Amazon lansează un serviciu financiar în Marea Britanie și un program de afiliați locali, JD investește 100 mil. USD în Go-Jek, șeful Expedia devine noul CEO al Uber iar PitchBook publică Unicorn Report 2017

 

Amazon lansează Top Up, serviciu care permite depozite de numerar în contul Amazon prin scanarea unui cod de bare.

Serviciul este disponibil momentan numai în Marea Britanie. Top Up este adresat persoanelor fără istoric de credit sau carduri bancare și care utilizează strict numerar. În UK, Amazon va lucra cu serviciul de plăți de utilități PayPoint. Sumele care vor putea fi adăugate vor fi între 5 și 250 GBP. Depozitele Top Up nu vor putea fi retrase, ci doar utilizate pentru cumpărături. (sursă)

 

JD investește 100 de milioane USD în Go-Jek, companie indoneziană de ride-hailing.

Prin această mișcare, gigantul din retail țintește obținerea unei cote din piața de ride-hailing din Asia de Sud-Est. Start-up-ul Go-Jek se află în procesul de a obține 1 miliard USD finanțare de la investitori existenți și noi, la o evaluare de 2,5 miliarde USD. Cele mai multe investiții din afara Chinei ale JD sunt în prezent în Indonezia. Go-Jek a dezvoltat și un serviciu de livrări de mâncare și unul de plăți mobile. (sursă)

 

Amazon testează un serviciu de livrări în 2 ore de băuturi alcoolice prin Amazon Prime.

Serviciul va fi disponibil pentru început numai în Bay Area, inclusiv în San Francisco. Livrarea de băuturi alcoolice în 2 ore va fi gratuită, fiind disponibilă și livrare în decurs de o oră la prețul de 7,99 USD. Curierii care vor livra comenzile vor verifica și actele de identitate ale clienților. Astfel, Amazon concurează cu magazinele specializate de alcool din Bay Area. Amazon testează un serviciu similar și în Los Angeles, Chicago, San Diego, Minneapolis și Richmond. (sursă)

 

Noul CEO al Uber este Dara Khosrowshahi, fost CEO la Expedia.

Dara Khosrowshahi, în vârstă de 48 de ani, a condus Expedia timp de 12 ani. Printre provocările noului său rol se numără îmbunătățirea imaginii Uber, îmbunătățirea relațiilor dintre investitori și a moralului angajaților și mai ales transformarea companiei de ride-hailing într-una profitabilă, după 7 ani de pierderi. Cultura internă a Uber s-a bazat până acum pe control din partea fondatorului Travis Kalanick, situație care va lua sfârșit odată cu investirea lui Khosrowshahi în rolul de CEO. (sursă)

 

Amazon lansează programul Local Affiliates.

Compania a ținut să precizeze că este vorba de un program lansat de Amazon și nu de Amazon Business. Local Associates este un program de afiliere obișnuit, cu diferența că este adresat în special unor business-uri de tipul salon de frumuseșe sau cabinet de dermatologie. Pe lângă comisionul de afiliați, business-urile participante primesc o pagină customizată pe Amazon. (sursă)

 

Burger King Rusia are propria sa monedă virtuală.

Moneda se numește sugestiv Whoppercoin. Pentru fiecare burger Whopper cumpărat, clienții primesc 1 Whoppercoin într-un portofel digital dedicat monedei virtuale. Anumite surse media sugerează că Whoppercoin va fi acceptat ca metodă de plată în restaurantele Burger King din Rusia. Compania aceeptă și bitcoin ca metodă de plată. Burger King a emis până în prezent 1 miliard de cupoane Whoppercoin pe Waves Platform. (sursă)

 

Canal+ încheie un parteneriat cu publicația L’Equipe.

Canal+, deținut de Vivendi, va oferi conținut din cadrul publicației L’Equipe în mod gratuit abonaților săi premium și ca opțiune plătită pentru noii abonați la pachetul de știri sportive. Serviciul va include și versiunea digitală a ziarului și conținut exclusiv adițional. (sursă)

 

 

Grab va investi 100 de milioane USD pe piața din Myanmar în următorii 3 ani.

Prin această mișcare, Grab dorește să acapareze piața de ride-hailing din această țară, în care există mai multe cartele SIM decât locuitori. Myanmar nu are un serviciu de internet fix, astfel că a făcut pasul către mobile, având cel mai rapid ritm de dezvoltare pe acest segment de pe glob. Grab înregistreazî 25.000 de curse pe zi și 6000 de șoferi de la lansarea din martie de pe această piață. (sursă)

 

Global Savings, business-ul de cupoane de reduceri al Rocket Internet, devine profitabil.

Global Savings este un serviciu care oferă cumpărătorilor cupoane de greatuitate și discount pentru peste 20.000 de retaileri online, printre care Amazon, Zalando și Asos. Cifra sa de afaceri s-a dublat la 546 de milioane USD în 2016, astfel atingându-se și pragul profitabilitate. Serviciul este activ în peste 20 de țări, inclusiv Germania, India și Malaezia. (sursă)

 

Raport PitchBook: Există mai multe start-up-uri cu statutul de companie-unicorn decât oricând în istorie, însă în 2017 vor fi mai puține în comparație cu alți ani.

2017 Unicorn Report a fost publicat de PitchBook și a relevat faptul că în 2017 au existat 128 de companii din SUA evaluate la peste 1 miliard USD. Este cel mai mare număr de astfel de companii, după ce în 2016 s-au înregistrat 121. În 2014 și 2015, 87 de companii au primit acest statut, în 2016 și 2017 doar 18, respectiv 17. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.