Alibaba are venituri în creștere cu 56% pe T2, Amazon se aliază cu Arizona State Univ. pentru dotarea cu Alexa, Apple va plăti 13 mld USD Irlandei în impozite retroactive, iar Aldi concurează Amazon

 

Alibaba are venituri în creștere cu 56% pe trimestrul 1, depășind așteptările analiștilor.

Vânzările online ale Alibaba au crescut la 7,5 miliarde USD. Afacerea de e-commerce a acontat 86% din veniturile totale. Veniturile din business-ul de cloud au crescut cu 96%, depășind pentru prima oară pragul de 1 milion de clienți. Business-ul de entertainment a crescut cu 30%. Acțiunile Alibaba și ale giganților e-commerce chinezi au fost extrem de performante pe piață în 2017. (sursă)

 

Amazon țintește ca asistentul virtual Alexa să fie prezent pe cât mai multe device-uri, nu numai pe ale sale.

Astfel, Amazon oferă acces la tool-urile de dezvoltare care vor permite producătorilor comerciali de device-uri să le integreze cu Alexa. Odată cu lansarea toolset-ului Alexa Voice Service Device SDK, companiile pot adăuga o versiune funcțională a Alexa în device-uri. Aceste dispozitive vor putea susține funcționalități precum media streaming, setări de alarme, rapoarte meteo și aplicații pentru voce. (sursă)

 

Vipshop raportează creșteri de 30% în veniturile pe trimestrul 2.

Veniturile Vipshop pe T2 se cifrează la 2,58 miliarde USD. Numărul de clienți active a crescut cu 22%, la 28 de milioane. Profitul brut a crescut cu 19%, la 569 de milioane USD. Numărul total de comenzi a crescut cu 23% la 84,8 milioane. Vipshop a adăugat 4 noi depozite locale, ajungând la un total de 9. Venitul mediu per client activ a crescut cu 6,7%. (sursă)

 

Google extinde serviciul YouTube TV pe 14 noi piețe din SUA.

Astfel, YouTube TV are potențialul de a ajunge la jumătate din gospodăriile americane. În următoarele săptămâni, serviciul va fi lansat pe 17 noi piețe. YouTube extinde accesul la streaming TV live pentru a se adresa audienței formate din spectatori tineri. YouTube a încheiat mai multe acorduri cu multiple companii de cablu privind transmisiuni TV în cadrul serviciului. (sursă)

 

Amazon și Arizona State University încheie un acord pentru crearea unui program de dezvoltare tehnologică.

Prin acest program, studenții universității ar urma să primească device-uri Amazon Echo Dot integrate cu asistentul virtual Alexa. Amazon a donat universității 1600 de device-uri. Studenți ai universității au lucrat cu Amazon la dezvoltarea unui skill personalizat ASU pentru oferirea și obținerea de informații despre universitate, programele sale academic și campusul universitar. (sursă)

 

Daimler și BMW ar putea să unească serviciile lor de car-sharing, Car2Go și DriveNow.

Sursa acestei informații este CEO-ul companiei de închirieri auto Sixt, companie partener al DriveNow. Daimler și BMW ar putea încheia un parteneriat în vederea concurării Uber și altor companii de ride-hailing. Conform statisticilor DriveNow, mai mult de 1/3 din clienții din Londra și-au vândut mașina și apelează în continuare la serviciul de car-sharing. (sursă)

 

Apple oferă ghiduri de oraș AR în urma ultimei actualizări iOS 11.

ARKit este una din cele mai importante schimbări aduse sistemului de operare. Acesta ar urma să transforme iPhone într-un device de realitate augmentată. De asemenea, Apple ar putea oferi hărți detaliate de aeroporturi și centre comerciale în cadrul iOS, care ar urma să fie integrat în cadrul iPhone 8, programat pentru lansare în septembrie. (sursă)

 

Guvernul irlandez va colecta impozite retroactive de la Apple, în urma verdictului UE.

Apple ar urma să plătească guvernului din Irlanda 13 miliarde EUR. Ministrul de finanțe Paschal Donohoe a declarant unui ziar german că Irlanda nu este un collector global de impozite. Dublinul este îngrijorat de devalorizarea monedei euro, lucru care ar complica situația în cazul unui posibil recurs câștigat de Apple și unei posibile decizii de returnare a banilor către companie. (sursă)

 

WalMart crește cifrele estimărilor de profit pentru trimestrul 3.

Retailerul a raportat pe trimestrul 2 cele mai mari creșteri în vânzările pe zona de grocery din ultimii 5 ani. Business-ul de grocery reprezintă mai mult de 50% din veniturile WalMart. Vânzările din magazinele fizice au crescut cu 1,8% în T2, conform așteptărilor analiștilor. Divizia online din SUA a WalMart a raportat creșterea cu 67% a vânzărilor. Veniturile totale au crescut cu 2,1% la 123 miliarde USD pe trimestrul 2. (sursă)

 

Aldi lansează un nou serviciu de livrare rapidă pe piața din SUA.

Prin această mișcare, Aldi, care operează aprox. 1700 de magazine în SUA, concurează Amazon pe piața de grocery. Aldi a încheiat și un parteneriat cu Instacart pentru a livra comenzi grocery în Los Angeles, Atlanta și Dallas. Comenzile ar urma să fie livrate în decurs de o oră. Serviciul de livrare rapidă se află în teste și este văzut de companie ca un motor de creștere pe piața din SUA, unde Aldi este pe locul 11 în clasamentul supermarketurilor, după cifrele de vânzări. (sursă)

 

Google achiziționează AIMatter, companie care a dezvoltat o platformă și un set de tool-uri de development AI de computer vision.

AIMatter a fost fondată în Belarus, iar serviciile dezvoltate de aceasta pot detecta și procesa rapid imaginile pe device-uri mobile. De asemenea, compania a dezvoltat o aplicație de editare foto și video numită Fabby. Prin această mișcare, Google dezvoltă o nouă generație de sisteme tehnologice de computer vision. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.