Amazon și Target lansează servicii de livrări rapide, Facebook extinde serviciul Marketplace în 17 țări iar Google plătește Apple 3 mld USD/an pentru a rămâne motorul de căutare implicit pe iPhone

 

Facebook extinde Marketplace în 17 țări, ajungând la un total de 24 de piețe.

Facebook Marketplace este un competitor direct pentru comunități e-commerce precum Craigslist. Marketplace nu percepe taxe pentru comercianți sau cumpărători și facilitează comerțul cu articole predominant second-hand, care se pot posta via mobile în câteva secunde. Serviciul este construit pe baza grupurilor de vânzări și cumpărări, grupuri care atrag în jur de 550 de milioane de utilizatori activi lunar. (sursă)

 

Alipay încheie un parteneriat cu Yelp și va conecta business-uri locale din SUA cu turiștii chinezi.

Prin aplicația mobile de lifestyle a Alipay, turiștii veniți din China vor avea acces la o multitudine de afaceri locale. Prin acest acord, Alipay va obține o loializare mai mare a clienților și posibil o creștere în volumul de plăți procesate. Pentru început, vizitatorii chinezi utilizatori de Alipay vor avea acces prin Yelp la plăți în yuani în magazine și localuri din New York, Los Angeles, Las Vegas și San Francisco. (sursă)

 

Amazon anunță lansarea Instant Pickup.

Serviciul este pentru membrii Amazon Prime sau Prime Student și livrează comenzile efectuate prin aplicația Amazon în două minute sau mai puțin. Toate comenzile efectuate prin acest serviciu vor fi livrate în unul din cele 22 de dulapuri special amenajate în cadrul campusurilor universitare. Sunt disponibile câteva sute de produse, inclusiv electronice, alimente, băuturi și device-uri Amazon.  (sursă)

 

Target achiziționarea Grand Junction, companie de livrare same-day.

Prin această mișcare, Target va concura serviciul Amazon Instant Pickup. Target a anunțat extinderea serviciului său de livrări next-day, Target Restock, în Denver și Dallas. Utilizatorii vor putea accesa serviciul și alege din peste 15.000 de articole. Dacă se face o comandă până la ora locală 2 PM, de luni până vineri, livrarea va avea loc a doua zi, la un preț de 4,99 USD. Livrările se fac și sâmbăta. Serviciul Target este mai ieftin cu 1 USD față de cel al Amazon și comenzile ajung mai rapid. (sursă)

 

JD extinde serviciul de livrare în 30 de minute.

Serviciul Jing Zhunda al JD, serviciu plătit de livrare express, va fi extins către 4 noi orașe, anume Beijing, Jinan, Qingdao și Taiyuan. Serviciul a fost lansat în teste în luna mai  în 3 orașe din China, acum acoperind 7 orașe. Serviciul oferă livrare în 2 ore în 246 de orașe și livrare în o oră în peste 30 de orașe. Jing Zhunda este opțiune de livrare pentru toate produsele proprii ale JD.com. (sursă)

 

Companiile tech și cel mai mare operator telecom din SUA cer Curții Supreme îngreunarea accesului instituțiilor de stat la datele individuale de pe telefoanele cetățenilor.

Companiile, printre care Verizon, Apple, Facebook, Twitter, Snap și Google, au trimis Curții Supreme a SUA un document de 44 de pagini. Documentul face referire la necesitatea obținerii unui mandat de către forțele polițienești înainte a se obține date care ar putea indica locația unui utilizator de smartphone. Companiile declară că este nevoie de o mai mare protecție a intimității utilizatorilor. (sursă)

 

Google va plăti Apple 3 miliarde USD pe an pentru a rămâne motorul de căutare implicit pe iPhone și iPad.

Vestea a reieșit din cadrul unui memorandum adresat investitorilor Apple. În urmă cu 3 ani, această sumă era de un miliard USD. Taxele de licențiere ale Google reprezintă o mare parte din cifra de afaceri a Apple. Acest fapt este unul îmbucurător pentru Apple, al cărui segment de servicii este în creștere, segment care ar putea intra în mod independent în Fortune 500 în viitor. (sursă)

 

MoviePass, start-up condus de Mitch Lowe, co-fondator Netflix, are în vedere scăderea abonamentului său la 9,95 USD.

MoviePass este un serviciu care oferă abonamente pentru bilete la cinema. Prețul de 9,95 USD urmează să permită clienților accesul la un spectacol pe zi în orice cinematograf din SUA care acceptă plata prin card de debit. MoviePass va plăti cinematografelor prețul întreg pentru fiecare bilet cumpărat de abonații săi, însă nu pentru filmele vizionate 3D sau pe ecranele Imax. (sursă)

 

Google își extinde capacitățile de speech recognition, adăugând 30 de noi limbi recunoscute pentru search vocal.

Astfel, mai mulți utilizatori globali vor putea folosi vocea prin aplicația Gboard, aplicația keyboard a Google. În urma unei noi actualizări, Google recunoaște de acum 119 limbi locale și internaționale pentru search. Este vorba în special de limbi vorbite în India și Africa, limbi care vor fi prezente în curând și în cadrul altor produse Google, precum Google Translate. (sursă)

 

Amazon emite obligațiuni în valoare de 16 miliarde USD pentru a finanța achiziția Whole Foods.

Agenția de rating Moody’s a evaluat această operațiune cu gradul BAA1 și a schimbat ratingul de credit al Amazon din pozitiv în stabil. Conform Moody’s, deși această operațiune crește gradul de îndatorare al Amazon, achiziția Whole Foods va readuce ratingul de credit al Amazon înapoi la pozitiv. Acest rating reflectă soliditatea Amazon Web Services, o parte importantă din venitul operațional al companiei. Amazon are un cash-flow semnificativ și un profil de lichiditate care include sume mari în numerar și investiții pe termen scurt de peste 21 de miliarde USD. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.