Expedia oferă rezervări de bilete de tren în SUA, Uber are încasări de 8,7 mld USD în T2, Reykjavik lansează primul serviciu urban funcțional de livrare cu drone, iar Samsung va lansa un smart speaker

 

Tencent finanțează Vipkid, platformă chineză de cursuri de limba engleză pentru copii.

Vipkid a obținut 200 de milioane USD în cadrul unei runde de finanțare condusă de Tencent și Sequoia Capital. Vipkid a anunțat și lansarea Lingo Bus, curs de limba chineză pentru copiii care trăiesc în străinătat, proiect care a atras peste 100 de profesori și 1000 de cursanți din 20 de țări. Recent, Vipkid a devenit profitabilă și anticipează venituri de 750 de milioane USD în 2017. (sursă)

 

Uber raportează o creștere de 16% în numărul de rezervări și pierderi diminuate pe trimestrul 2.

Sunt primele semne că firma de ride-hailing se apropie de pragul de profitabilitate. Pierderile pe trimestrul 2 au fost de 645 de milioane USD, cu 9% mai mici față de T1 și cu 35% mai mici față de T4 2016. Pierderile totale ale Uber ating 3 miliarde USD. Pe de altă parte, cursele efectuate cu Uber au adus venituri brute de 8,7 miliarde USD pe T2. Numărul de curse la nivel global a crescut cu 150% față de anul precedent. Veniturile nete s-au ridicat pe T2 la 1,75 miliarde USD, față de 1 miliard în T1. (sursă)

 

Amazon lansează o nouă ofertă de cursuri online de la TenMarks.

TenMarks este o companie achiziționată de Amazon și care oferă cursuri online pentru profesori cu scopul de a-și învăța cursanții cum să fie scriitori mai buni. Până acum, TenMarks a oferit strict cursuri de matematică. Noul program de cursuri include un sotware de coaching de scriere bazat pe procesarea naturală a limbajului, resurse pentru profesori și scurte exerciții de scriere. Acest curs va fi vândut pe bază de abonament. (sursă)

 

Expedia își va extinde serviciile în zona de rezervări de bilete de tren pe piața din SUA.

Expedia oferă deja un serviciu prin care se pot face rezervări la tren, serviciu prezent în special pe piața cheie din Europa, mai precis în Marea Britanie și Germania. În iunie, Expedia a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni în SilverRail Technologies, o platormă de retail și distribuție pentru segmentul de bilete de tren și servicii feroviare. (sursă)

 

SK Telecom și Starbukcs dezvoltă un serviciu de comenzi pe bază de AI.

Starbucks Coreea de Sud va oferi clienților care folosesc device-ul AI Nugu al SK Telecom posibilitatea de a comanda vocal o cafea. Sk Telecom plănuiește integrarea platformei AI a Nugu în aplicația de comenzi a Starbucks, permițând astfel utilizatorilor să efectueze și plata în mod digital. Cele două companii au în plan finalizarea dezvoltării serviciului până la finalul anului. (sursă)

 

ESPN și-a actualizat aplicația Android și iOS, oferind streaming personalizat al evenimentelor sportive.

ESPN continuă astfel trendul de a permite utilizatorilor să urmărească în mod personalizat sporturile favorite. Tab-ul Watch al aplicației sale va oferi un flux personalizat și inclusiv live video, inclusiv pentru meciurile sau emisiunile care au început deja. Acest serviciu este disponibil și pe zona on-demand și pentru conținut de tipul reluări, clipuri sau retrospective. (sursă)

 

Hulu lansează varianta sa de web player.

Hulu with Live TV poate oferi streaming pe browsere web pe PC și Mac, serviciul fiind astfel extins mai departe de device-uri mobile și receivere TV. Canalele Hulu pot i urmărite prin Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge și Internet Explorer 11. Streamingul live TV a fost adus pe browsere mai devreme de către competitorii Hulu, precum Sling Tv, YouTube TV sau DirecTV Now. (sursă)

 

Reykjavik are primul sistem de livrare cu drone operațional la nivel urban.

Start-up-ul de logistică pentru drone Flytrex și AHA, principalul retailer online din Islanda, au lansat acest serviciu de livrări cu drone în Reykjavik. Momentan, doar o parte a capitalei islandeze este deservită. Dronele livrează comenzile de mâncare trecând pe deasupra unui râu, scurtând timpul de livrare de la 25 de minute la 4. Prin această utilizare a dronelor în zone urbane cu provocări specifice, costurile de livrare vor scădea și acest nou segment de business va putea crește. (sursă)

 

Samsung va lansa curând un smart speaker.

Vestea a fost anunțată de președintele diviziei mobile a companiei. Compania are un proiect de smart speaker în lucru. Vestea vine în contextul lansării Samsung Note 8. Deși șeful diviziei mobile a Samsung nu a anunțat o dată concretă de lansare a smart speakerului, acesta a declarat că device-ul ul, la fel ca și celelalte ale companiei, va oferi o experiență fructuoasă pentru utilizatori.  (sursă)

 

Apple renunță la proiectul de dezvoltare a unei mașini autonome.

La un moment dat, compania se părea că intenționează construirea de la zero a unui Apple Car. Apple a renunțat momentan la acest obiectiv. Compania va crea și îmbunătăți software și hardware pentru lansarea pe drumuri publice a unui vehicul autonom. Noul plan Apple este de a colabora cu producători auto pentru a integra tehnologia sa self-driving în vehicule deja existente. Primul proiect: un serviciu autonom de transport pentru angajații Apple care fac naveta între Palo Alto și birourile din Cupertino. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.