PayPal are un acord P2P cu Facebook, Bitcoin depășește 6000 USD, Alibaba pregătește Festivalul Cumpărăturilor de Singles Day cu 140.000 de branduri, iar Kroger va investi 9 mld USD în ecommerce

 

PayPal anunță un acord cu Facebook prin care utilizatorii Messenger își vor putea trimite bani unii altora.

Prin intermediul PayPal, utilizatorii care fac cumpărături prin Messenger pot plăti folosind contul PayPal. Prin oferirea unui serviciu de plăți P2P, PayPal pariază pe atragerea de cumpărători online în numere mai mari. Conectarea transferurilor digitale de bani de aplicațiile de messaging este extrem de prezentă pe piețele internaționale. Apple va lansa în curând propriul serviciu de transfer de bani, Apple Pay Cash. (sursă)

 

Fair.com, marketplace digital de mașini, obține 1 miliard USD finanțare.

Printre finanțatorii Fair.com se numără BMW și Mercedes-Benz. Compania este momentan activă în Los Angeles și plănuiește extinderea în restul Californiei până la finalul lui 2017 și în restul SUA în 2018. Fair oferă o aplicație mobile prin care utilizatorii pot face toate operațiunile legate de mașini, de la încheierea unui contract de leasing la găsirea unei mașini, stabilirea unui plan de plăți și plata vehiculului. (sursă)

 

Sea crește cu 8% în urma primei zile de IPO.

După prima zi de listare pe bursa din New York, prețul unei acțiuni Sea a ajuns la 15 USD. Compania a obținut 884 de milioane USD în urma IPO-ului. Business-ul de gaming al Sea, fostă Garena, a permis companiei să își crească veniturile de la 161 de milioane USD în 2014 la 346 de milioane USD în 2016. În același timp însă pierderile companiei au crescut la 225 de milioane USD în contextul extinderii în zona de e-commerce. (sursă)

 

Google plănuiește să împartă veniturile cu publicațiile.

Directorul departamentului de știri al Google declară că va fi folosit know-how-ul companiei și vasta sa colecție de date despre utilizatori pentru a se găsi noi abonați pentru publicații și a se reînnoi abonamentele existente. Google va percepe publicațiilor un comision. Conform Google, compania și-a schimbat politica și este acum mult mai conciliantă față de publisheri. Detaliile programului nu au fost dezvăluite. (sursă)

 

Bitcoin depășește pragul de 6000 USD.

Bitcoin a atins vineri, datorită creșterii, o capitalizare de piață de 100 de miliarde USD. Creșterea se datorează  zvonurilor conform cărora China își va relaxa reglementările pe piața de monedă virtuală precum și interesului acordat de investitori. Bitcoin a crescut cu 500% anul acesta. Moneda a arătat și o volatilitate foarte mare, având creșteri și pierderi între 16% și 26% de la o zi la alta. (sursă)

 

Alibaba pregătește Festivalul de Shopping Global din 11.11.2017 cu peste 140.000 de branduri.

Evenimentul Global Shopping Festival, cunoscut în anii precedenți drept Singles Day, va avea drept temă conceptul de New Retail și se va concentra pe zona de inovație. Peste 1000 de branduri vor transforma 100.000 de spații fizice de retail în smart stores, oferind experiențe de tip New Retail, precum camere virtuale de probă, plăți digitale și browsing online integrat. Alibaba declară că New Retail, o experiență mult mai centrată pe consumator, este viitorul e-commerce-ului. (sursă)

 

Intel și Amazon încheie un parteneriat pe zona de recunoaștere vocală.

Intel a introdus Speech Enabling Developer Kit pentru a oferi o soluțiefront-end completă pentru control vocal. Acest kit este disponibil pentru pre-comenzi la prețul de 399 USD. Kit-ul va oferi algoritmi de anulare a ecoului și formare de unde auditive, precum și modalități de implementare de cuvinte pentru activarea controlului vocal. Developerii vor crea aplicații prin care să se implementeze aceste sisteme. (sursă)

 

CupoNation, site german de cupoane, obține 23 de milioane USD finanțare.

Finanțarea se compune din 10 milioane USD credit și 12 milioane în capital. Runda de finanțare a fost condusă de Holtzbrinck, Rocket Internet și Deutsche Telekom. CupoNation va folosi finanțarea pentru a se extinde în zona de cupoane pentru travel și lifestyle și pentru extinderea portofoliului de soluții pentru companii media. (sursă)

 

Kroger anunță un program de investiții în business-ul său e-commerce.

Kroger este al doilea cel mai mare retailer din zona grocery din SUA. Compania recunoaște necesitatea îmbunătățirii canalului e-commerce pentru a se menține. Prin inițiativa Kroger Restock, lanțul de magazine va investi 9 miliarde USD în 3 ani în business-ul său online. Kroger a îmbunătățit rezultatele căutărilor în magazinul său online și speră să extindă funcțiile Scan, Bag și Go Pilot către peste 400 de magazine până la finalul lui 2018. (sursă)
 

Tencent anunță lansarea Supercomputing Cloud Solution.

Divizia de cloud a Tencent oferă de acum soluții de înaltă performanță cloud based prin care integrează produse de înaltă tehnologie precum infrastructură fizică și virtuală de cloud, soluții de hostare, rețelistică, batch computing și deep learning. Tencent Supercomputing Cloud poate o feri un RDMA cu 40/100 GB ethernet cu un lag de sub 1,5 microsecunde. (sursă)

 

Google oferă recompense de minim 1000 USD pentru experții în securitate care identifică bug-uri în cadrul aplicațiilor Android.

Compania urmărește înlăturarea bug-urilor din cadrul Google Play Store. Fiecare eroare identificată va aduce 1000 USD. Experții de securitate declară că programele Google de multe ori nu au reușit să oprească programele de tip malware sau phishing, probleme care se manifestă mai des decât în cadrul Apple App Store. Google va fi în parteneriat cu HackerOne, site de management de programe bug bounty. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.