Apple lansează noul iPhone X și extinde Apple TV, IBM și UBS vor dezvolta un sistem de plăți blockchain pentru mașini, JD vinde 47% din iPhone-urile din China, iar WalMart se restructurează în SUA

 

Apple lansează noul iPhone X cu funcții de realitate augmentată.

Noul device Apple costă 1000 USD și este cel mai scump telefon produs de companie până în prezent. Apple pariază pe realitatea augmentată, despre care speră să stimuleze vânzările, în pofida existenței pe piață a unor smartphone-uri mai accesibile. Publicul țintit este cel format din fanii devotați ai Apple și alte persoane cu venituri mari. Telefonul se poate plăti în rate lunare. 80% din utilizatorii de smartphone din SUA își plătesc device-urile prin această metodă. (sursă)

 

Lesara, retailer online german de fashion și lifestyle, obține 40 de milioane USD finanțare.

Lesara este un retailer agil, care utilizează date interne și externe pentru a determina ce articole se vor vinde cel mai bine. Lesara are nevoie de 10 zile pentru a identifica un trend, a face un design, a produce articole, a le promova în magazinul online și ulterior a le oferi unui public internațional. Lesara are un stoc de 100.000 de articole fashion și adaugă 2000 săptămânal. Compania va utiliza finanțarea pentru a se extinde în Suedia, Danemarca, Spania, Belgia și Marea Britanie. (sursă)

 

IBM, UBS și ZF colaborează pentru construcția unui sistem automatizat de plăți pe bază de blockchain pentru operațiuni legate de mașini.

Cele trei companii vor dezvolta Car e-wallet, care va colecta în mod automat taxele pentru parcare sau încărcarea bateriilor. Sistemul va deveni un asistent digital care permite plăți sigure și convenabile, având potențialul de a deveni folositor pe măsură ce mașinile autonome devin o realitate. Astfel, plățile nu vor mai necesita prezența fizică a șoferilor, putând fi autorizate automat. Platforma Car e-Wallet este oferită prin IBM Cloud și gestionată de Hyperledger Fabric 1.0. (sursă)

 

JD.com vinde aproape jumătate din iPhone-urile prezente pe piața din China.

Conform raportului “Jan-Jun 2017 iPhone China Sales Report”  publicat de SINO Market Research, JD are o cotă de piață de 47% pe segmentul vânzărilor de iPhone în China în prima jumătate a lui 2017. Baza de utilizatori a JD este preponderent formată din bărbați profesioniști din mediul urban care provin din orașe de mărimi mari și medii din China. Utilizatorii de iPhone își pot achiziționa telefoanele în rate cu dobândă zero prin serviciul financiar al JD, JD Finance. (sursă)

 

iPhone X permite autentificarea prin recunoaștere facială cu sistemul Face ID.

Sistemul va fi folosit atât pentru deblocarea telefonului cât și pentru autentificarea în Apple Pay. Pentru a face o plată, utilizatorii trebuie să apese de două ori pe butonul din lateral, să se uite la telefon și să îl țină în fața readerului contactless. Face ID funcționează prin emiterea a 30.000 de puncte în infraroșu atunci când utilizatorul se uită la telefon. Sistemul va confrunta șablonul feței userului cu o imagine stocată de acesta pe device. (sursă)

 

Slack depășește 6 milioane de utilizatori activi zilnic și 200 de milioane USD venit anual.

Slack a anunțat și o serie de actualizări, printre care o funcție care permite angajaților să adauge membri din organizații diferite în cadrul echipelor formate cu Slack. Astfel, utilizatorii pot participa la proiecte ale unor organizații multiple. Slack a declarat că are peste 9 milioane de utilizatori activi săptămânal și peste 50.000 de echipe și 2 milioane de useri care folosesc serviciile plătite ale companiei. (sursă)

 

Alibaba și Tencent încheie un acord privind copyright-ul pentru producții muzicale.

Ali Music și Tencent Music Entertainment Group își vor sublicenția reciproc librăria de titluri muzicale. Tencent deține drepturi pentru peste 1 milion de titluri de la case de discuri mari, precum Universal, Warner Bros și Sony, precum și de la case de discuri regionale. Ali Music deține drepturi de la Rolling Stone, HIM și Media Asia Group. Melodiile de la aceste case de discuri vor fi sincronizate pe serviciile deținute de cele două conglomerate, precum Xiami.com, QQ Music, Kugou Music și Kuwo Music. (sursă)

Apple TV se extinde în afara SUA, începând cu Australia și Canada.

Aplicația Apple TV funcționează pe Apple TV, iPhone și iPad și permite descoperirea de conținut video de la mai multe rețele TV, anumite servicii de streaming și de pe iTunes. Apple a introdus și device-uri Apple TV 4K și HDR, astfel că a decis și extinderea disponibilității aplicației Apple TV. Aceasta va fi disponibilă pe 7 noi piețe, inclusiv Germania, Franța și UK până la finalul anului. (sursă)

 

Google lansează oficial două noi regiuni în cadrul serviciului său Cloud Platform: America de Sud și Europa de Vest.

Google a deschis două noi centre de date în Sao Paulo, Brazilia și Frankfurt, Germania. Google a deschis centre de date în 6 regiuni până acum și plănuiește suplimentarea cu noi astfel de locații în Olanda și Finlanda. Google afirmă că datorită centrului de date din Frankfurt, companiile situate la est de acest oraș ar trebui să observe încărcarea mai rapidă a aplicațiilor și creșterea performanțelor. (sursă)

 

Samuel Shen, executiv al Microsoft China din zona cloud computing, a fost recrutat de JD.com.

Prin această mișcare, JD continuă consolidarea business-ului său cloud, dând o puternică lovitură diviziei din China a Microsoft. Samuel Shen a lucrat timp de 24 de ani la Microsoft, timp în care a fost General Manager a operațiunilor cloud și enterprise din China. La JD, Shen va fi președintele diviziei cloud. (sursă)

 

WalMart își restructurează operațiunile din SUA.

Conform WalMart, compania va consolida 6 divizii ale sale în numai 4. Ca parte a operațiunii de restructurare, WalMart va avea 36 de manageri regionali în loc de 44. Este de așteptat ca procesul să se încheie până în octombrie. WalMart și-a consolidat diviziile de achiziții din februarie și cele de legate de operațiunile cu produse alimentare în iulie. Prin această mișcare, WalMart urmărește consolidarea poziției sale pe piață, în special în ce privește concurența cu Amazon. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.