Jack Ma și Ant Financial investesc în asigurări, WordPress facilitează plățile prin PayPal pentru bloggeri, fostul CEO al GE ar putea conduce Uber, iar WalMart patentează un model de depozit aerian

 

Yunfeng Financial, companie susținută de Jack Ma, va fi principalul investitor în MassMutual, asigurator din Hong Kong.

Runda de investiție în compania de asigurări din Hong Kong va fi de 1,7 miliarde USD. Investiția va consta în numerar și acțiuni. Yunfeng va deține 60% din MassMutual Asia, restul procentelor urmând să fie deținute de Ant Financial și de fondurile GIC și SINA. Astfel, Ant Financial încheie un nou acord strategic în vederea explorării de noi oportunități de business. (sursă)

 

AnyPay, compania japoneză de plăți, investește în Instamojo.

Instamojo este o companie indiană de colectare de plăți. Suma investită nu a fost data publicității. Instamojo are o rețea de 3 milioane de comercianți. Compania va folosi noul capital pentru a-și extinde oferta de servicii și a introduce servicii legate de zona de e-commerce, precum catalogare, logistică sau livrări. Instamojo urmărește o cotă de piață de 70% până în 2019 pe zona de portofele digitale din India și creșterea bazei de comercianți cu 400% până în 2018. (sursă)

 

WordPress facilitează plățile prin PayPal pentru bloggeri.

Deși compania de hosting și publishing avea plățile prin PayPal integrate, procesul de a efectua plăți prin acest serviciu pe platformă era unul greoi, constând în 9 pași și introducerea unui cod PayPal. Procesul a fost revizuit, astfel că a fost introdus un buton PayPal în cadrul meniului dropdown al oricărei postări. Momentan, numai abonații la serviciile Premium și Business WordPress pot beneficia de acest proces simplificat. (sursă)

 

Google testează un nou tool pentru abonarea la servicii de știri.

Google testează o politică numită “first-click-free” care permite accesul prin rezultatele sale de search la articolele care necesită abonare. Google ar putea reduce numărul de articole accesate astfel la 3 pe zi pentru fiecare utilizator. Serviciul de căutare consideră că samplingul va ajuta la vânzarea de abonamente. Și Facebook dezvoltă un tool pentru facilitarea abonării la publicații de știri. (sursă)


Show-ul NBC News adună 29 de milioane de spectatori pe Snapchat.

Primul show de știri pe Snapchat al NBC a înregistrat cifre promițătoare, înregistrând 29 de milioane de spectatori unici, un număr triplu față de spectatorii programului TV de top al rețelei de știri, “NBC Nightly News with Lester Holt”. Prezentatorii show-ului de pe Snapchat prezintă în câteva minute 4 sau 5 subiecte majore, de la știri internaționale la cultură pop. 60% din spectatori au sub 25 de ani. (sursă)

 

Immersv obține 10,5 milioane USD finanțare pentru crearea de produse publicitare VR și aplicații și jocuri mobile în 360 de grade.

Această rundă de finanțare este semnul că investitorii sunt dispuși să susțină companii VR și să finanțeze generarea de noi surse de venit din piețțele emergente de VR și 360 de grade. Immersv a dezvoltat o platformă care combină publicitatea interactivă 360 cu licitații programatice în timp real. Aceste produse publicitare au cele mai mari cifre de engagement și de vizualizare. (sursă)

 

Rocket Internet anunță un buy-back de acțiuni până la un maximum de 118 milioane USD.

CEO-ul Rocket a declarat că programul Share Buy-Back are ca scop alocarea eficientă a capitalului. LA începutul anului, principalul investitor, Kinnevik, a declarat că își va vinde întreaga participație în Rocket. Investitorii companiei și-au exprimat îngrijorarea privind pierderile Rocket Internet și întârzierile listărilor la bursă ale start-up-urilor e-commerce susținute. (sursă)

 

Jeff Immelt, fostul CEO al General Electric, ar putea deveni CEO al Uber.

Immelt este cel mai bine poziționat candidat la conducerea companiei de ride-hailing. Lui Travis Kalanick, co-fondatorul Uber, i s-a cerut demisia în iunie, în urma unei investigații privind cultura internă considerată sexistă a companiei și unui proces contra Waymo. Kalanick a rămas în consiliul de administrație. Investitorii Uber au părerile împărțite privind numirea lui Immelt, unii motivând lipsa acestuia de experiență în cadrul business-ului de ride-hailing. (sursă)

 

WalMart aplică pentru un patent referitor la un depozit zburător.

Acest depozit va putea facilita livrări cu dronele. Depozitul va fi găzduit de un aparat de zbor în formă de dirijabil. Dirijabilul va putea zbura la o înălțime de până la 305 metri, va avea multiple porturi de lansare pentru drone și va fi operat autonom sau de un pilot uman prin telecomandă. Amazon a primit un patent pentru un aparat de zbor similar în aprilie 2016. Un astfel de centru logistic are ca scop reducerea costurilor de fulfillment pentru comenzile online. (sursă)

 

Doozer, platformă online pentru contractarea de prestatori de servicii de reparații și renovări imobiliare, obține 4 milioane USD finanțare.

Doozer activează pe piața din Berlin. Finanțarea a fost obținută de la Innogy Ventures, Christian Vollmann, și Felix Jahn, co-fondatorul Home24. Printre clienții Doozer se numără companiile imobiliare, administratorii de clădiri, companii de asset management, cooperative și municipalități. În total, Doozer gestionează contracte de renovare pentru în jur de 200.000 de unități rezidențiale. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.