Amazon intră pe piața din Brazilia și Amazon Germania este integrat în Global Store, Google va intra în publicitatea TV, Volvo lansează un vehicul electric, iar IBM publică raportul de încasări

 

JD și Tencent anunță extinderea parteneriatului lor pe zona de Big Data Marketing.

Cele două companii au lansat JD-Tencent Retail Marketing Solution, paltformă care integrează statistici legate de comportamentul consumatorilor de pe rețelele sociale ale Tencent cu date legate de consumul clienților JD din mediu online și offline. Această platformă va deveni astfel cel mai cuprinzător instrument de marketing din industrie, care va îmbunătăți înțelegerea privind comportamentul consumatorilor și targetarea reclamelor, inclusiv pentru branduri terțe. (sursă)

 

JP Morgan va achiziționa compania de plăți WePay.

Aceasta va fi prima achiziție majoră a JP Morgan din zona fintech. Compania plănuiește să ofere tehnologia WePay către cei 4 milioane de clienți ai săi din zona IMM. WePay procesează plăți pentru marketplace-uri online și site-uri de crowdfunding. Instituțiile financiare sunt dornice să cumpere companii tech care pot integra sisteme de plăți pentru clienții lor. (sursă)

 

Amazon Germania a fost integrat oficial în Amazon Global Store, conform unui anunț al Amazon China.

Amazon Germania a inclus peste 400.000 de produse în 17 categorii de la peste 6800 de branduri în prima zi. Este a patra piață internațională pe care Amazon China o deschide pentru consumatorii chinezi, după Amazon SUA, Amazon UK și Amazon Japonia. Global Store și Prime sunt cele mai importante sectoare în programul localizat de inovare al Amazon China, care ocupă locul 4 după cota de piață în segmentul de e-commerce cross-border, după Tmall.hk, JD Worldwide și Vipshop. (sursă)

 

Trivago lansează un SaaS pentru a oferi servicii hotelierilor.

Trivago, compania sa părinte Expedia și Booking.com doresc să ofere hotelierilor servicii business, însă hotelierii sunt în general reticenți față de aceste companii. Trivago a creat o subsidiară prin care va oferi servicii de marketing, vânzări și mentenanță a serviciilor și tehnologiilor pentru hotelieri. Trivago devine prima agenție de turism online care creează formal o subsidiară pentru o inițiativă SaaS. (sursă)

 

 

Amazon se extinde în Brazilia.

Amazon a intrat pe piața braziliană încă de acum 5 ani, cu focus pe segmentul de cărți online. Amazon își extinde oferta de retail în a cincea cea mai populată țară din lume adăugând electronice, electrocasnice și jocuri video. După anunțul extinderii, acțiunile altor retaileri au scăzut, retaileri care au dificultăți în special în a gestiona retururile. (sursă)

 

Samsung anunță lansarea Bixby 2.0 și Project Ambience.

Update-ul Bixby va aduce asistentul virtual al Samsung către mai multe device-uri, precum smart TV și electrocasnice smart. Actualizarea a crescut numărul de capabilități Bixby, adăugând abilități de deep learning, lingvistice și de recunoaștere vocală multiplă. Project Ambience va permite utilizatorilor device-urilor IoT ale Samsung să le conecteze prin Bixby la orice device smart. (sursă)

 

EBay raportează pe trimestrul 3 rezultate ușor sub estimările analiștilor.

EBay a adăugat în T3 2 milioane de cumpărători activi la nivel global. Veniturile companiei au fost de 2,4 miliarde USD la un volum total de vânzări de 21,7 miliarde USD. Veniturile din StubHub s-au ridicat la 275 de milioane USD, cele din platforme marketplace la 1,9 miliarde USD. Business-ul Classifieds al Ebay a crescut cu 19%, la 235 de milioane USD. (sursă)

 

Google urmărește să devină un jucător important pe piața de reclame TV.

Google încearcă în prezent să convingă companii TV să adopte tehnologia sa de publicitate, în special în vederea concurenței cu Comcast. CBS a adoptat tehnologia Google de livrare a reclamelor în urma premierei noului serial Star Trek. Este primul pas în dezvoltarea unui business de publicitate care țintește atragerea spectatorilor de streaming online al show-urilor de televiziune. (sursă)

 

Snapchat încheie un acord cu Eurosport prin care va transmite Jocurile Olimpice de Iarnă 2018-2024.

Snapchat va aduce JO de Iarnă către o audiență formată din utilizatori tineri. Eurosport deține drepturile de transmisie a acestui eveniment sportiv în 50 de țări și teritorii europene. Parteneriatul cu Snap este dedicat unei piețe multi-lingvistice. Conținutul transmisiilor JO va face parte din Publisher Stories, fiind produs de publisheri media și selectat de Eurosport. (sursă)

 

DeepMind lansează AlphaGo Zero, cea mai nouă versiune a software-ului dezvoltat de Google pentru jocul de Go.

Noul software AI este mult îmbunătățit, fiind capabil de acum să învețe de la sine însuși, nu numai de la adversar. Reprezentanții DeepMind declară că unitatea se află cu un pas mai aproape de a dezvolta algoritmi cu scopuri mai generale. După 3 zile de joc de Go contra sine însuși, versiunea AlphaGo Zero a învins cu 100-0 versiunea sa care a învins jucătorii umani. (sursă)

 

Volvo a dezvăluit la Shanghai primul său vehicul electric de înaltă performanță.

Prin această mișcare, Volvo devine un concurent direct pentru Tesla și face un pas în direcția respectării angajamentului de a construi strict vehicule electrice sau hibrid începând din 2019. Polestar este primul vehicul electric premium al Volvo. Compania chineză care deține brandul Volvo, Zhejiang Geely, a declarat că va investi 755 de milioane USD în dezvoltare. (sursă)

 

IBM raportează încasări peste așteptările analiștilor în trimestrul 3.

Veniturile IBM din cloud, cybersecurity și data analytics a crescut cu 11%, la 8,8 miliarde USD, reprezentând aprox. 46% din veniturile totale ale companiei. Veniturile din soluțiile cognitive de business, precum Watson, au crescut cu 4%, la 4,4 miliarde USD. Veniturile totale au scăzut cu 0,4%, la 19,15 miliarde USD, însă au depășit estimările analiștilor, cifrate la 18,6 miliarde USD. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.