Ola primește 2 miliarde USD, Instagram integrează BigCommerce, Uber lansează puncte de preluare în cadrul mai multor mall-uri din SUA, iar Google Assistant este disponibil pe Chromebook

 

Ola primește 2 miliarde USD finanțare de la SoftBank, Tencent și investitori instituționali din SUA.

La ultima sa rundă de finanțare, compania indiană de ride-hailing a fost evaluată la 3,5 miliarde USD. Recenta investiție este a doua cea mai mare într-un start-up indian, după ce Flipkart a primit 4 miliarde USD de la SoftBank și Tencent anul acesta. Investiția în Ola vine în contextul în care concurentul Uber este implicat în multiple scandaluri și procese. (sursă)

 

LetGo, una dintre aplicațiile cu cea mai mare creștere din SUA, primește 100 de milioane USD finanțare.

Conform comScore, LetGo a înregistrat 75 de milioane de descărcări și 200 de milioane de listări în ultimii 2 ani. LetGo se extinde și obține 100 de milioane USD finanțare, ceea ce ridică valoarea companiei la 1 miliard USD. Finanțare vine după o rundă de 175 de milioane USD în urmă cu 9 luni și după fuziunea cu aplicația concurentă Wallapop din urmă cu 15 luni. (sursă)

 

Goldman Sachs ia în calcul tranzacționarea de Bitcoin și alte monede virtuale.

Goldman este prima companie de tradiție de pe Wall Street care va activa pe această piață. Datorită interesului băncii de investiții față de Bitcoin, investitorii și-ar putea redobândi încrederea în monedele digitale după ce China a interzis tranzacționarea acestora din cauza temerilor că ar putea fi folosite pentru ascunderea de fonduri. (sursă)

 

BingoBox a lansat recent soluția AI Fan AI pentru magazinele sale fără personal uman.

Prin Fan AI, BingoBox va oferi servicii de self-checkout prin intermediul recunoașterii faciale. Această tehnologie înlocuiește etichetele electronice RFID folosite până în prezent. Noul sistem validează identitatea cumpărătorului prin procesarea de imagini, ultrasunete, date obținute de la senzori și alte tehnologii cu o acuratețe de 99%. BingoBox a lansat și rafturi dinamice, capabile să adune prin intermediul unei camere video toate datele legate de interacțiunea cu un raft din magazin. (sursă)

 

Instagram integrează BigCommerce.

Business-urile din SUA pot folosi de acum BigCommerce pentru a accesa postările de pe Instagram în care sunt articole ce pot fi cumpărate. Această funcție a fost introdusă treptat în rețeaua socială. Instagram va oferi acces și la datele analizate din cadrul serviciului de photo-sharing. BigCommerce declară că servește în prezent peste 50.000 de IMM-uri, 2000 de companii medii și 25 de companii din Fortune 1000, peste 2 milioane de advertiseri apelând la serviciile sale. (sursă)

 

MasterCard lansează Early Detection System, tool care permite identificarea conturilor cu cel mai mare grad de risc de activitate frauduloasă.

Lansarea acestui sistem  vine în contextul costurilor crescânde alocate de companii pentru combaterea infracțiunilor cibernetice cu carduri de credit. Early Detection System poate identifica acele conturi cu risc de activitate fraudulentă în urma permisiunilor third party acordate de posesorii conturilor. Mastercard afirmă că viteza de detectare este esențială, deoarece datele furate de pe carduri pot fi folosite în decurs de 9 minute de la incident. (sursă)

 

Uber lansează puncte de preluare a utilizatorilor săi și săli de așteptare în cadrul a 33 de mall-uri din SUA.

Compania de ride-hailing a încheiat un acord cu Westfield, care operează o serie de mall-uri. Sălile de așteptare Uber din centrul comercial din Santa Monica vor avea finisaje moderne și mobilă de lux, oferind o experiență similară cu un lounge din cadrul unui aeroport. Prin noul acord, Uber oferă userilor săi o experiență de membership într-un club select și obține un nou grad de diferențiere față de competitorii săi. (sursă)

 

Veniturile din streaming ale industriei muzicale din SUA atinge 3 miliarde USD.

Vânzările de muzică în SUA au crescut cu 17% în prima jumătate a anului în SUA, la 4 miliarde USD, conform datelor oferite de Strategic Data Analysis. Vânzările, deși ridicate, sunt mult mai scăzute față de anul 1999, anul debutului formatelor muzicale digitale. Veniturile pe zona de music streaming au reprezentat 62% din piață, veniturile platformelor de streaming crescând cu 48%, la 2,5 miliarde USD. (sursă)

 

Luxemburg dezvoltă un magazin online național.

Noua platformă națională de shopping online va fi dezvoltată și operată de guvernul luxemburghez și se va numi Luxembourg for Shopping. Platforma se adresează comercianților luxemburghezi care încă nu vând online. Luxembourg for Shopping va include comercianții care încă nu au mijloacele financiare sau logistice de a gestiona un canal de vânzări online. (sursă)

 

K Group, rețea de retail din Finlanda, încheie un parteneriat cu Alibaba.

Prin acordul cu gigantul chinez, K Group va avea un magazin online propriu în cadrul platformei Alibaba. Gama de produse oferite de rețeaua finlandeză va fi extinsă în următoarele luni. Brandul propriu al K Group, Pirkka, va fi de asemenea disponibil clienților chinezi. Finpro este de asemenea implicată în proiect ca partener de dezvoltare. (sursă)

 

Google Asisstant este disponibil pe Chromebook.

Google nu a anunțat acest lucru în mod public. În aplicația Google Home este menționat faptul că aplicațiile integrate cu Assistant vor funcționa pe Chromebook. Anumite aplicații Google Assistant nu funcționează pe telefon, însă sunt funcționale pe Home sau Chromebook. Astfel Google aduce Chrome din nou în prim plan, după focusul pe asistentul său virtual. (sursă)

 

Google întrerupe politica sa controversată First Click Free (FCF).

Această politică nu a fost văzută cu ochi buni de publisheri, care au fost nevoiți să permită accesul Google la articole plătite. FCF este înlocuită de Google cu politica numită Flexible Sampling, care permite publicațiilor să decidă câte articole vor permite să fie vizualizate de către potențialii viitori abonați. Google a declarat că va mai dezvolta o serie de tool-uri care vor permite publicațiilor să ajungă la publicul țintă și să își crească veniturile. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.