Square aplică pentru o licență de banking, JD urmărește obținerea unui împrumut de 500 mil USD, Huawei vinde mai multe smartphone-uri decât Apple în iunie și iulie, iar Amazon va inaugura un nou sediu în valoare de 5 miliarde USD

 

Best, compania chineză de logistică susținută de Alibaba, lansează un IPO de 930 de milioane USD în SUA.

IPO-ul Best de pe bursa din New York va urca valoarea companiei de logistică la 5,7 miliarde USD. China este cea mai mare piață de logistică din lume, cu venituri de 1,6 trilioane USD în 2016 iar cererea de livrare rapidă crește cu 17,9% pe an. Best deține o cotă de piață de 8,6%, conform cifrelor din prima jumătate a lui 2017, de la 2,7% în 2012. (sursă)

 

Square aplică pentru o licență de banking în SUA.

Procesatorul de plăți mobile urmărește crearea unei companii de împrumuturi. Astfel, Square va opera o bancă industrială fără a fi supusă reglementărilor unei companii bancare clasice. Square va putea să dețină propriile depozite și să devină o sursă ieftină de finanțări. Noul serviciu se va numi Square Financial Services și va oferi împrumuturi pentru IMM-uri. Square Capital a împrumutat aprox. 2 miliarde USD către peste 140.000 de IMM-uri de la lansarea sa în 2014. (sursă)

 

John Deere achiziționează start-up-ul agritech Blue River pentru 305 milioane USD.

Blue River, companie evaluată în urma ultimei runde de finanțare la 87 de milioane USD, a dezvoltat o tehnologie de robotică pentru ferme utilizând viziune computerizată. Această tehnologie poate vizualiza, diagnostica și executa acțiuni precum utilizarea de ierbicide asupra plantelor dăunătoare fără a afecta culturile. Compania pretinde că poate reduce cu 90% cantitatea de produse chimice folosite. Reprezentant John Deere: “Este începutul următorului capitol în agricultură”. (sursă)

 

Spotify și Hulu oferă un abonament care integrează ambele servicii pentru 5 USD pe lună.

Acest pachet special este destinat studenților, care se pot înscrie la abonamentul Spotify Premium for Students și vor primi și un abonament Hulu, totul pentru 5 USD pe lună. Înscrierea trebuie să aibă loc prin intermediul Spotify, care va verifica identitatea abonatului prin serviciul SheerID. (sursă)

 

BNP Paribas achiziționează un pachet majoritar din compania belgiană de robo-advisory Gambit Financial Solutions.

Termenii înțelegerii nu au fost dați publicității. Gambit își va menține independența financiară și va deveni partenerul de referință pe segmentul robo-advisory pentru rețelele de retail și managementul activelor al BNP Paribas Group. Serviciile Gambit au fost contractate de bănci comerciale din Belgia, Luxemburg, Franța și Elveția. Reprezentanții BNP văd mișcarea ca un reper în transformarea digitală a companiei. (sursă)

 

AirBnb lansează un nou sistem de înregistrare.

După o înțelegere în urma unui proces cu municipalitatea San Francisco, AirBnb lansează un sistem prin care persoanele care găzduiesc local oaspeți vor trebui înregistrate la autoritățile municipale. AirBnb și alte companii similare și-au dat în luna mai acordul de a adăuga un număr de înregistrare oferit de municipalitate la listarea proprietăților și de a oferi o listă lunară ale tuturor proprietăților listate în San Francisco pentru verificarea înregistrărilor. (sursă)

 

Airobotics, start-up care construiește drone comerciale complet autonome, obține 32 de milioane USD finanțare.

Dronele construite de Airobotics nu au nevoie de implicare umană, inclusiv în zona de operare. Finanțarea va fi folosită pentru extinderea serviciului către zona de apărare și securitate și pe piețele internaționale. Microsoft s-a numărat printre investitorii strategici din cadrul acestei runde și va oferi Airobotics servicii de analytics și cloud computing, pe lângă asocierea de brand. (sursă)

 

JD urmărește obținerea unui împrumut de aprox. 500 de milioane USD.

Instituțiile care vor facilita această operațiune sunt Bank of China, Bank of America Merrill Lynch, Citi Group, Deutsche Bank și Standard Chartered Bank. Împrumutul va fi folosit pentru dezvoltare corporativă standard și va fi plătit complet de serviciul e-commerce chinez în termen de 5 ani. (sursă)

 

 

 

Roku lansează propriul canal de filme pe platforma sa de streaming, oferind acces gratuit la o bibliotecă variată de titluri.

Clienții Roku vor putea urmări filme premiate cu Oscar și pelicule clasice în sistem on-demand. Serviciul va conține și publicitate, reprezentanții companiei declarând că față de televiziunea clasică, Roku va avea jumătate din durata orară a calupurilor publicitare. În SUA, platforma Roku oferă peste 5000 de canale cu acces la peste 500.000 de filme și episoade de seriale. (sursă)

 

Huawei depășește Apple în vânzările de smartphone-uri în iunie și iulie.

Studiul efectuat de compania de consultanță Counterpoint Research arată că producătorul chinez a depășit pentru prima oară gigantul american. Huawei a fost pe locul 2 în vânzări, în urma Samsung. Apple are șanse mari să reajungă pe locul 1 în septembrie, în urma lansării noului său smartphone. Cercetătorii au remarcat că Huawei are totuși o prezență slabă pe piețele din Asia de Sud, India și America de Nord. Nici unul din device-urile Huawei nu a fost în top 10 vânzări. (sursă)

 

Amazon va construi un nou sediu în America de Nord, pentru care va investi 5 miliarde USD.

Sediul Amazon ar urma să creeze peste 50.000 de slujbe noi pe salarii medii de peste 100.000 USD anual în următorii 10-15 ani. Compania urmărește construirea sediului într-o municipalitate cu o zonă metropolitană de peste 1 milion de locuitori, deservită de un aeroport internațional, cu taxe mai mici și cu mai multe subvenții oferite decât Seattle. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.