Amazon oferă livrare rapidă pentru business-urile din programul Prime, Square Capital încheie un acord cu BigCommerce, Alipay se lansează în Danemarca, iar Apple cumpără o companie de încărcare wireless

 

Amazon lansează livrările rapide pentru business în cadrul programului Prime.

Amazon extinde programul de livrări gratuite în 2 zile pentru companiile de toate mărimile care sunt înscrise în Prime. Abonamentele Prime cu livrările rapide incluse încep de la 499 USD pe an pentru 10 angajați, 1299 USD pentru 100 de angajați și 10,999 USD pentru peste 100 de angajați. Amazon Business oferă conturi gratuite multi-user pentru companii. Programul Business Prime Shipping va avea acces la ofertele Prime Day și Prime Early Access. (sursă)

 

Square Capital lansează o platform de împrumuturi pentru IMM-uri în parteneriat cu BigCommerce.

Această mișcare face parte din programul Square care are ca obiectiv facilitarea împrumuturilor către milioane de business-uri la nivel global. Serviciul dezvoltat împreună cu platforma e-commerce BigCommerce este disponibil inclusiv restaurantelor care nu procesează plăți cu Square. Square Capital a oferit în prezent 1,8 miliarde USD în împrumuturi către 140.000 de business-uri. (sursă)

 

Amazon Mexic lansează un serviciu de plăți cash.

Această mișcare este una strategică în contextul unei piețe dominate de neîncrederea în plățile prin card și salarii plătite în numerar. Strategia ar putea ajuta Amazon să devanseze divizia mexicană a WalMart (Walmex). Amazon este pe locul 3 în topul retailerilor din Mexic, după MercadoLibre și Walmex. Noul serviciu este menit să atragă noi clienți și să ofere o alternative la plățile prin card. (sursă)

 

Zelle și IBM aduc plăți P2P către mai multe instituții financiare.

Mai multe bănci americane au integrat deja serviciile Zelle. În trimestrul 3, 65.000 de clienți pe zi s-au înscris în cadrul serviciului, ceea ce a dus la un volum de 60 de milioane de plăți în cuantum de 17,5 miliarde USD. Zelle se așteaptă la semnarea de contracte cu alte 50 de instituții financiare în urma unui parteneriat cu IBM. Utilizatorii Big Blue Financial Transaction Manager al IBM vor primi acces la serviciile Zelle. (sursă)

 

Alibaba investește 13 milioane USD în conglomeratul hotelier Oriental Group.

Oriental Group deține un lanț hotelier de 10 unități, un lanț de 39 de supermarketuri și operează și pe piețele de procesare de hrană și e-commerce. Compania a anunțat o campanie de vânzare de acțiuni prin care urmează să obțină 22 de milioane USD. Printre investitori se va număra și Alibaba. Fondurile vor fi folosite pentru plata împrumuturilor bancare contractate. (sursă)

 

Alipay se lansează pe piața din Danemarca.

Astfel, utilizatorii chinezi vor putea utiliza serviciul pentru a efectua plăți atunci când călătoresc în țara nordică. Prin Alipay, userii pot chema un taxi, pot rezerva camere de hotel, pot cumpăra bilete la film, plăti facturi la utilități, se pot programa pentru diverse servicii și achiziționa produse de wealth management. Alipay a fost lansat în Danemarca de APay Nordic AS în cooperare cu 2paynow. (sursă)

 

Alibaba lansează oficial 1688 Superstore, platformă de e-commerce B2B pentru IMM-uri. Pe piața chineză.

1688 Superstore oferă infrastructură și servicii digitale pentru companiile care fac achiziții de bunuri industriale, ambalaje personalizate, componente electrice și mentenanță industrială. Procesul de achiziție individuală de astfel de bunuri și servicii este unul relativ ineficient. 1688 Superstore ajută business-urile să găsească rapid selleri prin integrarea de tool-uri pentru operațiuni industriale. Platforma s-a lansat cu 12 distribuitori de bunuri industriale înscriși. (sursă)

 

Apple achiziționează compania neozeelandeză de încărcare wireless PowerbyProxi.

Suma de achiziție nu a fost dezvăluită. Compania a fost fondată în 2007 în Auckland și este specializată în fabricarea de device-uri compacte de standard Qi care permit încărcarea wireless a dispozitivelor mai mari, precum roboți, drone sau echipamente medicale. Apple plănuiește lansarea unui device de încărcare wireless, numit AirPower, prin care vor putea fi încărcate wireless simultan un iPhone, un Apple Watch și căști wireless AirPods. (sursă)

 

Starling Bank lansează Fitbit Pay în Marea Britanie.

Utilizatorii unui smartwatch Fitbit Ionic pot integra cărțile de debit MasterCard și pot face plăți contactless de la nivelul încheieturii. Fitbit și-a semnalat încă de anul trecut dorința de a intra pe piața de plăți prin achiziția activelor companiei de device-uri wearable Coin și încheierea de parteneriate cu Visa, MasterCard și American Express pentru plăți NFC. Bănci precum HSBC, ANZ sau Bank of America și-au luat angajamentul de a integra serviciile lor de plăți în aplicația Fitbit. (sursă)

 

AT&T publică rapoartele de încasări și semnalează cifre sub așteptări.

AT&T a semnalat că a pierdut abonați la serviciul său video în detrimentul competitorilor tradiționali sau online. De asemenea, mai puțini clienți și-au actualizat device-urile înaintea lansării iPhone X. AT&T se află în procesul de achiziție a Time Warner pentru 85 de miliarde USD. Compania dorește să ofere pachete integrate de servicii mobile și video pentru a concura cu liderul pieței, Verizon. AT&T a raportat un venit net de 3 miliarde USD, față de 3,3 miliarde USD în aceeași perioadă a anului trecut. (sursă)

 

Vimeo lansează un produs hardware, camera Mevo Plus.

În urma achiziției platformei video Livestream, finaliază pe 18 octombrie, Vimeo și-a propus să ofere tool-uri creative de producție video în vederea diferențierii față de YouTube. Camera Mevo oferă transfer rapid de date, autonomie mai mare de utilizare, Wi-Fi mai puternic, interferențe reduse cu rețeaua și stabilitate îmbunătățită. Prețul camerei MevoPlus este de 500 USD. Platforma Vimeo are 240 de milioane de utilizatori lunar și peste 800.000 sunt abonați la tool-urile sale de creație. (sursă)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.