Matches Fashion evaluată la 1 mld USD, Bitcoin atinge pragul de 5000 USD per unitate, KFC și Alipay permit plăți prin recunoaștere facială, iar Apple restructurează conducerea proiectului Siri

 

Matches Fashion a fost vândut către Apax Partners, în cadrul unei tranzacții care a ridicat valoarea e-tailerului de lux la 1 miliard USD.

Conform anumitor surse, tranzacția a venit în urma unei serii lungi de oferte pentru achiziția Matches. Conform Apax, Matches Fashion este achiziția ideală pentru obținerea unei cote din piața de lux online datorită sortimentelor diverse, imaginii unice și unui serviciu foarte bun de customer service. Matches Fashion a avut o creștere de 61% în 2016, vânzând cu 73% mai mult online și raportând încasări brute de 25 de milioane USD. (sursă)

 

Bitcoin atinge pragul de 5000 USD per unitate pe piețele de schimb din Asia.

Acest nou maxim istoric a fost înregistrat vineri, 1 septembrie. La începutul anului, Bitcoin era tranzacționat la 1000 USD per unitate, actualul preț însemnând o creștere de 500% anul acesta. Factorii implicați în creșterea prețului Bitcoin: prezența speculanților pe piață, popularizarea monedei virtuale, lichiditatea fără precedent a noilor produse financiare. Bitcoin are în prezent o capitalizare de piață de 82,6 miliarde USD. (sursă)

 

KFC permite clienților din Hangzhou să plătească folosind un sistem de recunoaștere facială.

Clienții unui restaurant KFC din orașul chinez pot plăti cu un zâmbet folosind sistemul Smile to Pay. Acest sistem a fost lansat în vederea atragerii generației mai tinere de clienți. În spatele sistemului se află Ant Financial, care se află la prima astfel de tehnologie comercială. Clienții pot plăti în urma unei scanări a trăsăturilor faciale și a introducerii numărului de telefon, proces menit să împiedice frauda. (sursă)

 

Operațiunile băncii Paytm Payments sunt de acum accesibile tuturor clienților.

Paytm Payments a fost lansat inițial în luna mai și serviciile sale au fost disponibile la început numai pe bază de invitație. Serviciile băncii sunt disponibile de acum pe Android și iOS în urma celei mai recente actualizări a aplicației sale. Contul bancar Paytm poate fi accesat strict prin aplicație mobile și nu are o balanță minimă. Paytm se declară prima bancă ce nu taxează suplimentar pentru tranzacții online și oferă un card virtual de debit RuPay gratuit. Dobânda la economii oferită de PayTm este 4%. (sursă)

 

Apple restructurează conducerea echipei din spatele Siri.

Directorul diviziei software, Craig Federighi, va fi șeful proiectului Siri în locul lui Eddy Cue, manager pe zona de servicii și responsabil pentru produsele iTunes, Apple Music, Maps și iCloud. Siri devine din ce în ce mai important pentru Apple după înlăturarea butonului home din noua serie de smartphone-uri și crearea de noi device-uri activate vocal. Siri va fi integrată în noua linie de dispozitive smart a companiei. (sursă)

 

Huawei Technologies înregistrează marca Huawei Pay în Europa.

Această mișcare sugerează că Huawei ar putea introduce curând sistemul său de plăți digitale pe piețele europene. Huawei Pay este momentan disponibil numai în China, însă serviciul s-ar putea extinde în Europa. Anumite surse afirmă că anunțul extinderii ar putea fi făcut la evenimentul IFA, însă aceste zvonuri nu au fost confirmate. (sursă)

 

SendCloud, start-up olandez de logistică pentru e-commerce, obține 5 milioane EUR finanțare.

Finanțatorii SendCloud sunt henQ, BOM Capital și TIIN Capital. SendCloud a fost fondată în 2012 în Eindhoven și oferă tool-uri pentru logistică pentru IMM-uri, tool-uri prin care magazinele online pot procesa comenzi și gestiona livrările și retururile. SendCloud are în prezent 10.000 de utilizatori în Olanda, Belgia, Germania, Franța și Austria, urmând a folosi fondurile pentru extinderea pe alte piețe din Europa. (sursă)

 

Tencent Music urmărește obținerea de noi fonduri înaintea IPO-ului.

Tencent Music este evaluată la 10 miliarde USD și plănuiește vânzarea a 3% din acțiunile sale către parteneri strategici, inclusiv case de discuri. Tencent deține 62,4% din Tencent Music Entertainment Group și prin eventuala finanțare va căuta să păstreze drepturile de streaming pe piața de muzică din China. Tencent Music a fuzionat cu China Music Corp. În vederea obținerii unui venit estimat la 665 de milioane USD din abonamente în 2018. (sursă)

 

Studiourile Alibaba Pictures sunt acum o afacere de 4,3 miliarde USD.

Alibaba Pictures lucrează atât cu companii chineze cât și globale, operând și o aplicație populară de bilete de cinema. Deși studiourile de film ale Alibaba au avut o creștere a veniturilor de 300% în ultimul an, au înregistrat o pierdere netă de 80 de milioane USD. Compania a investit 180 de milioane USD în vânzări și marketing. (sursă)

 

Roku depune documentația pentru IPO.

Dispozitivele Roku oferă acces la serviciile de streaming Netflix, Hulu, Amazon, Starz și altele. A înregistrat 15,1 milioane de conturi active la 30 iunie și a oferit 2,9 miliarde de ore de streaming. Netflix este cel mai urmărit serviciu pe Roku, iar contractul dintre cele două companii se află în ultimul an de valabilitate, Roku estimând că acesta va fi extins sau reînnoit. (sursă)

 

 

Vulog, companie franceză de car-sharing, obține 24 de milioane USD finanțare.

Vulog a fost fondată în 2006 și a dezvoltat o platformă SaaS și un dispozitiv conectat instalat în vehicule. Prin acestea, clienți precum companiile de închirieri, managerii de flote auto sau persoanele fizice pot accesa serviciile de car-sharing ale companiei prin intermediul smartphone-urilor. Vulog plănuiește consolidarea prezenței sale internaționale, precum și extinderea în viitor pe piața din Asia. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.