Uber ar putea primi o investiție de până la 10 mld USD, Neyber primește 136 mil USD finanțare, numărul de useri YouTube crește, iar UE cere platformelor online să înlăture mai rapid conținutul ilegal

 

Uber ar putea primi o investiție între 8 și 10 miliarde USD.

Un joint venture format din SoftBank, grupul american de investiții Dragoneer și Didi Chuxing ar putea investi colosala sumă în compania de ride-hailing, atât direct cât și prin achiziția de acțiuni de la alți investitori. Inclusiv angajații Uber își vor putea vinde acțiunile. Prețul de vânzare al acțiunilor va fi cel de la ultima evaluare a Uber, la 70 de miliarde USD. (sursă)

 

Zomato achiziționează start-up-ul de logistică Runnr.

Nu au fost publicate detaliile tranzacției. Negocierile durau din luna mai. Runnr va continua să funcționeze ca o companie independentă de logistică și își va oferi serviciile inclusiv către alți jucători de pe piață. Astfel, compania va rămâne profitabilă și va putea deservi Zomato în perioadele cu un număr foarte mare de comenzi. Zomato a dorit să dețină propria sa companie de livrări. (sursă)

 

Bodega, start-up newyorkez, urmărește instalarea de device-uri similare cu chioșcurile în clădiri de apartamente, săli de sport și alte locații.

Bodega va permite locuitorilor din clădirile de apartamente sau utilizatorilor de spații de servicii să achiziționeze produse de primă necesitate folosind aceste device-uri. Soluția Bodega este una potrivită pentru locuitorii orașelor mari, care sunt nevoiți să se deplaseze pentru a face cumpărături. Chioșcurile vor conține, de exemplu, detergent, iar atunci când un locatar din clădire va lua produsul din device, datele acestuia vor fi înregistrate biometric și achiziția va fi înregistrată ulterior. (sursă)

 

Neyber, platformă fintech din Londra, obține 136 de milioane USD finanțare.

Runda de finanțare a fost condusă de Goldman Sachs. Neyber oferă o platformă prin care companiile pot da angajaților acces la împrumuturi pe bază de salariu și educație financiară. Printre clienții Neyber se numără deja Serviciul de Poliție din Marea Britanie, Aeroportul London City, compania engleză de ape, NHS și companii listate pe bursa din Londra. (sursă)

 

Compania AI B2B DeepLearni.ng obține 9 milioane USD finanțare.

Compania canadiană din Toronto proiectează, construiește și lansează sisteme AI aplicate pentru firme. DeepLearni.ng intenționează să utilizeze fondurile pentru a scala dezvoltarea platformei sale și a-și extinde prezența la nivel internațional, atât pe zona de servicii financiare cât și alte domenii strategice. Una din platformele companiei este Frontiers, care permite lansarea rapidă a sistemelor aplicate AI. (sursă)

 

Apttus, platformă quote-to-cash construită pe sistemul Salesforce, anunță obținerea unei finanțări de 55 de milioane USD.

Compania a obținut până acum 329 de milioane USD finanțare până acum și pregătește IPO-ul. Salesforce a investit de asemenea în Apptus. Apptus joacă un rol important în procesul de vânzare: un reprezentant de vânzări creează o relație cu un client, Apptus înregistrează interacțiunile cu acel client, apoi software-ul va oferi acestuia o cotație de preț. Tot prin intermediul Apptus se poate genera un contract și se pot colecta banii. (sursă)

 

Zoomcar se extinde pe piața din Asia.

Modelul de marketplace al Zoomcar, intitulat Zoomcar Associate Program (ZAP), permite utilizatorilor să cumpere unul sau mai multe vehicule prin leasing și să plătească prin veniturile obținute de aceștia din închirierea vehiculelor. Prin această mișcare, Zoomcar speră la dublarea veniturilor și flotelor sale de mașini în anul fiscal 2018. Zoomcar percepe un comision lunar de 30% la utilizarea vehiculelor din platforma sa. Compania este prezentă momentan în 25 de orașe.  (sursă)

 

Addison Lee, serviciu premium de transport cu mașina din Marea Britanie, se extinde în New York.

Addison Lee înregistrează în jur de 30.000 de curse pe zi în Londra și operează deja în SUA sub diferite branduri precum Flyte Tyme. Clienții corporate newyorkezi vor putea să rezerve curse prin intermediul unei aplicații, online sau prin telefon. Astfel, Addison Lee va concura îndeaproape cu serviciul premium al Uber, UberBLACK, și companiei de transport corporate Carey. (sursă)

Facebook testează Bonfire, o nouă aplicație standalone de chat video în grup.

Bonfire permite o conversație de până la 8 persoane, precum și folosirea de efecte speciale similare cu cele utilizate pe Instagram sau Snapchat. Utilizatorii se pot alătura unei conversații direct din Facebook Messenger fără a fi nevoiți să descarce aplicația Bonfire. Momentan aplicația este disponibilă doar în Danemarca, dar utilizatorii de acolo pot invita prieteni din toată lumea. (sursă)

 

Numărul de utilizatori activi lunar ai YouTube a crescut.

Conform unui nou raport publicat de App Annie, utilizatorii americani ai serviciului au urmărit peste 1 miliard de ore de video pe Android în iulie, ceea ce reprezintă cea mai lungă durată lunară de vizualizare prin streaming în cadrul unei aplicații. Aceste cifre indică schimbarea modului în care este consumat conținutul video, de la modul tradițional de vizualizare în sufrageria propriei locuințe prin intermediul operatorilor de cablu TV, la consumul pe device-uri mobile.  (sursă)

 

UE va cere companiilor de internet să înlăture mai rapid conținutul ilegal de pe platformele lor.

Google, Facebook sau Twitter ar putea fi determinate de legile UE să devină mai proactive în procesul de a înlătura conținutul ilegal de pe propriile platforme. UE a publicat și o serie de măsuri pe care le-ar dori implementate de giganții online pentru detectarea și împiedicarea proliferării de știri false sau conținut interzis sau care încalcă legile copyright-ului sau îndeamnă la violență. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.