Amazon lansează 6 noi dispozitive, Spotify valorează 16 miliarde USD, BMW va integra Alexa în mașinile sale, iar Google Cloud achiziționează Bitium

 

Amazon lansează 6 noi device-uri.

Pe 31 octombrie vor fi lansate noile smart speakere Amazon Echo și Echo Plus la prețul de 99 respectiv 149 USD. Au fost lansate și Echo Spot, ceas cu alarmă cu un ecran de 2,5 inci și integrat cu Alexa și Amazon Connect, un device de 34,99 USD care se conectează la linia telefonică și transformă orice speaker Echo într-un interfon. Alt dispozitiv nou lansat este Echo Buttons, un device de 19,99 USD care poate fi utilizat pentru jocuri. Inclusiv o nouă versiune Fire TV de 70 USD este disponibilă. (sursă)

 

Spotify a fost evaluat la 16 miliarde USD.

Compania de music streaming a crescut în valoare în urma tranzacțiilor cu acțiunile sale. Creșterea cererii de acțiuni Spotify și creșterea numărului de abonați ar putea duce compania suedeză la o evaluare de 20 de miliarde USD în pragul IPO-ului. Spotify intenționează să depună documentația pentru IPO în SUA la finalul anului, pentru o listare în trimestrul 1 sau 2 din 2018. (sursă)

 

Yelp pariază pe Home Services pentru creștere.

Prin Home Services, utilizatorii pot găsi instalatori, mecanici sau servicii de mutări. Acest segment generează deja 20% din veniturile Yelp. Compania permite de acum utilizatorilor să trimită același proiect către 10 prestatori de servicii pentru a obține cotații de preț. În ultimul trimestru, Yelp a primit în medie 40.000 de cereri de oferte pe zi. Yelp continuă să îmbunătățească serviciul. (sursă)

 

Worldpay dezvoltă un kit de software development open source pentru a integra plăți digitale în IoT.

Kitul dezvoltat de Worldpay permite device-urilor smart să gestioneze plăți. Procesatorul de plăți vede Internet of Things ca pe un potențial nou segment de business. Worldpay estimează că numărul de dispozitive conectate va ajunge la 20 de miliarde la finalul acestui an. Compania va găzdui un hackathon în România, eveniment în cadrul căruia developerii vor fi invitați să creeze aplicații inovatoare de plăți pentru IoT folosind kitul său. (sursă)

 

BMW va integra Alexa în vehiculele sale pe piețele din SUA, Marea Britanie și Germania începând cu 2018.

Clienții BMW vor putea utiliza Alexa fără a fi nevoiți să descarce o aplicație separată și vor avea acces la peste 10.000 de funcții ale asistentului virtual, inclusiv cele dezvoltate de terțe părți, precum Starbucks. Prin funcția BMW Connected a Alexa utilizatorii își vor putea controla vehiculul prin intermediul oricărui device integrat cu Alexa. (sursă)

 

Ford și Lyft încheie un parteneriat pe zona de mașini autonome.

Cele două companii  vor colabora pentru a lansa vehicule autonome Ford în rețeaua Lyft începând cu 2021. Echipele celor două entități vor dezvolta împreună software care vor permite aplicațiilor de smartphone ale Ford și Lyft să comunice. Ford va concura pentru venituri pe piețele de ride-hailing și car-sharing și testează în prezent zona de servicii de livrare. (sursă)

 

Google Cloud achiziționează Bitium, companie care dezvoltă aplicații de identity management și tool-uri de acces în cloud.

Astfel, Google va putea gestiona mai eficient implementarea serviciilor sale de cloud în cadrul organizațiilor contractante. Bitium se adresează atât clienților de mărime medie cât și clienților mari, oferind o soluție care poate gestiona o multitudine de aplicații Google, Office 365 și tool-uri social media, CRM și colaborative și permite organizațiilor să beneficieze de securitate la standarde înalte. (sursă)

 

IPO-ul Roku: peste 1 miliard USD.

Roku a stabilit prețul acțiunilor sale la 14 USD per unitate în cadrul IPO-ului său, ceea ce duce valoarea companiei la 1,3 miliarde USD. Device-urile Roku permit utilizatorilor să vizualizeze conținut video fără un abonament la cablu. Compania concurează cu Apple TV și Chromecast. Veniturile Roku s-au ridicat la 399 milioane USD în 2016, față de 320 de milioane USD în 2015. (sursă)

 

Rusia ar putea interzice Facebook dacă aceasta nu se va conforma reglementărilor care impun stocarea datelor utilizatorilor la nivel local.

Autoritățile ruse de reglementare impun ca datele utilizatorilor din Rusia să fie stocate pe servere din țară, în urma unei legi intrate în vigoare în 2014. Companiile care nu respectă această lege vor fi obligate să își întrerupă funcționarea în Rusia. Printre companiile care s-au conformat deja reglementărilor se numără Google și Alibaba. Twitter a cerut mai mult timp pentru evaluarea fezabilității economice a respectării legii. (sursă)

 

Conflict public între doi giganți tech: Amazon declară că device-urile Echo nu mai pot reda clipuri YouTube deoarece Google nu mai permite acest lucru.

Amazon și Google sunt concurenți pe mai multe segmente, de la cloud computing la device-uri controlate vocal. Google a declarat că implementarea YouTube în cadrul dispozitivului Echo Show, fără posiblitatea de a accesa recomandări video și abonarea la canale, încalcă termenii de utilizare ai companiei și creează o experiență nefastă pentru utilizatori. Google a avut în trecut o dispută similară și cu Microsoft. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.