Facebook ar putea lansa un smart speaker, Walmart și JD își extind cooperarea, Amazon intră pe piața din Singapore iar Mobike își continuă extinderea în Europa

 

Facebook ar putea lansa propriul său smart speaker.

Conform publicației DigiTimes, Facebook se află în procesul de a construi un smart speaker cu touch screen de 15 inci. A fost deja produs un astfel de speaker ca test. Sursele afirmă că device-ul a fost proiectat de laboratorul Building 8 și a fost dotat cu touch screen produs de LG. Conform Facebook, device-ul va putea primi comenzi vocale și va funcționa ca o ramă digitală atunci când va fi inactiv. (sursă)

 

Walmart și JD extind parteneriatul strategic.

Cele două companii continuă să își integreze platformele, lanțurile de distribuție și resursele dedicate clienților în China. Noile inițiative comune au ca scop să ofere clienților chinezi acces mai rapid și facil la produse autentice de înaltă calitate prin multiple canale. Clienții din China pot scana coduri QR în 400 de locații Walmart din țară, iar JD a deschis primul magazin JD Home într-o incintă Walmart. (sursă)

 

Alibaba și Paytm ar putea investi în Bigbasket.

Bigbasket este liderul pe piața de grocery online din India. Alibaba și Paytm se află în discuții pentru achiziția unei participații de 20% în Bigbasket pentru 200 de milioane USD. Cele două companii au încheiat un pact de 60 de zile cu Bigbasket, în acest timp ocupându-se de aspectele legale și vor stabili dacă vor investi împreună sau separat . Morgan Stanley consiliază Bigbasket. (sursă)

 

Amazon intră pe piața din Singapore.

Conform unor surse apropiate companiei, Amazon va lansa site-ul e-commerce și programele Amazon Prime și Amazon Prime Now în Singapore. Nu au fost date detalii privind prețurile practicate. Conform altor surse, Amazon deja a abordat influenceri în vederea marketingului serviciilor sale, anumiți utilizatori populari de Instagram publicând recent postări în care apar ambalaje Amazon. (sursă)

 

Lyft încheie un parteneriat cu Taco Bell.

Cele două companii au lansat programul Taco Mode, prin care utilizatorii serviciului Lyft pot adăuga în traseul cursei o oprire la un restaurant Taco Bell cu un simplu tap în aplicație. Programul include și alte componente, precum produse personalizate, articole exclusive în meniu și gratuități pentru anumite feluri de mâncare. Momentan programul este în teste. (sursă)

 

Mobike își extinde amprenta în Europa prin testarea serviciului său de închirieri de biciclete în Florența și Milano.

Recent, compania din Shanghai s-a extins internațional în Singapore, Marea Britanie și Japonia. Mobike oferă câteva sute de biciclete în Florența în cadrul unui program test pentru a primi feedback de la clienți. Utilizatorii vor putea închiria bicicletele cu 0,3 EUR pentru o jumătate de oră. Serviciul va fi lansat oficial cu câte 4000 de biciclete în Florența și Milano în august. (sursă)

 

Google Assistant are în prezent 70 de parteneri pe zona de home automation.

Peste 70 de companii permit controlul device-urilor lor prin Google Home, inclusiv Honeywell, Logitech sau LG. Google Assistant este disponibil pe 100 de milioane de device-uri Android începând cu luna mai, conform Google. Conform unor surse, faptul că cifra nu a fost actualizată din mai arată că Google Home nu înregistrează creșterile anticipate. (sursă)

 

Compania de website și app analytics SimilarWeb obține 47 de milioane USD finanțare.

SimilarWeb oferă dezvoltatorilor și publisherilor tool-uri prin care pot obține informații despre traficul lor și al concurenței. Infuzia de capital va fi folosită pentru extinderea serviciului pe piețele internaționale și mărirea echipelir din Tel Aviv, San Francisco, New York, Londra și Tokyo. Compania are în plan și deschiderea unor noi birouri în mai multe regiuni. (sursă)

 

Coreea de Sud plănuiește investiții de 1 miliard USD în industria de drone în următorii 5 ani.

Guvernul sud-coreean a încurajat companiile industriale să se concentreze pe proiectarea și construcția de drone pentru observație, construcții, agricultură, energie și telecomunicații. Ar urma să fie introduse peste 60.000 de drone în spațiul aerian al țării în următorii 10 ani. Guvernul va oferi finanțare și va construi hub-uri pentru drone și inclusiv o „autostradă a dronelor”. (sursă)

 

Andrew Ng, co-fondator Coursera și fost machine learning chief la Baidu, afirmă că fiecare companie are nevoie de o strategie AI acum.

Veteranul domeniului de machine learning afirmă că în 5 ani va fi prea târziu pentru afacerile care nu demarează o strategie de AI în prezent. Ng compară creșterea AI cu creșterea internetului și recomandă companiilor să angajeze un Chief AI Officer cu experiență pentru a putea aduce în acea companie expertiza din domeniu și a putea să dezvolte abilitățile celorlalți angajați de a lucra cu AI. (sursă)

 

iRobot va colecta planul casei unui utilizator

Datele colectate vor fi despre distanța dintre obiectele de mobilier, spațiul total al locuinței și spațiul folosibil al acesteia. Aceste date vor fi vândute ulterior către companii precum Amazon, Facebook sau Apple, care le vor folosi pentru a targeta mai bine paginile home sau căutările utilizatorilor. iRobot a efectuat o actualizare prin care Roomba, robotul său menajer, a devenit compatibil cu Amazon Alexa. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.