Netflix semnează acorduri cu firmele de cablu TV din SUA, Google testează tehnologie publicitară simiară cu Snap și va declasa aplicațiile cu performanțe slabe, iar Daimler investește în Velocopter

 

Companiile de cablu din SUA încheie parteneriate cu Netflix.

Datorită alianțelor dintre mai multe companii de cablu TV și Netflix, firma de streaming poate adăuga mai mulți clienți în portofoliul său. Anumiți operatori de cablu ar putea vinde servicii de streaming ca parte din pachetele cu Internet și video. Netflix a indicat că țintește parteneriate și pe alte piețe, piața din SUA atingând un nivel considerabil de maturitate iar creșterea internațională este pe val. (sursă)

 

MercadoLibre raportează vânzări cu 60% mai mari însă un venit net cu 18% mai mic din cauza costurilor cu transportul gratuit și programele de loializare.

Vânzările MercadoLibre pe trimestrul 2 au atins 317 milioane USD. Venitul net a scăzut însă cu 18% față de aceeași perioadă din 2016, la 27 milioane USD. Numărul de unități vândute a atins un nivel record de 61,5 milioane. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 36%, la 2,7 miliarde USD cu 191 de milioane de clienți unici. MercadoPago, serviciul de plăți, a procesat cu 75% mai mult volum de plăți. (sursă)

 

MobiKwik urmărește obținerea a peste 100 de milioane USD finanțare.

Compania care operează portofelul mobile MobiKwik a semnat deja un acord cu Bajaj Finance prin care va primi 35 de milioane USD finanțare în schimbul unei participații de 10,83%. Acest acord situează valoarea MobiKwik la peste 300 de milioane USD. Compania a obținut până în prezent 85 de milioane USD finanțare de la investitori. MobiKwik va folosi capitalul la extinderea pe alte piețe. (sursă)

 

WeWork va investi 500 de milioane USD în Asia de Sud-Est și Coreea de Sud.

Prin acest proiect, compania din New York mărește ritmul expansiunii sale globale. Ca parte a strategiei, WeWork va achiziționa Spacemob. Extinderea pe piața din Asia de Sud-Est se va face după modelul similar de închiriere a spațiilor comune de birou pe care compania l-a adoptat în SUA. (sursă)

 

Yandex și Mail Ru sunt disponibile pe Google Chrome.

Cele două motoare rusești de căutare sunt prezente în cadrul Chrome și disponibile pentru utilizatorii Android. Schimbările fac parte din acordurile Google cu autoritățile de reglementare a competiției din Rusia. Recent, autoritățile rusești au concluzionat că Google a abuzat de poziția sa de lider de piață pentru a-și face propriul motor de căutare opțiunea default în browserul Chrome. (sursă)

 

Google testează tehnologie publicitară similară cu a Snap.

Este vorba de tehnologia folosită pe platforma Discover a Snapchat. Proiectul Google se numește Stamp și se află în primele faze de testare cu publisherii. Tehnologia Snapchat de publicitate integrează clipuri video cu text și fotografii și permite utilizatorilor să treacă la o nouă reclamă sau la un alt articol. Google a avut discuții cu Vox Media, CNN, Mic și Time în vederea participării acestor publisheri la proiectul Stamp. (sursă)

 

Google Play va declasa aplicațiile cu performanțe slabe din cadrul Play Store.

Aplicațiile performante sunt considerate de Google în primul rând cele care nu se întrerup și care consumă cât mai puțină baterie de smartphone. Google operează o schimbare de algoritm pentru clasamentul aplicațiilor pentru a se asigura că cele mai bune aplicații sunt cele promovate și că acestea vor avea cele mai bune cifre de utilizare și engagement. Schimbarea vine după ce Google a concluzionat că recenziile de o stea de pe Play Store se referă la aplicații cu probleme de stabilitate. (sursă)

 

Conform unui nou proiect de lege, cetățenii britanici își vor putea șterge datele personale de pe Internet.

Noul proiect de lege va face mai ușor pentru un utilizator să își șteargă fotografiile vechi de pe Facebook, Google sau alte platforme. Partidul Conservator din Marea Britanie, aflat în campanie electorală, a promis cetățenilor mai mult control asupra informațiilor transmise de aceștia online. Această lege va trebui aprobată de Parlamentul Britanic. (sursă)

 

Guvernul britanic publică un nou set de instrucțiuni privind protecția cibernetică a vehiculelor conectate la Internet.

Aceste instrucțiuni sunt adresate producătorilor în vederea protecției mașinilor împotriva atacurilor cibernetice. Guvernul UK a declarat că vehiculele smart ar putea fi ținte pentru hackerii care ar putea dori să strângă informațiile accesate de șoferii acestor vehicule, precum date de călătorie și hărți sau care ar dori să fure mașinile cu sisteme de deschidere fără cheie. Instrucțiunile prevăd inclusiv crearea de sisteme de protecție care să reziste la comenzi din partea sistemelor malițioase sau care să permită șoferilor să își șteargă datele personale sau de navigare. (sursă)

 

Daimler investește în Velocopter, companie care produce taxiuri zburătoare autonome.

Velocopter produce un taxi cu sistem VTOL (vertical take-off and landing) care poate duce 2 pasageri. Compania germană de aviație a primit până acum 28 de milioane USD finanțare de la Daimler și alți investitori. Cu noua infuzie de capital, firma își va dezvolta tehnologia, va angaja mai mulți ingineri și va începe procesul de obținere a licențelor comerciale de la autoritățile aeronautice. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.