Alibaba oferă soluții B2B către IMM-uri și licențiază 10000 de magazine, Apple acceptă WeChay Pay și creează aplicații cu Accenture, BestBuy crește investițiile în e-commerce iar Aldi lansează smartphone

 

Platforma de chat Kik lansează propria sa monedă virtuală.

Moneda virtuală Kin va fi lansată în două săptămâni în urma unei oferte inițiale de monedă în valoare de 125 de milioane USD, conform așteptărilor companiei. Kin va fi lansată prin tehnologia blockchain Ethereum. Veniturile în urma lansării vor fi folosite pentru construirea unui ecosistem propriu care va oferi servicii și produse descentralizate. Kik este o aplicație gratuită de chat și messaging adresată adolescenților și care numără 300 de milioane de utilizatori înregistrați. (sursă)

 

Alibaba promovează serviciile sale B2B către IMM-uri.

Serviciile oferite micilor comercianți sunt marketing, suport de livrare și gestionarea stocului. Obiectivul Alibaba este să includă 1 milion de comercianți în cadrul programului său LST de servicii B2B într-un an. În China activează peste 6 milioane de comercianți, mulți neavând foarte mult loc de manevră din punct de vedere financiar și putere limitată de negociere. Alibaba LST va permite acestor IMM-uri să achiziționeze articole de brand la prețuri competitive. (sursă)

 

Apple acceptă WeChat Pay pentru achiziții în App Store și Apple Music.

WeChat Pay poate fi folosit ca metodă de plată în China continentală pentru a cumpăra din App Store sau Apple Music. Userii serviciului de plată vor putea cumpăra fără a fi nevoiți să reintroducă parola la fiecare achiziție. Contul WeChat Pay poate fi configurat prin account settings în aplicația iTunes pe Mac sau PC. În noiembrie 2016 Apple App Store a acceptat oficial Alipay ca metodă de plată. (sursă)

 

Alibaba anunță că Tmall va licenția peste 10.000 de magazine fizice din China anul acesta.

Tmall va coopera cu Alibaba Distribution Platform în vederea autorizării de brand a mai multor magazine fizice din comunități rezidențiale. Aceste magazine vor beneficia de serviciile de distribuție ale Alibaba, precum și de consultanță bazată pe big data din partea retailerului. Până acum, Alibaba Distribution Platform a oferit servicii către 500.000 de magazine. (sursă)

 

Best Buy crește investițiile pe zona de e-commerce.

Best Buy a raportat un trimestru cu creșteri ale vânzărilor dar a declarat că va crește investițiile în operațiunile e-commerce și lanțul de distribuție pentru a stimula creșterea pe segmentul de cumpărături online. Retailerul a declarat că investițiile au fost mari pe T2 dar că va investi sume similare în livrare, retururi și operațiuni online în următoarele 2 trimestre. Vânzările e-commerce ale Best Buy au crescut cu 31% în T2, la 1,1 miliarde USD. (sursă)

 

ProSieben a declarat că se află în căutarea unui potențial investitor pentru business-urile sale de producție de conținut și comerț online.

Cele două divizii ale companiei ar putea fi listate separat pe bursă. ProSieben nu a câștigat o audiență foarte mare pentru show-urile sale TV sau pentru reclamele sale online, unde este prezentă cu un site de matrimoniale și agenții de turism. De asemenea, compania a declarat că ia în calcul fuzionarea business-ului de reclame TV cu divizia sa de entertainment digital. Platforma de streaming Maxdome a ProSieben transmite conținut original, însă este concurată puternic de platformele din SUA. (sursă)

 

Google a lansat o serie de tool-uri pentru crearea aplicațiilor AR pentru device-uri mobile.

Tool-urile folosesc sistemul de operare Android. Realitatea augmentată pe mobile a câștigat în popularitate odată cu jocul Pokemon Go. Analiștii se așteaptă ca acest joc să genereze Apple în jur de 3 miliarde USD prin achiziția de PokeCoins din App Store. Tehnologia AR a Google va fi disponibilă pe Samsung Galaxy S8 și smartphone-ul Pixel. (sursă)

 

Ford și Domino’s Pizza testează livrări de pizza folosind mașini autonome.

Cele două companii sondează reacțiile clienților la livrarea comenzilor de pizza Domino’s  în zona ann Arbor cu autovehicule autonome Ford Fusion Hybrid. Vehiculele autonome vor fi inițial conduse de șoferi umani. Domino’s Pizza a testat livrarea prin dronă și cu ajutorul roboților autonomi pe piața din Noua Zeelandă. Ford continuă prin această colaborare lansarea de autovehicule autonome. (sursă)

Apple și Accenture vor colabora în vederea construcției de aplicații pentru iOS.

Accenture va crea echipe speciale dedicate pentru facilitarea construcției de aplicații iOS pentru clienții săi, printre care se numără bănci și retaileri. În aceste echipe vor fi incluși și angajați Apple, care vor lucra împreună cu inginerii Accenture. Pentru Apple, această mișcare vizează contracararea Microsoft pe piața de sisteme de operare. Pentru acest scop, Apple a mai încheiat parteneriate pe segmentul de aplicații business cu IBM, Cisco, Deloitte și SAP. (sursă)

 

Aldi lansează un smartphone Android LTE.

Smartphone-ul Life P5006 este fabricat de Medion, și este un smartphone low-cost. Telefonul este dotat cu un display HD IPS de 5 inci, carcasă de metal, procesor Mediatek MT6735 quad-core, memorie de stocare de 32 GB, 2 GB RAM, baterie de 2500 mAh, cameră frontală de 5 megapixeli și cameră dorsală de 8 megapixeli. Telefonul dual-Sim LTE funcționează cu Android 6.0 și are prețul de 129 EUR. Clienții primesc garanție de 3 ani și un starter kit Aldi Talk cu credit de 10 EUR. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.