WalMart extinde livrările prin Uber, Google va lansa o versiune mai mică a Google Home, e-commerce-ul din Europa de Vest va fi 14% din retail în 2022, iar Android lansează versiunea Oreo

 

Baidu va vinde business-ul său de comenzi online de mâncare către Ele.me, companie concurentă susținută de Alibaba.

Tranzacția va consta atât în numerar cât și în acțiuni. Waimai, business-ul de takeout al Baidu, este evaluat la 2,5 miliarde USD. Ele.me este evaluată la 6 miliarde USD, în urma ultimei investiții din partea Ant Financial. Prin această mișcare, Baidu prioritizează către zona de AI și abandonează zona de livrări, un segment foarte concurențial, disputat în special de Alibaba și Tencent. (sursă)

 

Google plănuiește lansarea unei versiuni mai mici a Google Home până la finalul anului.

Încă nu au fost date publicității noile opțiuni disponibile pe noua versiune Google Home. Surse din industrie afirmă că ar putea fi vorba de un smart speaker mai mic, similar cu Amazon Echo, și parte din noua linie de hardware anunțată de Google pentru această toamnă, linie care va include Chromebook Pixel și două noi smartphone-uri Pixel. La un preț mai mic al noului device, Google Home ar putea fi mai atractiv decât Amazon Echo Dot. (sursă)

 

WalMart extinde livrările prin Uber.

WalMart testează încă din 2013 livrările grocery cu ajutorul companiilor de ride-sharing în San Francisco și San Jose. Ulterior, livrările prin Uber și Lyft au fost extinse în Denver și Phoenix. Compania extinde acum acest serviciu către clienții din Dallas și Orlando, care acum pot primi comenzile prin intemediul Uber. (sursă)

 

TransferWise se pregătește pentru o rundă de finanțare de 60 de milioane USD.

În urma acestei investiții, valoarea companiei va depăși 1,5 miliarde USD . De asemenea, IVP, compania care va investi în TransferWise, va pompa astfel zeci de milioane de lire pe piața din Marea Britanie. IVP a mai investit în companii tech de succes, precum Snap, Twitter sau Netflix. TransferWise a crescut rapid și acum oferă servicii de transfer de bani pe 61 de piețe. În UK, compania deține 10% din această piață. (sursă)

 

Furnizorii de piese sunt afectați de prezența Amazon pe piață.

Amazon vinde pe marketplace-ul său o gamă largă de piese, de la întrerupătoare la valve hidraulice, raportând 1 milion de clienți, inclusiv pe zone precum cea de sănătate și papetărie. Amazon vinde direct articole pe piața de piese din SUA, piață de 130 de miliarde USD  dominată încă de distribuitori și magazine locale. W.W. Grainger, cel mai mare furnizor industrial din America de Nord, cu vânzări anuale de 10 miliarde USD, a declarat că a redus prețurile cu 25% anul acesta pentru a putea rămâne competitiv. (sursă)

 

CNN lansează propriul său program zilnic de știri pe Snapchat.

Este al doilea program de știri care va fi lansat pe rețeaua socială, după show-ul Stay Tuned al NBC News. Programul CNN va fi intitulat The Update și va fi transmis o dată pe zi, cu actualizări în cazul unor breaking news. The Update va fi găzduit de doi crainici și conținutul va fi oferit de corespondenți și reporteri. Programul va fi monetizat prin Snap Ads. Cele două companii nu au oferit detalii privind monetizarea. (sursă)

 

Picnic, supermarketul olandez online-only, a demarat construcția unui centru de distribuție în Olanda.

Picnic a obținut 110 milioane USD finanțare în martie. Noul centru de distribuție va fi finalizat în aprox. 7 luni, va avea în jur de 12.000 de metri pătrați și va facilita livrările către megalopolisul Randstad. Astfel, Picnic se va putea extinde la nivel național, compania livrând în prezent către 24 de municipalități, de 4 ori mai multe față de finalul anului 2016. Picnic livrează folosind 250 de mașini electrice. (sursă)

 

Alipay cere public scuze pentru copierea unor caracteristici și codului WeChat.

Alipay a lansat o mini-aplicație prin care userii pot scana un cod QR pentru a putea folosi alte mini aplicații ale companiei. În urma feedback-ului primit de la developeri și testeri, au fost descoperite multe similarități cu aplicațiile WeChat. S-a semnalat inclusiv faptul că Alipay a copiat direct codul folosit de WeChat. Alipay a comunicat în mod oficial scuze pe conturile sale oficiale online, declarând că echipele sale de developer au modificat ulterior codul în secțiunile în cauză. (sursă)

 

 

Samsung lansează o aplicație pentru utilizatorii cu probleme de vedere.

Samsung a anunțat lansarea oficială a Relúmĭno, o aplicație care îi va ajuta pe cei cu probleme de vedere să vadă mai clar. Aplicația va funcționa cu headsetul Gear VR, la care utilizatorii vor conecta un smartphone Samsung Galaxy. Relúmĭno va aduce un nou nivel de claritate pentru zona de TV, cărți și artă. Această mișcare a Samsung vine în contextul creșterii concurenței pe piața de VR. (sursă)

 

Studiu Forrester: E-commerce-ul din Europa de Vest va reprezenta 14% din totalul vânzărilor din retail până în 2022.

Previziunile Forrrester nu includ zona de grocery. Conform cifrelor maximale, procentul ar putea ajunge la 20%. Forrester a prevăzut în studiul său o creștere medie de 11,3% pe an pentru e-commerce-ul din Europa de Vest. Cele mai mari creșteri vor fi în Italia și Spania, conform studiului. Este de așteptat ca e-commerce-ul să aibă un impact puternic asupra unor categorii de produse precum muzică, video, calculatoare, bilete online, jocuri și jucării, segmente pe care s-ar putea înregistra și 50% vânzări online. (sursă)

 

Google lansează versiunea O a sistemului de operare Android.

O-ul din denumire vine de la Oreo. Android O nu va avea caracteristici foarte proeminente, deși s-au făcut anumite actualizări importante, precum multi-tasking picture-in-picture, adăugarea de elemente vizuale pentru notificări, un management al bateriei îmbunătățit, suport pentru aplicații instant și redesign pentru emoji. În 2013, versiunea Android 4.4 a fost numită KitKat în urma unui parteneriat cu Hershey. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.