Amazon și-ar putea construi noul sediu în Stonecrest, Georgia, Apple intră în competiția asistenților virtuali, Google lansează noi dispozitive, iar UE va da în judecată Irlanda pentru taxele Apple

 

Oficialii din Stonecrest, Georgia, aprobă noul sediu Amazon.

Consiliul local din Stonecrest, Georgia a aprobat arondarea a 345 de acri de teren pentru sediul Amazon. Stonecrest se află aproape de Atlanta și este printre cele peste 130 de orașe care au intrat în competiția pentru găzduirea sediului Amazon. În cadrul Amazon City este de așteptat că vor lucra peste 50.000 de angajați. (sursă)

 

 

Amazon caută spații comerciale în Paris și alte regiuni din Franța.

Conform unui raport al ziarului francez Le Monde, Amazon caută 15 locații pentru magazine fizice. Conform aceleiați publicații, gigantul e-commerce se află și în căutarea unor distribuitori locali și că are în plan deschiderea mai multor magazine în 2019. Amazon nu a comentat în vreun fel raportul. (sursă)

 

 

 

Toys R Us experimentează cu realitatea augmentată.

Toys R Us a declanșat o campanie intitulată Champions of Play, campanie care include reclame TV și elemente de realitate augmentată în cadrul aplicației sale PlayChaser. Campania este targetată atât către copii cât și către adulți. În cadrul acesteia se pot debloca noi experiențe și recompense în magazine. (sursă)

 

 

Steve Dennis, veteran al retailului: Retailul online și cel fizic încep să devină fețe ale aceleiași monede.

Conform consultantului, acest trend ar putea duce la dispariția termenului “e-commerce”. În urma conferinței Shop.org a NRF, discuțiile s-au concentrat pe integrarea canalelor fizice și digitale de retail și mai puțin pe optimizarea pentru e-commerce. (sursă)

 

 

Sondaj NRF: Online-ul va genera creșteri de vânzări în sezonul de sărbători.

Conform NRF, este de așteptat ca perioada de sărbători să aducă o creștere a vânzărilor între 3,6% și 4%. Online-ul va contribui decisiv la creștere. Un studiu al Deloitte arată că vânzările online de sărbători vor avea o creștere între 11% și 12%. (sursă)

 

 

Apple intră în competiția asistenților virtuali

Apple va lansa noul dispozitiv HomePod în finalul acestui an. Prin această lansare, Apple va intra în competiția asistenților virtuali. Compania va încerca astfel să concureze duopolul Amazon-Google prezenți pe piață cu mai multe dispozitive dotate cu asistenți virtuali AI. (sursă)

 

 

Google lansează noi dispozitive.

Google a dezvăluit a doua generație a smartphone-ului Pixel și a asistenților virtuali vocali. Printre noile produse hardware se numără și laptop-ul Pixelbook, o pereche de căști wireless și o cameră similară cu cele ale GoPro. Aceste dispozitive sunt integrate cu sisteme de operare și servicii Google, în mod notabil asistentul vocal AI. Google Home Mini, noul speaker AI va costa 49 USD, Google Pixel  Buds, căștile wireless, vor costa 149 USD iar Clips, camera portabilă, va costa 249 USD. (sursă)

 

Amazon Echo ajunge în India și se va extinde și în Japonia.

Dispozitivele Echo, Echo Plus și Echo Dot sunt disponibile pentru comercializare în India pe bază de invitație. Clienții considerați eligibili vor primi un discount de 30%. Comenzile vor fi livrate începând cu 30 octombrie. Printre serviciile integrate se numără Amazon Music. Până la finalul anului, dispozitivele vor fi disponibile și în Japonia. (sursă)

 

XMOS va înlătura zgomotul de fundal și va permite Alexa să detecteze corect vocea umană.

Pentru a detecta corect vocea umană, Alexa are nevoie ca utilizatorul să vorbească în mod clar. Un defect semnalat în mod curent de userii Alexa este că asistentul executa comenzi primite de la TV sau radio. XMOS este o companie din Marea Britanie care a lansat un kit calificat de development pentru Amazon Alexa Voice Service care va înlătura acest defect. XMOS a obținut luna trecută 15 milioane USD finanțare. (sursă)

 

Money Forward, companie fintech japoneză, lansează IPO-ul.

Money Forward este un start-up fintech consolidat. În urma IPO-ului, de pe secțiunea Mothers Index Futures a Tokyo Stock Exchange, care a adus 25 de milioane USD companiei, valoarea acesteia a crescut la 505 milioane USD. Indicele sub care a fost listat Money Forward este proiectat pentru acțiuni cu rată mare de creștere. (sursă)

 

Comisia Europeană va aduce reprezentanții Irlandei în fața Curții Europene de Justiție pentru chestiunea impozitelor retroactive ale Apple.

Guvernanții de la Dublin au caracterizat acțiunea UE drept “regretabilă”. UE se declară nemulțumită de modul în care Irlanda a tratat verdictul său privind plata impozitelor retroactive în valoare de 15 miliarde USD de către Apple. Verdictul a fost dat în 2016, după ce UE a stability că Apple a primit ajutoare de stat necuvenite. Conform Comisiei Europene, Irlanda nu a recuperat încă nimic din cele 15 miliarde USD. (sursă)

 

Laboratorul AI DeepMind creează o unitate de etică a cercetării.

Conform reprezentanților Alphabet, evoluția AI nu poate fi prezisă, astfel că a fost luată decizia ca laboratoarele DeepMind să creeze o unitate de etică. Unitatea va avea drept sarcină este să exploreze și să înțeleagă implicațiile utilizării AI în societate. În zona tech, părerile pe acest subiect sunt împărțite, Elon Musk considerând AI un pericol pentru civilizație, iar Mark Zuckerberg văzând dezvoltarea AI ca un lucru extrem de benefic. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.