Walmart lansează un nou serviciu de retururi, bpost achiziționează compania de fulfillment Radial pentru 820 mil USD, BBC va lansa un show radio interactiv prin Amazon Echo și Google Home, iar General Motors cumpără Strobe

 

Walmart lansează un nou serviciu de retururi in-store.

Serviciul se numește Mobile Express Returns. Clienții care cumpără articole online și vor să le returneze o pot face logându-se în aplicația Walmart, generând un cod QR pentru tranzacție și apoi returnând sau schimbând articolul în magazinul fizic. Serviciul va fi lansat complet în noiembrie în 4700 de magazine din SUA. Serviciul va fi extins în 2018 și către comercianții de pe Walmart marketplace. (sursă)

 

Ford a demarat dezvoltarea de noi aplicații de servicii de transport.

Ford colaborează cu Autonomic, platformă dezvoltată de un start-up din Silicon Valley. Unul dintre primele servicii este unul de micro-tranzit, numit Non-Emergency Medical Transport prin care pacienții pot programa să fie preluați sau pentru consultații medicale și apoi transportați la spital. Ford va dezvolta aplicații de ride-hailing, car-sharing și livrare de mâncare și alte bunuri. (sursă)

 

Belgian Post Group (bpost) achiziționează Radial, compania de fulfillment cunoscută până acum drept EBay enterprise pentru 820 de milioane USD.

Este o mișcare prin care bpost își consolidează operațiunile din America de Nord. Radial este considerat a fi cel mai mare competitor al Amazon pe zona de fulfillment din SUA, gestionând livrări atât de la retailerii mari cât și de la business-uri mici și medii. Practic, Radial gestionează 20% din toate livrările e-commerce dintre SUA și UE. EBay enterprise a fost vândută în 2015 pentru 925 de milioane USD, după ce EBay a achiziționat compania pentru 2,4 miliarde USD în 2011. (sursă)

 

General Motors achiziționează Strobe, start-up de tehnologie lidar.

Echipa de ingineri a Strobe va fi integrată în divizia Cruise Automation a GM. Scopul achiziției este de a dezvolta noua generații de soluții lidar pentru vehicule autonome. Strobe este o companie care a acționat în vederea reducerii costurilor tehnologiei lidar fără micșorare performanțelor. În ultimele două luni, două companii lidar israeliene au obținut finanțări de 65 și respectiv 50 de milioane USD. (sursă)

 

Mixcloud, site de conținut audio generat de useri, similar cu SoundCloud, țintește un serviciu pe bază de abonament.

Mixcloud a semnat un acord de licențiere cu Warner Music. Mixcloud are în jur de 17 milioane de ascultători pe lună, care urmăresc în jur de 12 milioane de show-uri radio, DJ set-uri și podcast-uri. Printre creatorii de conținut de pe platformă se numără muzicieni celebri precum Tiesto sau Talking Heads. Mixcloud declară că nu va urma modelul de abonament lunar de 10 USD lunar utilizat de Apple și Spotify și că va construi o ofertă personalizată. (sursă)

 

BBC lansează un show radio interactiv pentru Amazon Echo.

BBC va colabora cu Rosina Sound pentru a crea o piesă de radio pentru Amazon Echo și Google home. Această producție high-tech este programată pentru lansare la finalul anului. Titlul producției este The Inspection Chamber, iar aceasta va funcționa pe principiul cărților și jocurilor de tipul choose-your-own-adventure. Naratorul va pune întrebări iar ascultătorul va alege un răspuns. Astfel, finalul poveștii va fi controlat de răspunsurile utilizatorului. (sursă)

 

Uber suspendă serviciul nelicențiat UberPOP din Oslo, Norvegia.

Uber a adoptat recent o atitudine mai conciliantă față de autoritățile locale și naționale de pe piețele unde își desfășoară activitatea. Suspendarea UberPOP în Oslo vine în așteptarea introducerii de noi reglementări pe piața de transport din Norvegia. Este o mișcare similară cu suspendarea serviciului în Finlanda în luna iulie, când au fost adoptată o nouă lege a taximetriei. UberPOP a fost suspendat în mai multe capitale europene. În Oslo, serviciul are în jur de 280.000 de utilizatori. (sursă)

 

Vertex Ventures, divizia de finanțare a Temasek, obține 210 milioane USD pentru achiziții în Asia de Sud-Est.

Compania din Singapore a încheiat cea mai mare rundă de finanțare de până acum în vederea unor investiții în zona tech în Asia de Sud-Est și India. Capitalul va fi folosit pentru investiții în companii aflate în faze timpurii ale dezvoltării. Vertex este cea mai veche companie de venture capital din Asia de Sud-Est, numărându-se printre primii investitori instituționali ai Grab. (sursă)

 

Wells Fargo dezvoltă un analist financiar robotizat.

AIERA (Artificially Intelligent Equity Research Analyst) este un program automatizat care va oferi suport analiștilor umani atunci când execută tranzacții cu acțiuni sau recomandă tranzacții financiare. Spre deosebire de analiștii umani, AIERA nu distorsionează rezultatele cercetărilor și nu recomandă acțiuni neprofitabile pentru clienți. AIERA a recomandat vânzarea acțiunilor în Facebook sau Google, acțiuni considerate valoroase și recomandate spre a fi cumpărate de analiștii umani. (sursă)

 

Google descoperă dovezi conform cărora agenți ruși ar fi cumpărat reclame electorale pe YouTube, Google Search, Gmail și în rețeaua DoubleClick în timpul alegerilor prezidențiale din SUA.

Conform acestor dovezi, agenți ruși ar fi prezenți în majoritatea companiilor importante din Silicon Valley. Recent, Facebook și Twitter au descoperit situații similare. Se pare că reclamele din rețelele Google nu ar fi fost cumpărate de același grup care a acționat pe Facebook. În prezent, Google investighează achiziția de reclame în valoare de mai puțin de 100.000 USD pentru a descoperi dacă acestea au fost efectuate de actori statali ruși. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.