Google anunță lansarea unui nou smartphone și recrutează angajați de la HTC, Pinterest permite advertiserilor să targeteze peste 5000 de interese, Baidu investește 1,5 mld USD în proiecte de condus autonom, iar ABN Amro acordă împrumuturi online

 

Compania argentiniană de turism Despegar obține 332 de milioane USD în urma IPO-ului.

Compania de booking online din Buenos Aires a vândut 12,7 milioane de acțiuni la prețul de 26 USD per unitate. Este primul IPO pe piața international a unei firme argentiniene din ultimele 16 luni. Despegar vinde bilete de avion, pachete turistice, rezervări la hoteluri și servicii conexe. Prețul acțiunilor a crescut cu 17% după deschiderea pieței. Despegar are o valoare de piață de 1,8 miliarde USD în urma IPO-ului. (sursă)

 

Tencent deschide un birou de publicitate în Silicon Valley.

Prin această mișcare, Tencent oferă posibilitatea brandurilor din SUA să targeteze consumatorii chinezi cu mesaje publicitare. Advertiserii americani își pot astfel construi brandul în China. Opțiunile de targetare includ turiștii chinezi care doresc să viziteze SUA. Printre partenerii care s-au alăturat la lansarea au fost Zillow și Rebecca Minkoff. (sursă)

 

Pinterest pune la dispoziție advertiserilor peste 5000 de interese pe care aceștia își pot targeta mesajele publicitare pe platformă.

De asemenea, Pinterest va oferi date corelate cu sistemul său intitulat Taste Graph, un tool care permite identificarea intereselor audienței dar și modul în care aceste interese se schimbă de-a lungul timpului. Astfel, Pinterest își întețește eforturile de a construi un business puternic pe zona de advertising și de a interacționa cu utilizatorii în fiecare moment al ciclului de cumpărare. (sursă)

 

Asistentul virtual M al Facebook partajează GIF-uri și sugestii de bilete la evenimente pe Facebook Messenger.

M oferă utilizatorilor Facebook Messenger sugestii privind conținutul ce poate fi partajat, precum GIF-uri, bilete la evenimente și chiar răspunsuri rapide. M analizează cuvintele folosite în conversație și oferă sugestii pe baza subiectelor abordate. De acum, M poate oferi sugestii de muzică de la Spotify, rețete de la Food Network și răspunsuri rapide folosind funcția Quick Replies. (sursă)

 

Google anunță un nou smartphone adresat companiilor.

Odată cu noul smartphone dotat cu Android, Google va oferi și un serviciu prin care telefoanele de companie vor fi preconfigurate pentru toți angajații. Business-urile diverse vor avea configurații diferite, inclusiv de la departament la departament sau de la angajat la angajat, în funcție de nevoile acelui business. Device-urile vor fi livrate de Google cu toate funcțiile necesare instalate. (sursă)

 

Baidu anunță crearea unui fond de 1,5 miliarde USD pentru investiții pe zona de condus autonom.

Fondul Apollo va investi în 100 de proiecte de condus autonom în următorii 3 ani. Lansarea fondului va coincide cu lansarea Apollo 1.5, a doua generație a software-ului open-source pentru vehicule autonome al Baidu. După ani de dezvoltare in-house, Baidu a decis în aprilie deschiderea tehnologiei sale către terțe părți în vederea accelerării procesului. (sursă)

 

ABN Amro lansează serviciul de împrumuturi online.

ABN Amro promovează împrumuturi online pentru IMM-uri eligibile obținute în 15 minute. Noul serviciu New10 este un proiect fintech dezvoltat in-house și prin acesta se pot obține împrumuturi între 20.000 și 1 milion EUR. Aplicantul alege scopul împrumutului, suma și termenii și condițiile asociate acelui împrumut iar apoi încarcă detaliile tranzacției și declarațiile sale fiscale. Clientul primește decizia de acordare sau neacordare a creditului în 15 minute. (sursă)

 

Google recrutează angajați de la HTC.

Google a plătit 1,1 miliarde USD pentru a aduce angajați HTC în organizația sa și a primi acces la proprietate intelectuală. Astfel, HTC primește o infuzie de capital iar Google va primi o licență non-exclusivă pentru HTC IP. Prin această tranzacție, relația strategică dintre HTC este consolidată. HTC a declarat că în urma acestei mișcări, va căpăta o mai mare eficiență operațională și flexibilitate financiară. (sursă)

 

Nest Labs extinde gama de produse de securitate pentru locuințe inteligente.

Dintre noile produse care fac parte din gama de securitate a Nest fac parte sistemul de alarmă Nest Secure, soneria video Nest Hello și camera de securitate exterioară Nest Cam IQ. De asemenea Nest a anunțat integrarea Google Assistant în cadrul camerei sale de securitate pentru interior. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.