Amazon raportează venituri de 43,7 mld USD, Google raportează venituri de 27,7 mld USD, WalMart utilizează roboți pentru scanarea rafturilor, iar Arabia Saudită investește 1 mld USD în Virgin Galactic

 

Facebook va publica anunțuri auto.

Facebook a anunțat o serie de parteneriate cu site-uri de anunțuri auto în vederea lansării acestei funcții. De la lansarea Facebook Marketplace, pe rețeaua socială a crecut numărul de listinguri de mașini. Prin platformă, vor putea fi căutate mașini după anul de fabricație, numărul de kilometri și preț. Anunțurile vor include și stocurile și detaliile de contact ale dealerilor auto. (sursă)

 

Amazon raportează venituri de 43,7 miliarde USD în trimestrul 3, o cifră peste estimări.

Creșterea se datorează mai multor factori, în special vânzările record de Prime Day, venituri în creștere de la noile subsidiare, achiziția Whole Foods și creșterea din cadrul Amazon Web Services. AWS a crescut cu 42% și reprezintă practic 11% din veniturile totale ale Amazon. Profitul operațional a fost de 347 de milioane USD și venitul net de 256 de milioane USD. Este al 10-lea trimestru consecutiv pe profit al Amazon. (sursă)

 

Amazon primește licența de a comercializa medicamente de la mai multe state din SUA.

Această știre a provocat scăderea acțiunilor mai multor lanțuri farmaceutice din SUA. Gigantul e-commerce se află în discuții și cu lanțuri farmaceutice mid-market, conform unor surse din industrie. De asemenea, Amazon a făcut angajări în vederea intrării sale pe piața de retail farmaceutic. (sursă)

 

JD.com plănuiește un parteneriat cu guvernul Arabiei Saudite în vederea intrării pe piața din Orientul Mijlociu.

Winston Cheng, președintele diviziei internaționale a JD.com: “Ne dorim un parteneriat cu guvernul saudit. Programul Vision 2030 al Arabiei Saudite este o oportunitate incredibilă.” Vision 2030 este un planul saudit de reforme economice care vizează stimularea creșterii în sectorul privat și dezvoltarea industriilor non-petroliere. (sursă)

 

Alphabet raportează venituri de 27,7 miliarde USD pe trimestrul 3.

Majoritatea acestor venituri vin din publicitate. Costurile de achiziție de trafic au fost de 5,5 miliarde USD. Costurile per clic au scăzut cu 18% în timp ce numărul de clicuri a crescut cu 47%. Google a investit considerabil în centre de date Google Cloud, conținut pentru YouTube și hardware și de asemenea în angajări noi. Google a mai avut venituri din vânzare de hardware, aprox, 3,45 miliarde USD. (sursă)

 

Didi Chuxing se extinde în Rusia.

Președintele fondului suveran de invetiții din Rusia a declarat în cadrul unei conferințe la Riyadh că operatorii aplicațiilor de mobile taxi booking și ride-hailing Didi Chuxing și Kuaidi Dache vor intra în curând pe piața din Rusia. De asemenea, a mai fost dezvăluită și investiția în Didi Chuxing făcută de un fond comun de investiții ruso-chinez în noiembrie 2016. (sursă)

 

Microsoft raportează o creștere a veniturilor de 12% pe trimestrul 3, la 24,5 miliarde USD.

Business-ul de cloud al Microsoft a înregistrat o creștere de 14%, la 6,9 miliarde USD. Veniturile din Azure, concurentul AWS, a crescut cu 90%. Veniturile din zona de personal computing au scăzut cu 0,2%, la 9,38 miliarde USD. Veniturile din zonele de enterprise și de vânzări de software au crescut de asemenea cu 13%. Venitul net a fost de 6,58 miliarde USD, în creștere cu 16%. (sursă)

 

Baidu raportează venituri trimestriale sub așteptări.

În urma raportului de încasări, Baidu a estimat venituri între 3,4 și 3,5 miliarde USD în trimestrul 4, sub așteptările analiștiloe. Baidu s-a restructurat în urma unui scandal legat de reclame la servicii de îngrijire medicală, scandal care a declanșat investigații din partea autorităților de reglementare a promovării online din China. Venitul net al Baidu a crescut la 1,2 miliarde USD. (sursă)

 

Twitter raportează o scădere a veniturilor pe trimestrul 3, însă anticipează atingerea pragului de profitabilitate în trimestrul 4.

Reprezentanții companiei au declarat că au oferit estimări mărite de profituri trimestriale în ultimii 3 ani. Numărul de utilizatori activi zilnic a crescut cu 14%. Veniturile trimestriale au scăzut cu 4%, la 590 de milioane USD față de aceeași perioadă din 2016. Numărul de utilizatori activi lunar a crescut la 330 de milioane, de la 326 de milioane în trimestrul 2. (sursă)

 

Arabia Saudită plănuiește o investiție de 1 miliard USD în Virgin Galactic, compania de explorări spațiale a lui Richard Branson.

Guvernul saudit are opțiunea de a investi 480 de milioane USD în plus pe viitor. Fondurile se vor duce către dezvoltarea programului de turism spațial a Virgin și accelerearea programelor de a pune sateliți de mici dimensiuni pe orbita Pământului. Aceasta face parte dintr-un parteneriat între guvernul saudit și Virgin. Investiția trebuie să primească acordul autorităților de reglementare din SUA. (sursă)

 

Kinnevik raportează o creștere a veniturilor între 27,5% și 29,5% în lunile ianuarie – septembrie din 2017.

Creșterea se datorează creșterii Zalando și lansării unei noi categorii de beauty, programată pentru primăvara 2018. Millicom a raportat de asemenea p creștere, datorată accelerării implementării de rețele de date de mare viteză. MTG a raportat creșteri pe toate segmentele de business și continuarea investițiilor în digital. Creșterea netă a veniturilor Kinnevik a fost de 7%. (sursă)

 

WalMart a lansat folosirea roboților pentru scanarea și reaprovizionarea rafturilor din 50 de magazine fizice din SUA.

Roboții dotați cu camere video scanează rafturile și verifică stocurile și identifică locurile în care lipsesc produse sau au fost amplasate greșit, inclusiv pot veirifica etichetarea greșită și prețurile eronate ale produselor. Datele colectate de roboți sunt transmise angajaților magazinului, care corectează erorile și reîmprospătează stocul. Articolele out-of-stock reprezintă o problemă pentru retaileri, care pierd vânzări atunci când clienții nu pot găsi un produs pe raft. (sursă)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.