Walmart achiziționează compania de livrări Parcel, Shopify este integrat cu Instagram, Google va lansa un mini-speaker, iar Tesla raportează o creștere de 4,5% a livrărilor pe trimestrul 3

 

Investitorii Mobike și Ofo se află în discuții în vederea unei fuziuni dintre cele două companii de bike-sharing.

Potențiala fuziune ar putea aduce la un final competiția costisitoare dintre cele două companii. Surse din interiorul discuțiilor afirmă că investitorii caută o formă de a împărți echitabil capitalul celor două entități pentru a putea negocia finalizarea fuziunii estimată la 4 miliarde USD. Mobike și Ofo sunt susținute de Alibaba și respectiv Tencent. Un armistițiu în China ar permite companiilor de bike-sharing să își concentreze resursele pe extinderea în SUA, UE și alte piețe din Asia. (sursă)

 

Walmart achiziționează Parcel, start-up de livrare last-mile din Brooklyn.

Este a șasea achiziție tech gigantului retail în ultimele 14 luni. Parcel a fost fondată în 2013 și este o platformă de livrări last-mile, oferind livrare în 2 ore, peste noapte sau în aceeași zi. Compania nu s-a extins mai departe de piața din New York și a obținut până în prezent 2 milioane USD finanțare. Walmart va folosi platforma Parcel pentru livrări last-mile de bunuri de larg consum în New York. (sursă)

 

Amazon este nevoită să plătească impozite retroactive în valoare de câteva sute de milioane USD către Luxemburg.

Autoritățile de reglementare ale UE au luat decizia de a impune Amazon plata impozitelor retroactiv. UE va ataca o lege europeană din 2003 care a permis până acum ca Amazon să își scadă impozitele împărțind profiturile între mai multe filiale. Amazon și-a mutat operațiunile din zona de software și datele de clienți într-un parteneriat netaxabil din Luxemburg, stat care a mărit pentru retailerul american plafonul de la care putea fi taxat, oferind acestuia un avantaj nedrept pe piață. (sursă)

 

Irlanda cere instanței supreme de judecată a UE să interzică modul în care companiile de internet transferă datele utilizatorilor în SUA.

Modul în care Facebook, Goolge sau Apple transferă date ridică întrebarea dacă sunt protejați consumatorii din UE în fața autorităților de supraveghere din SUA. SUA a creat recent instituția de ombudsman care va gestiona plângerile din UE referitoare la protecția datelor în fața agențiilor de supraveghere americane, însă acest lucru nu a eliminat îngrijorările. Facebook a afirmat că întreruperea transferul de date transatlantic ar putea duce o scădere de 1,3% a economiei UE. (sursă)

 

Evenimentul Google din 4 octombrie va include prezentarea unui mini-speaker Home

Walmart și Google Express au semnat un acord prin care speakerul va avea un preț redus cu 25 USD pentru comenzile plasate pe platforma retailerului până pe 15 ianuarie, ceea ce va duce prețul device-ului la 24 USD. Următoarea lansare a Google ar putea fi Home Max, un speaker high-end și care ar putea concura cu Apple HomePod. (sursă)

 

Jeffrey Katzenberg, fondator al DreamWorks și fost director la Disney, țintește obținerea a 2 miliarde USD finanțare pentru conținut original.

Compania construită de Katzenberg se numește WndrCo. Este o companie care va produce clipuri video short-form de înaltă calitate pentru smartphone și tabletă. Katzenberg este cunoscut pentru perioada în care a condus divizia de filme artistice a Disney, la finalul anilor 80 și începutul anilor 90, atunci când au fost lansate producții precum Mica Sirenă și Frumoasa și Bestia. (sursă)

 

Slack încheie un parteneriat cu Oracle.

În urma acordului, produsele software ale Oracle vor fi integrate în cadrul aplicației de messaging pentru spațiul de lucru. Parteneriatul este o victorie pentru Slack în contexul unei competiții acerbe cu aplicațiile Microsoft sau Facebook pe piața de messaging pentru business. Interfața Slack va fi folosită în departamentele de vânzări, resurse umane și software business ale Oracle. (sursă)

 

Shopify este integrat cu Instagram.

Mii de comercianți care utilizează platforma Shopify vor putea vinde pe Instagram. Extinderea platformei se adaugă altor integrări pe care aceasta le oferă, integrări cu platforme precum Facebook, Buzzfeed și altele. Shopify și Instagram testează integrarea de la începutul anului. Instagram va permite ca produsele etichetate să fie achiziționate direct din cadrul aplicației. (sursă)

 

Tesla raportează o creștere cu 4,5% a livrărilor din trimestrul 3.

Compania declară că obstacolele întâmpinate în procesul de producție au întârziat răspândirea noului vehicul mass-market Model 3. Tesla a declarat că a livrat 26150 de vehicule în T3, inclusiv 14065 de vehicule Model S și 11865 de mașini Model X, 18% creștere față de T2. Tesla declară că se așteaptă la o creștere a ritmului de producție la 10000 de mașini Model 3 pe săptămână și la 500.000 de vehicule în total în 2018. (sursă)

 

MessageBird, competitor al Twilio pe piața europeană, obține 60 de milioane USD finanțare.

MessageBird a fost fondat în Amsterdam în 2011. Serviciul oferă developerilor și companiilor o platformă de comunicații în cloud care aduce funcționalitate de chat către produsele acestora prin intermediul unui API. MessageBird oferă un API pentru integrarea cu Telegram, Facebook Messenger, WeChat sau Line. (sursă)

 

Yahoo publică o notificare prin care anunță că breșa de securitate din 2013 a afectat toate cele 3 miliarde de conturi de e-mail gestionate de companie, nu numai 1 miliard.

Conform notificării, au fost afectate toate conturile de e-mail Yahoo precum și conturile Flickr sau pe alte servicii ale companiei. Conform unor surse familiarizate cu situația, această știre reprezintă o lovitură majoră atât pentru credibilitatea Yahoo, cât și pentru cea a Verizon, care a primit un discount de 350 de milioane USD la prețul de achiziție al serviciulului. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.