milioane USD primiți. (sursă)

 

Syte.ai, start-up de visual search pentru fashion e-commerce, obține 8 milioane USD finanțare.

NHN Ventures a condus runda de finanțare. Naver a participat în cadrul rundei. Infuzia de capital va fi folosită pentru creșterea Syte.ai în SUA și pentru operațiuni de marketing. Este de anticipat și extinderea pe piața din Asia, având în vedere că noii finanțatori, companiile asiatice NHN, Naver și Line, s-au declarat mulțumiți că au găsit o tehnologie precisă pentru a face imaginile “shoppable”. (sursă)

 

Singtel lansează un cont virtual Visa în Singapore.

Singtel a introdus un nou tip de cont în cadrul aplicației de plăți mobile all-in-one Dash. Începând din 21 iulie, clienții Dash vor primi un cont Dash Visa Virtual Account care vor putea fi folosite pentru a face plăți mobile la peste 50.000 de comercianți și site-uri e-commerce din Singapore. De asemenea, Singtel a anunțat viitoare parteneriate între Dash și portofele electronice internaționale, precum Apple Pay. (sursă)

 

Dote, companie de fashion m-commerce, primește 7 milioane USD finanțare.

Dote a creat un model de business prin care va putea concura, conform reprezentanților companiei, cu Amazon pe zona de fashion e-commerce. Dote este o aplicație de shopping/mall virtual care reunește branduri consacrate precum Sephora, Victoria’s Secret sau Gap. Printre investitori se numără Lightspeed Ventures, care a condus actuala rundă. (sursă)

 

Baidu și JD vor participa în cadrul unei runde de investiții de 12 miliarde USD în China Unicorn.

Această rundă de finanțare face parte din planul guvernului Chinei de a revitaliza companiile de stat cu capital privat. China Unicorn este cea mai instabilă dintre cele trei companii telecom deținute de statul chinez. China Unicorn este văzută drept o companie ineficientă, cu prea mulți angajați și lentă în procesul de dezvoltare de noi tehnologii. Inclusiv Alibaba și Tencent vor finanța China Telecom. (sursă)

 

Alibaba Cloud inaugurează un nou hub digital în Malaezia, în parteneriat cu Malaysia Digital Economy Corporation.

Acesta este primul hub digital din cadrul Electronic World Trade Platform (eWTP), prin care IMM-urile din toate colțurile globului vor primi acces echitabil șa piețele internaționale. Noul hub va juca un rol cheie în susținerea start-up-urilor malaeziene și din țările ASEAN. Obiectivul este ca IMM-urile să devină scalabile prin folosirea serviciilor Alibaba Cloud. (sursă)

 

Viber achiziționează Chatter Commerce.

Chatter Commerce produce tastatura ShopChat. Viber a lansat recent serviciul Instant Shopping în SUA, serviciu prin care utilizatorii pot face cumpărături din site direct via chat. Achiziția ShopChat este destinată creșterii serviciului de shopping și mărirea bazei de utilizatori. Este un nou pas în transformarea Viber într-o platformă de comunicații multi-service. (sursă)

 

Rakuten demarează implementarea noului branding.

Rakuten și-a redenumit serviciul Wuaki TV ca Rakuten TV. Rebrandingul face parte din folosirea din ce în ce mai amplă a numelui Rakuten în cadrul portofoliului de companii al gigantului japonez. Din portofoliul Rakuten fac e parte inclusiv Viber, redenumit Rakuten Viber. Rebrandingul vine în contextul încheierii unui acord de sponsorizare global cu FC Barcelona. (sursă)

 

FTC analizează acuzațiile împotriva Amazon în urma achiziției Whole Foods.

Analiza face parte din evaluarea tranzacției Amazon-Whole Foods. Amazon este acuzată că a oferit informații greșite privind reducerile sale. FTC analizează o plângere din partea Consumer Watchdog, care declară că a monitorizat 1000 de produse pe site-ul Amazon în iunie și a descoperit că Amazon a pus prețuri de referință pe 46% din produse. Prețurile de referință Amazon au fost mai mari decât prețul cu care același produs s-a vândut în ultimele 90 de zile, conform grupului de advocacy. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.