Amazon livrează articole fashion într-o oră de la prezentarea de modă, Bitcoin scade din nou, Orange extinde parteneriatul cu Netflix, iar Baidu lansează noile sale produse AI și Big Data

 

Amazon testează un serviciu prin care poate livra în decurs de o oră articolele fashion vizualizate la prezentări de modă.

Amazon oferă membrilor Prime opțiunea de a livra articolele de vestimentație vizualizate în cadrul prezentării Nicopanda de la London Fashion Week în decurs de o oră de la eveniment. Dacă Amazon va extinde acest program, brandurile ar putea obține un val de cumpărători timpurii. Astfel de strategii de cumpărături de impuls sunt aplicate și de Burberry și Tommy Hilfiger. (sursă)

 

Societe Generale lansează o bancă mobile pentru micro-împrumuturi în Africa.

Prin lansarea aplicației de smartphone YUP în Senegal și Coasta de Fildeș, banca franceză urmărește dublarea bazei sale de clienți din regiune la 2 milioane în 3 ani. Societe Generale plănuiește extinderea către alte 4 state africane sub-sahariene în 2018. Provocarea companiei în fața obiectivului de a face Africa un motor de creștere constă în dominația serviciilor mobile pe zona de servicii financiare low-cost într-un continent în care majoritatea cetățenilor nu au un cont bancar. (sursă)

 

Slack obține 250 de milioane USD de la SoftBank.

În urma acestei runde de finanțare, compania este evaluată la 5,1 miliarde USD. Printre investitori se mai numără Accel. Reprezentanții Slack au declarat că banii vor fi folosiți pentru flexibilitate operațională și că încă nu a fost cheltuită mare parte din ultima tranșă de investiții primită, în valoare de 591 de milioane USD. Slack, care a declarat venituri de 200 de milioane USD din abonamente,  a anuțat lansarea serviciilor sale în germană, franceză, spaniolă și japoneză. (sursă)

 

Patreon, platformă prin care creatorii de conținut sunt plătiți de fanii acestora, obține finanțare și o evaluare de 450 de milioane USD.

Fanii creatorilor înscriși pe Patreon plătesc un abonament lunar pentru acces special la conținutul creat de ilustratori, animatori, muzicieni și alte categorii de artiști. Patreon percepe un comision de 5% din veniturile artiștilor. Platforma are 50.000 de creatori și 1 milion de abonați și va plăti în jur de 150 de milioane USD în 2017 creatorilor de conținut. În urma finanțării, Patreon va concura cu platforme precum Facebook și YouTube pe zona de monetizare a conținutului artiștilor. (sursă)

 

Amazon India încheie un parteneriat cu Bank of Baroda în vederea acordării de micro-împrumuturi nesecurizate comercianților de pe platforma sa.

Amazon declară că orice comerciant va putea primi o linie de credit în 3-5 zile cu o rată a dobânzii de 10,45% la 11,5% annual. Împrumuturile tradiționale au o perioadă de evaluare de 30 de zile, dobânzi între 18 și 30% și presupun mai multă documentație. În cadrul programului Amazon de facilitare a micro-împrumuturilor sunt acceptați inclusiv comercianți prezenți și pe alte marketplace-uri. (sursă)

 

Bitcoin continuă cea mai mare perioadă de scădere în urma anunțului unui exchange online din China că nu va mai tranzacționa monede virtuale.

BTC China a declarat că nu va mai accepta înscrierea de noi conturi pe platforma BTC China Exchange și că nu va înceta tranzacțiile până la finalul lunii. Contextul general este unul în care guvernul chinez a anunțat că va acționa în vederea interzicerii monedelor virtuale. Bitcoin a scăzut cu 27% din 7 septembrie, după o creștere de 400% înregistrată anul acesta. (sursă)

 

Orange extinde parteneriatul cu Netflix.

Orange distribuie deja conținut Netflix către abonații săi pe zona de cablu TV în Franța și Spania. Parteneriatul a fost extins către toate țările în care Orange este prezentă în Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Conform companiei , lansarea în Polonia va avea loc anul acesta, restul piețelor în 2018. Anunțul coincide cu cel conform căruia Netflix plănuiește să creeze un serial TV original în limba poloneză. (sursă)

 

Kakao integrează platforma sa AI cu interfața de utilizator a Bixby.

Operatorul telecom sud-coreean Kakao încheie un parteneriat cu Samsung pe zona de tehnologie AI. Conform acordului, Kakao va integra platforma sa AI cu software-ul Bixby de recunoaștere a vocii. Kakao are în vedere extinderea cooperării cu Samsung și pe alte sectoare, precum IoT. (sursă)

 

Baidu lansează noile sale produse și servicii AI și Big Data în cadrul evenimentului ABC Summit 2017.

În cadrul evenimentului din Beijing, Baidu a lansat chipul de accelerare a vitezei de calcul XPU, un server FPGA/GPU cloud și seria ABC-STACK. ABC-STACK facilitează implementarea capabilităților AI, Big Data și Cloud Computing și include 60 de funcții AI, 9 funcții big data și servicii cloud de bază. Baidu va oferi servicii companiilor chineze prin Baidu Cloud. (sursă)

 

Turcia va taxa tranzacțiile e-commerce.

Conform unui proiect de lege propus de guvernul din Turcia, companiile globale de e-commerce vor fi taxate pentru tranzacțiile efectuate pe piața turcească. Ministrul turc de finanțea  declarat că toate companiile e-commerce vor fi nevoite să plătească Turciei impozite pentru bunuri vândute direct către clienții turci. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.