Deliveroo obține 385 mil. USD finanțare, Amazon continuă extinderea pe food delivery, Uber pierde licența londoneză de funcționare, iar Google lansează Google Assistant în limba coreeană

 

Deliveroo obține 385 de milioane USD finanțare.

Astfel, start-up-ul londonez ajunge la o evaluare de 2 miliarde USD. Compania va folosi capitalul pentru a investi în trei aspecte ale business-ului: extinderea programului Editions, creșterea echipei sale de tech și extinderea rapidă pe noi piețe. Deliveroo a raportat creșteri ale veniturilor de 611% în 2016, la 129 milioane GBP, însă o marjă de profit de doar 0,7%. (sursă)

 

Amazon urmărește extinderea pe piața de food delivery, afându-se în discuții pentru a livra produse Shake Shack și Chipotle.

Amazon țintește de aprox. 10 ani dominarea pieței de food delivery. În acest moment, gigantul retail este foarte bine poziționat pe această piață, după achiziția de 13,7 miliarde USD a Whole Foods Market. Amazon a încheiat un parteneriat cu Olo, companie care oferă tehnologie pentru comenzi și plăți digitale pentru 200 de branduri de restaurante și 40.000 de locații. (sursă)

 

Un afiliat al Amazon achiziționează o participație în valoare de 28 de milioane USD din retailerul Shoppers Stop.

Amazon NV va obține aprox. 4,4 milioane de acțiuni, echivalent cu o participație de 5%. Afiliatul Amazon nu va obține și un loc în consiliul de administrație al Shoppers Stop, care operează mai multe lanțuri de magazine și locații retail. Parteneriatul cu Amazon va permite clienților Shoppers Stop să cumpere din locații care nu se află în zone metropolitane și să achiziționeze branduri locale. (sursă)

 

Flexport, start-up de logistică, obține o evaluare de 800 de milioane USD.

Flexport activează pe piața de transport de marfă, în special segmentul de containere. Flexport a obținut recent o finanțare de 110 milioane USD. Compania oferă un serviciu prin care fluxul de documente este digitalizat, permițând livrări mai rapide. Astfel, clienții companiei pot deține stocuri mai mici fără pericolul de a rămâne fără produse în depozite. De asemenea, Flexport taxează 15% din costul de transport al unui container, spre deosebire de cei 25% percepuți de competitori. (sursă)

 

Google adaugă o funcție prin care utilizatorii pot contribui cu propriile recenzii de filme și programe TV direct în cadrul rezultatelor din cadrul motorului de căutare.

Această mișcare ar putea fi un nou pas către implementarea propriului serviciu de recenzii al Google. Conform Google, recenziile trimise de utilizatori sunt filtrate automat în vederea marcării limbajului sau conținutului inadecvat iar utilizatorii pot fi marcați în mod individual de alți useri în cazul în care filtrele Google au scăpări. Recenziile apar ulterior în topul căutărilor de filme sau programe TV în cadrul Google India. (sursă)

 

Compania-unicorn singaporeză Sea, fostă Garena, a anunțat depunerea documentației pentru un IPO pe Bursa din New York.

Sea și-a construit un nume inițial pe piața de gaming, diversificându-se ulterior pe segmentele e-commerce și plăți digitale. Sea gestionează în prezent 3 branduri, Garena, Shopee și AirPay, prezente pe 7 piețe din Asia de Sud-Est. Veniturile Sea în prima jumătate a lui 2017 au crescut cu 17%, creștere generată de business-ul de online gaming, pierderile sale dublându-se. Sea are 651 de milioane USD în numerar, capital disponibil pentru investiții. (sursă)

 

Ofo a anunțat lansarea pe patru piețe europene: Rusia, Cehia, Italia și Olanda.

Bicicletele Ofo vor apărea pe străzile din Moscova în primăvara lui 2018 odată cu lansarea programului pilot. Bicicletele vor customizate și echipate cu trackere GPS. Partenerul local al Ofo este Velobike, companie care va facilita operațiunile și localizarea bicicletelor. Serviciul Ofo este deja disponibil în Milano. Recent acesta a fost lansat și în Thailanda. (sursă)

 

Autoritățile londoneze retrag licența de funcționare a Uber.

Uber este pregătită să negocieze cu autoritățile din Londra, care au refuzat reînnoirea licenței pentru compania de ride-hailing. Concesiile oferite de Uber ar putea fi pe zonele de siguranța pasagerilor, beneficii pentru șoferii săi, concedii plătite și limitarea orelor de funcționare pentru a nu afecta starea drumurilor publice. Autoritățile londoneze au motivat decizia prin lipsa de siguranță a pasagerilor Uber, neraportarea de către companie a unor infracțiuni și lipsa verificărilor șoferilor. (sursă)

 

Kakao intră pe piața de distribuție de conținut.

Kakao, operator care domină piața de mobile din Coreea de Sud, a decis extinderea la nivel internațional. Kakao țintește crearea unei platforme online de distribuție de desene animate și jocuri mobile. Conținut local de pe piața sud-coreeană va fi prezent pe viitoarea platformă. Strategia pare dă dea roade, Kakao Japonia înregistrând o creștere importantă pe zona mobile de benzi desenate manga în cadrul platformei Piccoma. (sursă)

 

 

Amazon și Facebook își vor disputa drepturile de streaming pentru Premier League, campionatul englez de fotbal.

Conform vice-președintelui clubului Manchester United, prin această mișcare, veniturile cluburilor englezești de top vor crește exponential din nou. Conform unor surse din piața financiară, Amazon și Facebook se află în runda finală de discuții pentru drepturile de televizare ale sezoanelor 2016 – 2019. Momentan, aceste drepturi sunt deținute de BSkyB și BT, care le-au achiziționat pentru 8,4 miliarde GBP. (sursă)

 

Google Korea lansează versiunea în limba coreeană a Google Assistant.

Asistentul AI ar urma să fie instalat pe smartphone-urile care rulează cu sistemul Android 6.0 sau mai avansat. Limba coreeană este a noua limbă vorbită inclusă în cadrul Google Assistant, după limba engleză, franceză, germană, spaniolă, portugheză, hindi, indoneziană și japoneză. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.