Amazon dezvoltă ochelari smart integrați cu Alexa, Tencent cumpără o participație într-o bancă de investiții chineză, Mobike pătrunde pe piața din SUA, iar Alibaba formează un conglomerat de companii de divertisment

 

Amazon va dezvolta o pereche de ochelari smart.

Device-ul va avea un design similar cu o pereche obișnuită de ochelari, însă va fi integrat cu asistentul digital Alexa. De asemenea, dispozitivul va fi dotat cu un sistem audio bazat pe conducția sunetului în osul uman, astfel că utilizatorul nu are nevoie să folosească o pereche de căști. Decizia de dezvoltare a device-ului a fost luată în contextul parteneriatului dintre Amazon și Microsoft încheiat luna trecută în vederea colaborării pe zona de asistenți virtuali. (sursă)

Tencent achiziționează o participație de 5% în principala bancă de investiții din China, China International Capital Corp (CICC)

CICC și Tencent au încheiat și un acord strategic în vederea explorării de tehnologii financiare și dezvoltare de servicii. Această mișcare marchează încă o investiție din partea unui gigant tech în sectorul financiar tradițional, în contextul dezvoltării rapide a zonei fintech în China. JD.com se află de asemenea în discuții pentru posibilitatea achiziționării unei participații de 24% în compania de brokeraj First Capital Securities. (sursă)

 

AirBnb permite utilizatorilor să facă rezervări la restaurante direct prin intermediul aplicației și site-ului său.

Această nouă funcție a fost dezvoltată împreună cu Resy și este disponibilă în prezent în 16 orașe din SUA. Restaurantele pot fi alese în funcție de specificul culinar, masa zilei aleasă sau alte criterii precum prețurile, localizarea în oraș sau poziționarea mesei dorite. În viitor, compania va include posiblitatea rezervării unor mese exclusive și meet-up-uri între utilizatori AirBnb. (sursă)

 

Supermarketul britanic Costcutter oferă posibilitatea cumpărătorilor să plătească prin intermediul amprentei.

Funcția este disponibilă în locația Costcutter din campusul Brunel University din Londra. Clienții pot utiliza șablonul unic al venelor din degete pentru a plăti cumpărăturile. Venele sunt scanate prin infraroșu iar hărțile biometrice unice generate sunt legate de cardurile bancare ale utilizatorilor. Aceste date sunt stocate la providerul de plăți Worldpay. Plata prin intermediul amprentei este disponibilă și în Polonia, Turcia și Japonia. (sursă)

 

Mobike lansează serviciul său de bike-sharing în Washington DC.

Mobike a deschis mai multe locații de biciclete dockless în centrul capitalei SUA. Extinderea pe piața din SUA duce astfel numărul de orașe în care Mobike este prezentă la 180 la nivel global în mai puțin de 18 luni. Bicicletele sunt high-tech și au integrată tehnologie smart-lock, cauciucuri fără aer, senzori și dispozitiv de localizare GPS. SUA este a șaptea piață internațională pe care se lansează Mobike. (sursă)

 

JP Morgan Chase investește în Bill.com.

Banca americană țintește utilizarea tehnologiei Bill.com pentru a oferi o modalitate mai simplă și mai  rapidă pentru business-uri de a primi și trimite plăți și facturi. Chase a declarat că va integra tehnologia de plăți B2B în platforma sa digitală de business la începutul anului viitor. Odată cu integrarea, clienții vor putea economisi cu 50% mai mult timp, nemaifiind nevoiți să își gestioneze plățile și facturile manual. JP Morgan are 4 milioane de clienți business, Bill.com are 2,5 milioane. (sursă)

 

8fit, aplicație populară de health și fitness care oferă planuri personalizate de nutriție și exerciții fizice, obține 7 milioane USD finanțare.

Compania generează peste 1 milion USD lunar în venituri recurente din vânzarea planurilor personalizate pentru clienți. Aplicația 8fit are 10 milioane de utilizatori înregistrați. Factorii săi diferențiatori: accentul pe personalizare și pe combinația dintre exercițiul fizic și nutriție planificată pentru un lifestyle mai sănătos. Compania va utiliza finanțarea pentru investiții în zona de conținut. (sursă)

 

Seria 3 a Apple Watch va fi livrată începând cu vinerea aceasta, însă există rapoarte legate de probleme de conectivitate.

Conform anumitor surse care au testat dispozitivul, noul Apple Watch a încercat să se conecteze la rețele Wi-Fi necunoscute în locul celor prezente local. Apple ar fi înlocuit respectivele device-uri, însă problemele de conectivitate au apărut din nou. Compania a emis o declarație oficială prin care recunoștea această problemă. (sursă)

 

Tencent Pictures anunță 43 de proiecte de film și televiziune.

Pe lângă știrea lansării producțiilor proprii, Tencent a anunțat și un acord strategic de cooperare cu mai multe entități media, printre care casele de producție New Classics Media, CKF Pictures și Haina Pictures și serviciile de streaming Tencent Video și iQiyi. Tencent va investi în descoperirea și educarea de noi talente și în crearea de filme, conținut TV și seriale online plus diverse proiecte de divertisment pe bază de colaborare IP. (sursă)

 

Alibaba formează conglomeratul de divertisment Live Entertainment Business Group.

Grupul include site-ul de vânzări online de bilete, subsidiară a diviziei de entertainment a Alibaba, Damai.cn, MaiLive, un mega-turneu promovat de Damai și serviciul său de servicii smart venue Maizuo. Noul grup va acționa pe segmentele de vânzare de bilete, producție de conținut și evenimente. MaiLive va urma să colaboreze cu platforma video a Alibaba Youku Tudou, site-ul Ali Literature și site-ul de muzică Xiami.com.  (sursă)

 

Amazon demarează o verificare amănunțită a site-ului său după ce un reportaj TV al Channel 4 News a afirmat că algoritmii retailerului sugerează ingrediente ce pot fi folosite la fabricarea de dispozitive explozibile.

Televiziunea britanică Channel 4 News declară că acest lucru este posibil prin funcția de sugestii de pe Amazon.com, secțiunea “Frequently bought together”. Știrea vine în contextul în care autoritățile investighează un atentat terorist care a avut loc săptămâna trecută la metroul londonez. Este un nou exemplu în care o companie tech își atrage critici pentru un algoritm aparent defect. Channel 4 declară că ingrediente inofensive luate individual sunt cumpărate frecvent împreună cu unele care pot contribui la fabricarea de explozibili. (sursă)

 

Waymo acționează Uber în justiție și cere compensații de 2,6 miliarde USD.

Unitatea Waymo a Alphabet declară că Uber ar fi obținut în mod ilegal documente legate de tehnologii care constituie un secret al industriei de mașini autonome. Suma a fost dezvăluită de avocatul Uber în cadrul unei audieri de săptămâna aceasta. Waymo a declarat în cadrul unui proces desfășurat anul acesta că fostul său angajat, Anthony Lewandowski a descărcat 14.000 de fișiere confidențiale, cu ajutorul cărora a deschis o companie de camioane autonome, pe care Uber ulterior a achiziționat-o. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.