Alphabet conduce runda de finanțare de 1 mld USD în Lyft, veniturile PayPal cresc, Cisco investește în machine learning, iar Amazon este criticat în UK pentru lipsa de prevenție a fraudei pe marketplace

 

Tencent și Priceline conduc runda de finanțare de 4 miliarde USD în Meituan.

Meituan conectează 280 de milioane de consumatori cu 5 milioane de comercianți locali din China. Compania deține 86% din piața de in-store dining și 61% din piața chineză de livrări on-demand. De asemenea, a devenit prima platfomră online de livrări care a procesat 16 milioane de comenzi într-o singură zi. Meituan este a doua cea mai mare platformă de rezervări hoteliere din China. (sursă)

 

Alphabet conduce runda de finanțare de 1 miliard USD în Lyft.

În urma actualei runde de finanțare, Lyft a fost evaluată la 11 miliarde USD. În urmă cu 6 luni, Lyft a primit 600 de milioane USD și a fost evaluată la 7,5 miliarde USD. Compania de ride-hailing activează în 41 de state din SUA și efectuează peste 1 milion de curse pe zi. Alphabet are o relație cu Lyft în urma parteneriatului dintre compania de ride-hailing și Waymo. (sursă)

 

Facebook testează o funcție prin care utilizatorii se pot abona la diverse publicații prin intermediul programului Instant Articles.

Programul de abonare va fi disponibil pentru anumite publicații și numai pe Android. Facebook va permite publicațiilor să păstreze 100% din veniturile din abonamente. Programul nu va fi disponibil și pe iOS din cauză că Apple a insistat să obțină un comision de 30% din veniturile din abonamente.  Publisherii au avut până în prezent o atitudine negativă până acum față de rolul supra-dimensionat al Facebook în diseminarea știrilor. (sursă)

 

PayPal raportează o creștere de 21,4% a veniturilor în trimestrul 3.

Profitul trimestrial al PayPal a crescut cu 32% în T3, la 560 de milioane USD. Creșterea se datorează în special eforturilor companiei de a acapara o cotă cât mai mare din piața de plăți mobile, eforturi care au inclus parteneriate cu nume mari precum MasterCard sau Visa și achiziția unor companii fintech precum Swift Financial sau Xoom. Volumul de plăți mobile a crescut cu 54% în T3, la 40 de miliarde USD. Volumul total de plăți prin PayPal a crescut cu 31%, la 114 miliarde USD. (sursă)

 

WalMart va oferi Lord & Talyor spațiu pe site-ul său.

Discuțiile privind acest proiect se află în fazele finale, conform Wall Street Journal. În urma acordului, Lord & Taylor va continua să opereze propriul website, însă clienții vor putea ridica și returna articole în oricare dintre cele 4700 de locații ale WalMart din SUA. (sursă)

 

 

Stitch Fix a depus documentația pentru IPO.

Obiectivul serviciului online de personal shopping este de a obține 100 de milioane USD în urma listării pe bursă. Compania raportează o pierdere netă de 1 milion USD la venituri de 977 de milioane USD în anul fiscal care se termină pe 29 iulie 2017. Stitch Fix raportează profitabilitate în anii fiscali 2015 și 2016, cu venituri de 342 de milioane USD și respectiv 730 de milioane USD. (sursă)

 

Cisco intenționează să achiziționeze Perspica, companie de operațiuni analytics pe bază de machine learning pentru 8,5 milioane USD.

Cisco intenționează să integreze echipa Perspica în cadrul AppDynamics, companie achiziționată anul acesta pentru 3,7 miliarde USD. AppDynamics monitorizează performanțele aplicațiilor și modul în care acestea sunt afectate de hardware și software. Perspica va oferi insight venit din procesarea a cantități foarte mari de date. Acestă mișcare face parte din strategia data-driven a Cisco. (sursă)

 

UnionPay Mobile se lansează în Europa sudică în urma parteneriatului cu Piraeus Bank, cel mai mare grup bancar grecesc.

Prin acest acord, deținătorii de carduri UnionPay vor putea plăti prin alăturarea cardurilor cu chip UnionPay cu telefoanele în care este integrat QuickPass. Sistemul va fi disponibil pentru plăți către 50.000 de comercianți ai Piraeus Bank. Este prima oară când serviciul mobile Quick Pass al Union Pay este lansat în Europa de Sud. În Europa, UnionPay este acceptat de peste 2,3 milioane de comercianți din 39 de țări și regiuni. (sursă)

 

Analiză Nasdaq: Infuziile de capital acordate de SoftBank și fonduri de investiții din Orientul Mijlociu afectează negativ piața de IPO-uri tech.

În mod tradițional, astfel de finanțatori investesc în piețele publice de capital, însă acum caută profituri mai mari prin investiții în companii de tehnologie. Astfel, start-up-urile tech pot obține mai multe finanțări, pot rămâne private mai mult timp și pot evita birocrația asociată unui IPO. Această situație a dus la scăderea cu 50% a IPO-urilor de companii americane în ultimii 20 de ani. IPO-urile au scăzut dramatic în 2014, anul unor creșteri semnificative în finanțări acordate companiilor tech. (sursă)

 

Amazon și EBay sunt criticate în Marea Britanie pentru că nu acționează suficient în vederea prevenirii fraudlor pe marketplace-urilor lor online.

Un raport parlamentar a recomandat guvernului britanic sancționarea celor două companii pentru banii de impozite pierduți în urma fraudelor. În aprilie, Biroul Național de Audit a declarat că Marea Britanie a pierdut până la 1,3 miliarde USD pe an din TVA din cauza fraudelor și erorilor asociate în general comercianților chinezi de pe EBay și Amazon. Raportul parlamentar a identificat cauza ca fiind ritmul lent de întreprindere a acțiunilor de prevenție, precum cererea numerelor de TVA ale comercianților. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.