Amazon intră pe piața de farmacii și lansează un nou serviciu de livrare, Samsung are un trimestru record iar Baidu încheie un parteneriat cu PayPal și depășește estimările de venituri

 

Baidu a anunțat intrarea într-un parteneriat strategic cu PayPal.

Conform acordului, platforma de plăți a Baidu, Baidu Wallet, va fi acceptată de peste 17 milioane de comercianți parteneri cu PayPal la nivel global. PayPal va ajuta grupul Baidu să targeteze plățile transfrontaliere dintre consumatorii chinezi și business-urile online din afara Chinei. (sursă)

 

Expedia investește în jur de 350 de milioane USD în cel mai mare portal de turism din Asia de sud-est.

Expedia va investi peste 400 de milioane USD pe parcursul următorilor ani în Traveloka. Acest portal operează în 6 țări din regiune. În urma infuziei de capital, Traveloka va fi evaluată la peste 2 miliarde USD. Prin această mișcare, compania americană Expedia țintește mărirea prezenței sale pe una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lume. (sursă)

 

Axis Bank achiziționează FreeCharge pentru 60 de milioane USD.

Axis Bank a achiziționat platforma digital wallet a Snapdeal pentru o sumă mai mică decât la ultima achiziție, în valoare de 400 de milioane USD în 2015. Deși Amazon a făcut o ofertă mult mai avantajoasă pentru FreeCharge, conducerea Snapdeal a optat pentru Axis Bank, care obține o poziție mai competitivă pe piața de plăți digitale pentru consum. (sursă)

 

Amazon ar putea intra curând pe piața de farmacii.

Retailerul ar putea vinde medicamente cu rețetă direct consumatorilor în valoare de 50 de miliarde USD, conform estimărilor. Conform unor surse din presă, Amazon a angajat un executiv pe zona de tehnologii în domeniul sănătății, Missy Krasner. Amazon vinde deja articole medicale în SUA, însă ar putea întâmpina obstacole din cauza reglementărilor din acest sector de piață. (sursă)

 

WeWork primește 500 de milioane USD investiție pentru extinderea pe piața din China.

WeWork a anunțat că a primit această infuzie de capital de la SoftBank și compania chineză Hony Capital. Fondurile vor fi folosite pentru a extinde operațiunile start-up-ului din zona de spații de birouri partajate în mai multe orașe din China. WeWork are în prezent peste 155 de spații de birouri în 15 țări și 50 de orașe la nivel global. (sursă)

 

Jeff Bezon devine cel mai bogat om din lume.

Creșterea prețului acțiunilor Amazon de joi dimineață l-a propulsat pe Jeff Bezos în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni din lume. Creșterea a fost înregistrată în ajunul raportului trimestrial de încasări al Amazon. Acțiunile Amazon au crescut cu 1,3%, la 1065,92 USD, ceea ce estimează averea lui Bezos la 90,9 miliarde USD. Bill Gates are o avere estimată la 90,7 miliarde USD și deținea poziția de cel mai bogat om din lume din mai 2013. (sursă)

 

Amazon lansează The Hub, un nou serviciu de livrare la domiciliu.

În cadrul acestui serviciu, Amazon va instala dulapuri securizate în ansambluri de locuințe, ceea ce va permite locatarilor să primească pachete voluminoase și să le ridice atunci când aceștia au timp. Amazon permite folosirea serviciului său inclusiv de către servicii externe. Prin această mișcare, Amazon asigură și segmentul de livrare last-mile, segment pe care retailerul era până recent deficitar. (sursă)

 

Baidu publică un raport trimestrial de încasări cu cifre peste așteptări.

Veniturile Baidu au crescut la 3,1 miliarde USD în trimestrul 2. Creșterea se datorează adaptării la reglementările guvernului chinez pe zona de publicitate pe motoare de căutare. Această revenire vine la timp pentru Baidu, care se află într-o perioadă de investiții masive în cadrul programului Apollo pentru mașini autonome și alte proiecte de cercetare AI. (sursă)

 

Samsung raportează un trimestru record, cu un profit net de 9,9 miliarde USD.

În pofida scandalurilor în care a fost implicată, compania a avut venituri nete de 54,8 miliarde USD în trimestrul 2 din 2017. Cifra reprezintă o creștere de 20% față de aceeași perioadă din 2016, însă profitul net a crescut cu 89% datorită în principal vânzărilor masive de telefoane Galaxy S8 și creșterilor pe zona de componente. Samsung avertizează însă în privința scăderii acestor cifre din cauza costurilor de marketing cu lansarea viitorului Note și scăderea vânzărilor de S8. (sursă)

 

WalMart urmărește recrutarea de furnizori de pe piețe internaționale, în special China.

WalMart extinde oferta sa de produse online cu această mișcare, deși reprezintă o distanțare față de campania sa, Made-In-America. Decizia retailerului vine din cauza faptului că bunurile pe care clienții săi le doresc nu sunt fabricate în SUA. WalMart riscă însă să alieneze furnizorii americani recrutați în urma politicii sale de până acum, politică adoptată pentru a câștiga clienți, a aplana conflictele cu sindicatele și entitățile care afirmă că subminează forța de muncă din SUA. (sursă)

 

Intel crește cifrele din cadrul previziunilor sale pe zona de tehnologie pentru condus autonom și AI.

Intel Corp anticipează venituri și profituri mai mari și pe zona de personal computing datorită schimbării focusului de pe piața de PC-uri, aflată în declin, către fabricarea de chipuri pentru centre de date și tehnologie pentru vehicule autonome. Veniturile pe zona de client computing ale Intel au crescut cu 12% la 8,2 miliarde USD. Veniturile din zona de centre de date au crescut cu 9% la 4,3 miliarde USD. Business-ul IoT al Intel a crescut cu 26% la 720 de milioane USD. (sursă)

 

Apple scoate iPod Nano și iPod Shuffle din oferta sa online și offline.

Această mișcare sugerează faptul că Apple ar putea întrerupe fabricarea celebrelor sale device-uri. Deși a introdus culori noi și capacitate mai mare de stocare pentru acestea, a întrerupt actualizările pentru iPod Nano în 2012 și pentru iPod Shuffle în 2010. Apple va continua să vândă iPod Touch, deși nu a mai fost updatat din 2015. În total, au fost lansate 7 generații de iPod Nano și 4 de iPod Shuffle. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.