UE va proiecta un sistem digital de identificare, Amazon ar putea intra pe piața de medicamente până în 2019, Honest Company vizează o finanțare de 75 mil USD, iar băncile germane vor lansa un sistem de plăți mobile contactless în 2018

 

Statele membre UE vor implementa un sistem de identificare digitală pentru accesul cetățenilor la servicii publice și private.

Membrii UE au ajuns la o înțelegere prin care guvernele europene vor adopta inițiative de e-government. Acordul presupune că țările vor crea un cadrul pentru asigurarea implementării identificării electronice și asigurarea concomitentă a securității datelor private. Această inițiativă este condusă de guvernul Estoniei, stat care și-a câștigat reputația de stat pionier în zona de servicii guvernamentale electronice.  (sursă)

 

Axel Springer investește în portalul imobiliar luxemburghez Immotop.lu.

Immoweb, portal condus de Axel Springer și Real Web, a achiziționat 70% din acțiunile Real Estate Media, operatorul Immotop.lu. Restul acțiunilor sunt deținute de fondatori. Portalul are peste 450 de clienți, 25.000 de anunțuri și 130.000 de vizitatori pe lună. Noii acționari au declarat că vor susține managementul companiei cu experiența în domeniu și finanțe pentru investiții. (sursă)

 

Lawson și rakuten testează livrarea cu drone în zone afectate de dezastre.

Cele două companii au anunțat o demonstrație pe 31 octombrie în zona Fukushima, zonă afectată în martie 2011 de cutremur, tsunami și un dezastru nuclear. Comenzile plasate local inclusiv de mâncare caldă pe o arie de 2,7 km vor fi livrate de drone. Testul va dura 6 luni. Dronele vor putea transporta maxim 2 kg și vor livra comenzile în aprox. 7 minute. (sursă)

 

Marketplace-ul auto P2P Drivezy obține 10 milioane USD și anunță un ICO pentru finalul lunii.

Platforma Drivezy permite dețnerea comună de mașini personale. Platforma conecteză deținătorii de vehicule cu pasagerii care au nevoie de transport. Pasagerii primesc acces la o mașină la o fracțiune din cât ar costa să o cumpere sau să o închirieze iar proprietarii împart costurile întreținerii. Drivezy are în prezent 1318 vehicule listate în 4 orașe mari din India. Platforma permite plata cu Bitcoin, procesând până în prezent peste 150 de tranzacții în moneda virtuală. (sursă)

 

Project Loon a primit permisiunea FCC să implementeze un proiect prin care va oferi semnal pentru telefoanele mobile în Puerto Rico.

Daunele provocate de uraganele Irma și Maria au redus cu 90% acoperirea de telefonie mobilă în Puerto Rico. Project Loon a permit permisiunea de a ridica în aer 30 de baloane care vor zbura la 12 mile deasupra insulei în următoarele 6 luni și care vor înlocui semnalul pierdut în urma furtunilor. Fiecare balon deservește o zonă de 1930 de mile, astfel că este de așteptat ca serviciile de telefonie mobilă să redevină funcționale în Puerto Rico și anumite zone din Insulele Virgine Americane. (sursă)

 

Honest Company, co-fondată de Jessica Alba, vizează obținerea unei finanțări de 75 de milioane USD.

Compania de produse naturale de îngrijire personală și a locuinței dorește să obțină finanțare pe baza unui preț de 19,60 USD per acțiune. Honest Co. a obținut 100 de milioane USD finanțare în 2015 la prețul de 45,75 USD per acțiune, ceea ce a evaluat compania la momentul respectiv la 1,7 miliarde USD. Anul trecut compania a avut venituri de 300 de milioane USD, însă a întâmpinat și dificultăți, CEO-ul său demisionând și Honest renunțând la 80 de angajați în trimestrul 1. (sursă)

 

Bluecore, platformă de personalizare de e-commerce, obține 35 de milioane USD finanțare.

Compania din New York permite marketerilor din e-commerce să individualizeze interacțiunile cu clienții pe e-mail, site-uri, reclame display și rețele sociale prin unificarea cataloagelor de produse cu datele de comportament ale clienților. Compania va folosi capitalul pentru a accelera implementarea platformei în fluxurile clienților existenți și dezvoltarea de produse adiționale. Printre clienții Bluecorp se numără 400 de branduri și retaileri, între care Sephora, Staples și Blue Nile. (sursă)

 

Analiști Leerink Partners: Amazon va comercializa medicamente cu rețetă începând din 2019.

Conform analiștilor, anunțul intrării Amazon pe această piață va veni în următoarele 12 – 24 de luni. Astfel, gigantul retail va concura cu lanțurile farmaceutice consacrate. Amazon și-a manifestat de mai mult timp interesul pentru segmentul de medicamente cu rețetă, zonă cu multipli intermediari, lanțuri de distribuție lungi și politici netransparente de preț. (sursă)

 

Băncile germane de economii vor lansa un sistem de plăți mobile contactless în 2018.

Tehnologia pentru acest sistem a fost dezvoltată de S-Payment, subsidiară a grupului german de bănci de economii DSV (Deutscher Sparkassen Verlag). Noul serviciu se află în prezent în teste în cadrul a 10 bănci. Vor fi admise și celelalte metode digitale de plată. Serviciile Mastercard de token și plăți digitale vor fi folosite pentru securizarea tranzacțiilor. (sursă)

 

UnionPay lansează un sistem de plăți mobile pentru mijloacele de transport în comun din 20 orașe din China în mai puțin de 5 luni.

Anunțul de colaborare cu UnionPay a fost făcut de reprezentanții metroului din Guangzhou. Pasagerii pot folosi Apple Pay cu serviciul QuickPass al UnionPay pentru accesul în stațiile de metrou. Prin QuickPass se pot face tranzacții prin scanarea codurilor QR UnionPay. QuickPass a mai fost folosit în proiecte cu autobuze smart în alte orașe din China și implementare de soluții de plăți mobile. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.