iQiyi, Youtube-ul chinezesc, pregătește un IPO de 10 mld USD, Google creează o aplicație separată de shopping, Walmart adoptă Facebook Workplace, iar Uber iese de pe piața din Quebec

 

Alibaba preia controlul asupra Cainiao și promite o investiție de 15 miliarde USD în următorii 5 ani.

Ținta Alibaba este crearea unei rețele globale de logistică. Alibaba va investi 800 de milioane USD pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni în Cainiao. Astfel, unitatea de logistică a Alibaba este aproape de a obține o evaluare de 20 de miliarde USD. Prin această mișcare, Alibaba semnalează continuarea expansiunii rapide pe piața de e-commerce, atât în China cât și la nivel internațional. (sursă)

 

iQiyi, site-ul de streaming al Baidu, pregătește un IPO în SUA la o evaluare între 8 și 10 miliarde USD.

iQiyi, supranumit Youtube-ul chinezesc, a demarat procedurile pentru IPO, declarând că acestea se află totuși într-o fază incipientă și că evaluarea companiei ar putea fi schimbată. iQiyi este singurul serviciu chinezesc care are licență de streaming pentru conținut Netflix. Baidu țintește consolidarea și pe piața de streaming video, după invetiții în zona de AI și vehicule autonome. (sursă)

 

Pinterest și Target încheie un parteneriat.

Prin acest acord, Target Corp. va licenția tool-ul de căutare de imagini al Pinterest, tool care permite utilizatorilor rețelei sociale să caute imagini similare și obiecte similare cu cele fotografiate de ei. Target va integra acest tool în cadrul aplicației sale. Prin această mișcare, Pinterest și-ar putea crește valoarea și ar putea deveni mai atractiv pentru advertiseri. (sursă)

 

 

Google va crea o unitate separată pentru serviciul său de shopping.

Acest serviciu va trebui să liciteze la fel ca oricare alt advertiser pentru ca reclamele sale să fie arătate deasupra rezultatelor căutării Google. Prin această mișcare, Google dorește să satisfacă pretențiile autorităților de reglementare UE, care au dat companiei termen până joi pentru a oferi o soluție de tratament echitabil pentru toate serviciile de comparare a prețurilor care folosesc motorul de căutare. (sursă)

 

PayMaya și Facebook lansează un serviciu de plăți prin Messenger.

Noul serviciu va permite utilizatorilor din Filipine să trimită bani prietenilor, să plătească facturi și să cumpere pachete de date pentru mobile prin intermediul Facebook Messenger. Conform studiilor, 86% din gospodăriile filipineze nu dețin un cont bancar. Fiind o aplicație populară, Facebook permite o modalitate simplă pentru a efectua tranzacțiile financiare de zi cu zi. PayMaya va permite userilor Android să lege portofelul digital la Messenger și va oferi inclusiv un card fizic. (sursă)

 

Zomato investește start-up-ul TinMen, care livrează mâncare proaspăt gătită.

TinMen deservește 10 zone importante din regiunea indiană Hyderabad. Serviciul generează o sursă constantă de venit pentru bucătari, oameni care gătesc acasă felurile de mâncare comandate de utilizatori. TinMen este un serviciu adresat profesioniștilor din birouri. Aceștia pot crea meniuri zilnice, săptămânale sau lunare. TinMen are parteneriate cu servicii de logistică și efectuează 30.000 de livrări pe lună de la 100 de bucătari. (sursă)

 

Vimeo achiziționează platforma de live video streaming Livestream și lansează propriul său produs, Vimeo Live.

Vimeo a abandonat planurile de a lansa un serviciu de abonare video on-demand și a decis achiziția Livestream. Vimeo va integra tehnologia Livestream, ceea ce va permite creatorilor video să filmeze, editeze, transmită și să arhiveze evenimente live. De asemenea, Vimeo va oferi hosting, distribuție și monetizare pentru clipurile video. Astfel, Vimeo va concura cu Netflix, Amazon și Hulu. (sursă)

 

Twitter ar putea dubla limita de caractere permise.

Twitter a anunțat un experiment prin care va dubla la 280 numărul de caractere permise pentru postările pe rețeaua socială. Piețele din Japonia, China și Coreea de Sud nu vor fi parte din acest test. Motivul pentru această mișcare, conform companiei, este că poți spune mult mai multe cu mai puține caractere în anumite limbi iar limita de 140 de caractere este frustrantă pentru cei care utilizează serviciul într-o limbă indo-europeană. (sursă)

 

Facebook Workplace încheie un contract cu Walmart.

Workplace, serviciul Facebook care concurează cu Slack, Microsoft și alți jucători de pe piața tool-urilor colaborative, a înregistrat un succes important. Walmart are 2,2 milioane de angajați și va introduce treptat Facebook Workplace pentru toate operațiunile sale. Printre funcțiunile utile ale serviciului se numără partajarea de fotografii din multiple locații, transmiterea de știri interne live și gestiunea comunicațiilor din mai multe zone geografice folosind tool-uri de traducere. (sursă)

 

Delivery Hero raportează o creștere de 66% a veniturilor în prima jumătate a anului.

De asemenea, compania a raportat și pierderi mai mici, după ce a încetinit procesul de extindere în vederea atingerii punctului de break-even în 2018. Veniturile din prima jumătate a anului s-au ridicat la 291,8 milioane USD. Pierderile s-au redus la 18%, de la 47% din urmă cu un an. CEO Delivery Hero: “Am atins un echilibru între creștere și procesul de atingere a pragului de profitabilitate”. (sursă)

 

Comisia Europeană dorește mai multă protecție socială pentru lucrătorii de ocazie, în special cei din cadrul economiei on-demand și celor cu contracte de muncă non-standard.

Prin această mișcare, UE dorește să amelioreze situația inegalității sociale. Noul său proiect de lege propune o revizuire a drepturilor sociale din UE, revizuire care ar putea limita flexibilitatea lucrătorilor. Bruxelles-ul propune extinderea protecției sociale către toți lucrătorii, inclusiv cei pe termen scurt, part-time și contracte pe bază de proiect în țările care nu oferă protecție socială acestor muncitori, care au alcătuit peste o treime din forța de muncă totală la nivelul UE în 2015. (sursă)

 

Uber își întrerupe operațiunile din provincia canadiană Quebec.

Uber a luat această decizie din cauza reglementărilor care vor intra în vigoare săptămâna următoare. Compania va întrerupe serviciile din a doua cea mai populată regiune din Canada. Uber are peste 50 de angajați în birourile sale din Quebec și colaborează cu 10.000 de șoferi în această regiune. Această situație vine în contextul în care oficialitățile din Londra au retras licența de funcționare a Uber. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.