AirBnb va construi apartamente în regim propriu, Bitcoin depășește 5000 USD, Samsung înregistrează o creștere a profiturilor în T3, iar Alibaba depășește Amazon și devine pentru scurt timp cea mai mare companie e-commerce din lume

 

AirBnb va oferi apartamente sub brand propriu spre închiriere.

Compania a declarat că lucrează cu Newgard pentru proiectarea unei unități de 324 de apartamente sub brandul AirBnb. Chiriașii vor fi încurajați să subînchirieze spațiile online iar oaspeții ser vor bucura de condiții de hotel. Este vorba de un pas în implementarea strategiei pe termen lung a AirBnb de a atrage dezvoltatorii imobiliari și companiile de facility management. (sursă)

 

Tencent își extinde oferta de asigurări.

Welmin Insurance Agency, companie de asigurări susținută de Tencent aprobarea de funcționare de la Comisia de Reglementare a Asigurărilor din China. Utilizatorii WeChat și QQ vor putea apela la serviciile Welmin în cadrul aplicațiilor. De asemenea, Tencent a investit în Zhong An Insurance, companie care oferă asigurări de viață și non-life. (sursă)

 

Prețul acțiunilor MercadoLibre scade în urma anunțului conform căruia Amazon se va extinde în Brazilia.

Ziarul financiar brazilian Valor Economico a scris că Amazon își va extinde oferta de produse către cărți și electronice, la 5 ani după intrarea pe piața din țară. Lista produselor comercializate de Amazon va crește în următoarele luni. Acțiunile MercadoLibre au scăzut cu 10,3% în urma știrii. (sursă)

 

Bitcoin depășește pragul de 5000 USD.

În septembrie, mai multe exchange-uri de Bitcoin au raportat o depășire a prețului de 5000 USD per unitate, însă numai pentru câteva minute. Bitcoin a închis ziua de ieri la un preț de 5300 USD. Nu toate monedele virtuale au înregistrat același ritm de creștere, prețul Ethereum apreciindu-se cu doar 2 USD, alte monede virtuale chiar scăzând. (sursă)

 

Amazon ia în considerare mai multe programe de atragere a advertiserilor pe platformele sale video.

Prin astfel de programe, Amazon dorește să creeze un competitor mai puternic pentru YouTube. Compania a avut mai multe întâlniri în care a sugerat că va lansa mai multe astfel de inițiative, precum oferirea de mai multe date privind ce doresc spectatorii săi către advertiseri și un program care ar urma să facă legătura ăntre producători video și companii pentru crearea de conținut sponsorizat. (sursă)

 

Visa introduce funcția de plăți mobile pentru Fitbit pe piața din Elveția.

Plățile mobile prin Fitbit vor fi disponibile prin Visa Token Service. Pentru plata cu Fitbit Ionic, cardul  eliberat de un partener Visa trebuie urcat în aplicația Fitbit Companion. Momentan, serviciul este disponibil pentru cei care utilizează serviciile BonusCard și CornerCard, însă vor urma parteneriate cu mai multe bănci. Astfel de funcții nu sunt noi în Elveția. (sursă)

 

Samsung înregistrează un profit peste așteptările analiștilor.

Profitul operațional al companiei a atins un nivel record de 12,3 miliarde USD în lunile iulie-septembrie. Veniturile nete s-au situat în jurul a 50 de miliarde USD. Creșterea se datorează lansării de noi smartphone-uri și creșterii cererii de semiconductoare, cerere care a antrenat și creșterea prețurilor la DRAM și NAND. (sursă)

 

Spotify lansează o aplicație independentă.

Spotify for Artists este o aplicație mobile creată pentru a sprijini prezența artiștilor în cadrul serviciului de streaming. De asemenea, managerii și membrii staff-ului unui artist se pot implica. Prin aplicație, un artist își poate actualiza profilul public folosind telefonul și poate vizualiza date în timp real legat de cât de des îi sunt ascultate melodiile și date demografice despre ascultători. (sursă)

 

Alibaba devine pentru scurt timp cea mai mare companie e-commerce din lume.

După 831 de zile, retailerul chinez a depășit Amazon pentru aproximativ o zi. Stocurile Amazon nu au fost actualizate în urma anunțului că estimările de profit nu au fost atinse și că retailerul a ar putea înregistra pierderi operaționale. Acțiunile Alibaba au crescut cu 109% anul acesta. (sursă)

 

 

EBay a plătit doar 2 milioane USD impozit pe profit în Marea Britanie în 2016.

Suma este foarte mică în condițiile în care veniturile operaționale în UK s-au ridicat la 1,32 miliarde USD. Conturile bancare din UK ale companiei au primit doar 200 de milioane GBP, venite prin intermediul unei companii elvețiene. Un reprezentant al EBay a declarat că impozitele companiei au fost plătite conform legii. Din nou apare în prim plan capacitatea marilor companii tech de a-și ascunde profiturile de autoritățile fiscale ale țărilor în care activează. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.