IBM investește 240 mil USD în laboratorul AI al MIT, GM anunță producție de masă pentru mașini autonome, Citi lansează un chatbot pentru Facebook, iar Google contestă amenda de 2,9 mld USD de la UE

 

Retailerul francez DIY ManoMano primește 72 de milioane USD finanțare.

Capitalul primit va fi utilizat pentru extinderea markeplace-ului DIY la nivel european. Runda de finanțare a fost condusă de General Atlantic și a inclus și companii care au mai investit în trecut. Utilizatorii ManoMano pot cumpăra scule și servicii pentru renovări și grădinărit și cere sfaturi de la comunitatea DIY din jurul marketplace-ului prezent în Franța, Spania, Italia, Germania, Belgia și Marea Britanie. (sursă)

 

Zelle pregătește lansarea propriei sale aplicații de plăși P2P.

Zelle declară că are deja 50.000 de înscrieri pe zi pentru serviciul său. Prin această lansare, Zelle va concura cu Venmo și Square Cashpe piața din SUA. Există bănci americane care au încorporat deja serviciile Zelle în cadrul aplicațiilor lor, iar de astăzi, toți utilizatorii de carduri de debit Visa și Mastercard pot utiliza serviciul, indiferent de banca la care au cont. Zelle a fost folosit pentru peste 100 de milioane de tranzacții în cuantum de 33,6 miliarde USD în prima jumătate a lui 2017. (sursă)

 

IBM va investi 240 de milioane USD în laboratorul AI al MIT.

Investiția IBM se va întinde pe 10 ani și va crea în parteneriat cu MIT Laboratorul MIT – IBM Watson AI. Acest laborator va efectua cercetări fundamentale în zona de inteligență artificială și va lucra pentru a crește potențialul AI. Colaborarea vizează progresul în hardware, software și algoritmi AI referitor la deep learning și alte arii, creșterea impactului AI pe domenii precum sănătate, securitate cibernetică și explorarae implicațiilor economice și etice ale AI asupra societății. (sursă)

 

Citi va lansa un chatbot pentru Facebook Messenger.

Chatbot-ul va fi primul astfel de proiect al Citi bazat pe limbaj natural și va fi lansat în Singapore, înainte de extinderea și pe alte piețe din regiunea Asia Pacific. Citi Bot va fi inițial disponibil pentru 600 de clienți și angajați care vor forma o comunitate de beta-testing înaintea lansării comerciale din trimestrul 4. Citi Bot va putea gestiona întrebări și cereri ale clienților referitoare la managementul contului bancar. (sursă)

 

GM și Cruise se declară pregătite să producă în masă un vehicul autonom.

Aceasta ar urma să se întâmple în urma primirii tuturor aprobărilor din partea autorităților de reglementare și dezvoltarea software-ului necesar. CEO-ul Cruise, achiziționat anul trecut de General Motors, a făcut anunțul, menționând că cele două companii au toate componentele și designul pregătite pentru producerea unui vehicul autonom care va fi operațional și sigur. (sursă)

 

Samsung lansează produse VR pentru business.

Samsung Electronics a lansat o serie de produse wearable și VR care pot oferi noi capabilități business-urilor prin integrare cu device-uri și tehnologii Samsung. Produsele sunt adresate furnizorilor de servicii de sănătate, firmelor de construcții și centrelor fitness. Produse wearable vor crește siguranța angajaților la locul de muncă și vor monitoriza sănătatea pacienților, iar VirZoom, platformă VR, va îmbunătăți experiența clienților sălilor de fitness. (sursă)

 

Google a făcut apel împotriva sentinței care o obligă să plătească amenda de 2,9 miliarde USD din partea UE.

Șansele de succes ale Google au crescut în urma victoriei parțiale în instanță referitoare la o altă sancțiune dată de UE. Alphabet a făcut apel la două luni după ce a fost amendată de Comisia Europeană pentru încălcarea legilor antitrust. Conform verdictului dat, Google și-a folosit poziția dominantă pentru a promova propriul său serviciu de shopping pe motorul de căutare în dauna serviciilor concurente. (sursă)

 

TraceMe, platformă mobile-first care conectează fanii din întreaga lume cu celebritățile lor favorite, obține 9 milioane USD finanțare.

Runda a fost condusă de Madrona Venture Group și a beneficiat de participarea unor investitori precum Chad Hurley (co-fondator YouTube), Joe Tsai (co-fondator Alibaba) sau reprezentanți ai Bezos Expeditions. TraceMe construiește o platformă care oferă fanilor acces exclusiv la sportivi și artiști faimoși și celebrități din alte domenii prin intermediul unui feed de conținut original care va oferi update-uri personale zilnice și canale unice de engagement. (sursă)

Lloyds și Intuit QuickBooks încheie un parteneriat pe piața din Marea Britanie.

Prin acest acord, clienții Intuit QuickBooks din Marea Britanie vor putea importa automat istoricul tranzacțiilor din contul bancar. Funcția va fi oferită fără costuri suplimentare abonaților Quickbook și este proiectată pentru a ajuta proprietarii de IMM-uri și contabilii să economisească timp prin automatizarea transferului de informații financiare. Intuit oferă feed direct către 3 din cele 4 bănci comerciale majore din Marea Britanie și a încheiat parteneriate cu Wells Fargo și Chase în SUA. (sursă)

 

Sky Spania lansează un serviciu de TV online disponibil pentru 10 EUR pe lună.

Serviciul este similar cu Now TV, cunoscut ca OTT, disponibil pe piețele din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria și Italia. Este prima oară când un astfel de serviciu este lansat pe o piață pe care Sky nu are un serviciu de TV prin satelit. Sky TV va oferi abonaților acces la 12 canale live precum Fox, Comedy Central sau Disney, și la un catalog on-demand de filme, seriale și documentare.  (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.